Dicle'de Geleceğin Öğretmeni Programı - Son Dakika
Güncel

Dicle'de Geleceğin Öğretmeni Programı

Dicle\'de Geleceğin Öğretmeni Programı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi tarafından Öğretmenler Günü nedeniyle "Geleceğin Öğretmeni" adlı bir program düzenlendi.

25.11.2014 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü olması münasebetiyle "Geleceğin Öğretmeni" adlı bir program düzenlendi. Program, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi sergi salonunda "Özel öğretim yöntemleri sergisi" açılışı ile başladı.

Serginin açılışına Eğitim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, Öğretmenler Gününe özel bir konferans vermek için gelen Prof. Dr. Özcan Demirel, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Sergiyi gezen ve sergi hakkında resim sahiplerinden bilgi alan Yücel ve Demirel, öğrencileri tebrik etti.

Sonrasında düzenlenecek program için kongre merkezine geçildi. Programa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aslan Bilici ve Prof. Dr. Sabri Eyigün, Genel Sekreter Mustafa Tuna, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat Gürkan, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berrin Ziyadanoğulları, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Timur, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Hayalioğlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Salonun hınca hınç dolu olmasından ötürü birçok öğrenci programı ayakta izledi.

Yrd. Doç. Dr. Remzi Yardımcının "ben bir öğretmenim" adlı şiir okuması ile başlayan program da Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Sait Yücel bir açılış konuşması yaptı.

Yücel, günün anlam ve önemi için yaptığı konuşmada bütün öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının anlamlı gününü kutladı. Öğretmenlerin sorunlarının sadece 24 Kasımda düşünülmemesi gerektiğini ve Eğitim Fakültesinin misyonunda iyi bir öğretmen yetiştirmek olduğunu söyleyen Yücel, geleceğin öğretmenini yetiştirmek için hocalara çok iş düştüğünü dile getirdi.

Eğitim fakültesi olarak uluslararası çalışmalar yaptıklarını belirten Yücel, Öğretmenler günü programının hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün de konuşmasına bütün öğretmenlerin gününü kutlayarak başladı. Eyigün, kendisinin de Eğitim Fakültesi mensubu olduğunu ve bundan gurur duyduğunu dile getirerek, bir sonraki günün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü olmasına dikkat çekti ve şiddetin son bulması konusunda geleceğin öğretmenlerine büyük sorumluluk düştüğünü belirtti.

Açılış konuşmasının ardından "Eğitime Adanmış Bir Ömür Prof. Dr. Özcan Demirel ile Geleceğin Öğretmeni" adlı konferansa geçildi. Prof. Dr. Özcan Demirel, mesleğinin 51. yılını kutladığını, davet üzerine geldiği Dicle Üniversitesinde gördüğü coşkunun kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, öğretmen yetiştirmenin 1848 yılında öğretmen okulunun kuruluşu ile önem kazandığını vurguladı.

Demirel, 2014 yılı itibariyle 873 bin öğretmenin göreve başladığını ve bir öğretmene 20 öğrenci düştüğünü söyleyerek, istatistiklere göre 75 eğitim fakültesinin olduğunu ve 220 bin öğrencinin eğitim fakültesinde okuduğunu belirtti. "Öğretmenlik 21. yüzyılın mesleğidir. Öğretmenleri diploma modeli ile Eğitim Fakültelerinde ve bilgi toplumuna verimli olması için yüksek lisans düzeyinde yetiştirmeliyiz" diyen Demirel, geleceğin kurtarılmasının mükemmel öğretmenler yetiştirilmesi ile olacağını söyledi.

Öğretmenliğin bir sevgi mesleği olduğunun altını çizen Demirel, dünyaya bir daha gelecek olsa tekrar öğretmen olmak istediğini ifade ederek, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirtti. Konferansın ardından öğrencilerin soruları cevaplandı. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, Diyarbakır'ın bakır sanatı ile yapılmış bir plaketi Prof. Dr. Özcan Demirel'e takdim etti.

Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencilerinden oluşan Çok Dilli Müzik Korosu Türk Halk Müziğinin sevilen şarkılarını öğretmenler ve öğretmen adayları için seslendirdi. Salonda bulunanlarında eşlik ettiği konserin ardından program son buldu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Dicle'de Geleceğin Öğretmeni Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.


Advertisement