DHKP-C'nin İstanbul Sorumlusu Sabah Baskınıyla Yakalandı - Son Dakika
Güncel

DHKP-C'nin İstanbul Sorumlusu Sabah Baskınıyla Yakalandı

DHKP-C\'nin İstanbul Sorumlusu Sabah Baskınıyla Yakalandı

Bir dönem DHKP-C'nin 4 kişilik merkez komitesinde yer alan İstanbul alan sorumlusu S.M sabah baskınıyla alındı. S.M'nin büyük bir eylem hazırlığında olduğu öğrenildi.

10.10.2015 03:15  Güncelleme: 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir dönem DHKP-C'nin 4 kişilik merkez komitesinde yer alan İstanbul alan sorumlusu S.M büyük bir eylem hazırlığındayken yakalandı.

İstanbul'daki kanlı eylemleri planladığı ve organize ettiği öne sürülen İstanbul alan sorumlusu S.M'nin yine ses getirecek büyük bir eylem planladığı yönünde bilgi alındı. İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri hassas bir çalışma yürüttü.

HÜCRE EVİ BULUNDU

Sürekli adres değiştiren ve örgüt üyeleriyle kuryeler aracılığıyla haberleşen S.M'nin izi bulundu. İstanbul'da gizlendiği hücre evi belirlendi.

SABAH OPERASYONUYLA ALINDI

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü operasyon timleri, sabaha karşı 03.00 sıralarında operasyon düzenledi. S.M gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen S.M, sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. S.M'nin emniyetteki sorgusunun ardından savcılığa sevk edileceği belirtildi.

DHKP-C'NİN KİLİT İSMİ

DHKP-C, Dursun Karataş'ın 2008 yılında kanserden ölümünün ardından 4 kişilik bir merkez komite tarafından yönetilmeye başlandı. S.M bu komite içinde yer aldı. Yakın dönemde cezaevinden çıktı. Cezaevinden çıktıktan sonra İstanbul alan sorumlusu olarak görev yapmaya başladı. İstanbul'daki kanlı eylemleri planladığı öne sürüldü. S.M'nin ses getirecek büyük bir eylem planı içinde olduğu iddia edildi.

2012'DE TUTUKLANMIŞTI

S.M, 8 Aralık 2012'de, savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristlerden Bahtiyar Doğruyol ile DHKP-C'nin Yunanistan'daki kampına kaçmaya çalışırken Edirne'de yakalanmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

ANKARA'DA DA OPERASYON

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, eylem hazırlığında oldukları belirlenen terör örgütü üyelerinin adreslerine yönelik operasyonları devam ediyor.

Operasyon kapsamında DHKP-C üyesi olduğu belirtilen 2 kişi daha gözaltına alındı. Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Gözaltına alınanların sayısı 16'ya yükseldi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 gün önce eylem hazırlığında oldukları belirlenen terör örgütü DHKP-C üyelerine yönelik operasyon başlatmış, 5 kişiyi gözaltına almıştı. Devam eden operasyonlarda dün de 9 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlıların evlerinde yapılan aramada ise silah, mermiler, terör örgütü propagandasına yönelik dijital malzeme ve örgütsel doküman ele geçirilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DHKP-C'nin İstanbul Sorumlusu Sabah Baskınıyla Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • ERBAA: ....OYLAR KESİNLİKLE AKP YE....... VATAN İÇİN, BAYRAK İÇİN, EZAN İÇİN KESİNLİKLE AKP....AKP OLMAZSA VATANİMİZ SURİYE GİBİ OLUR....SOLA OY VERİP GÜNAHA GİRME....CHP ,HDP Yİ DESTEKLİYOR HDP DE PKK YI DESTEKLİYOR ŞEHİTLER GELİYOR..SOLDAN UZAK DURUN İNANIN PİŞMAN OLMAZSİNİZ... AKP SEKSEN YILDA YAPİLMİYANLARİ ON YILDA YAPTI.. TERÖRÜ KENDİ SİLAHLARİMİZLA VURUYORUZ...TERÖRÜ BİTİRECEK OLAN PARTİ KESİNLİKLE AKP DİR.. 51 4 Yanıtla
  • vatandaş: burası neresi arkadaş bu hainler o silahlar ile halkın arasında nasıl dolaşıyor acaba diyorum 35 yıl öncesi gibi bir temizlikmi yapılmalı 34 0 Yanıtla
  • Pilot: Biteceksiniz,biz dağdakileri poliste şehirdekileri temizleyecek. 22 4 Yanıtla
  • Ülkücü Kurt: Sıkın kafasına gitsin. cezaevinde beslemekten iyidir. Böyleleri anca böyle temizlenir. 21 2 Yanıtla
  • ALANYA: ADINI TAM YAZINDA HAİN KİM BİLELİM 17 2 Yanıtla
  • düşünebilen: Müslümanların biricik umudu yiğit lider recep tayyip Erdoğan...selamların en güzeliyle selamlıyorum seni.başımızda sen varsın diye sabırla bekleyeceğiz..... 6 7 Yanıtla
  • VATANSEVER: Akp seçim öncesi yakala seçimler bitince sal koyunlarda inansın 3 9 Yanıtla
  • DOĞU-BATI..: BURADAKİ HDP Lİ PKK LILARI YORUMCULARI DA ALSALAR İÇERİ IP DEN TESPİT EDİP. 9 1 Yanıtla
  • BBP: TC BÜYÜKLÜĞÜNÜ HERZAMAN GÖSTERMELİ TERÖRDE ŞEFKAT OLMAZ MÜSAMA OLMAZ ŞU HDPLİLERE SESLENİYORUM SİZİN İŞİNİZE ÖZETLE AÇ TAVUK KENDİNİ DARI ANBARINDA ZANNETER SİZLER BÖYLESİNİZ KONUŞMALARINIZ BOŞ BOŞ BOŞ 9 1 Yanıtla karbonat erol: zanneder olacak o 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.


Advertisement