Dha Yurt Bülteni - 9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 9

Dha Yurt Bülteni - 9

Aydınlık Gazetesi Yönetmeni Yücel, gözaltına alındı (3)AVUKATIN AÇIKLAMASIAydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel'in, avukatı Mehmet Nuri Aytekin, DHA muhabirine şunları söyledi: "Yayınlılanan haberle ilgili Berat Albayrak tarafından gönderilen tekzibi, haberin 'uyduruk olduğu'...

03.06.2017 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydınlık Gazetesi Yönetmeni Yücel, gözaltına alındı (3)

AVUKATIN AÇIKLAMASI

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel'in, avukatı Mehmet Nuri Aytekin, DHA muhabirine şunları söyledi:

"Yayınlılanan haberle ilgili Berat Albayrak tarafından gönderilen tekzibi, haberin 'uyduruk olduğu' ve  'karanlık gazetecilik yapıldığı' ididaları nedeniyle yayınlamadık. Bunun üzerine 100 bin lira para cezası verildi. Ardından, Yücel cezaevine gönderilmek üzere bugün gözaltına alındı. Parayı yatırıp serbest kalmasını sağlayacağız.ö

Haber: IĞDIR,

======================================

Şirket tünelden ücretsiz geçirmedi ambulans dağ yolundan gitti (2)

ŞİRKET: AMBULANSLAR BEKLEMEDEN GEÇİYOR

Göcek Tüneli'nin işletmecisi şirket, İl Sağlık Müdürlüğü ve bölgedeki özel sağlık kuruluşları ile anlaşma yapıldığını, tünelden ambulansların ücret ödemeden geçtiğini açıkladı. Tünelin 2006 yılından bu yana işletmecisi olan Göcek Tüneli İnşaat ve Taahhüt A.Ş.'nin açıklamasında şöyle denildi:

"Ambulans araçlarının geçişleri sırasında hiçbir bekleme ve sorgulama yapılmaksızın acil geçiş gişesinden araçların geçişine izin verilmektedir. Haberdeki verilen videoda bulunan araç ambulans aracı olmayıp  kamera kayıtlarından aracın çift kabin gri renkli 48 EB 627 plakalı pikap türü kamyonet cinsi bir araç olduğu tespit edilmiştir. Firmamız tarafından ambulans araçlarının geçişi ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü ve bölgede bulunan özel sağlık kuruluşları ile anlaşmalar yapılmıştır."

Bu arada ücret ödemeden geçişine izin verilmediği için dağ yolundan geçmek durumunda kalan aracın, içinde 2 hastanın bulunduğu çift kabinli sağlık görevlilerinin aracı olduğu belirtildi.

Haber: DALAMAN (Muğla),

=========================================

Edirne'de 2 FETÖ'cü astsubay tutuklandı

EDİRNE merkezli 7 ilde yürütülen  FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 5 şüpheliden  2 astsubay tutuklandı.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 4 astsubay ile 1 doktor hakkında yakalama kararı çıkardı. Kararın ardından Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 7 ilde yaptığı çalışmada doktor R.B. ile

astsubaylar B.K., M. Y. K., M. Ü. ile T.K.'yi gözaltına aldı. Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde soruşturmaları tamamlanan şüpheliler adliyey sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden astsubaylar B.K., ile M.Y.K., tutuklanırken, doktor R.B., ile astsubaylar M. Ü. T. K., M. Ü., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Zanlıların adliyeye getirilmesi

-Edirne Adliye tabelası

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNEi,

==========================================

Sosyal medyada tepki çeken görüntülerin ardından şaka dedi, ama yağmadan tutuklandı

YALOVA'da, Afgan uyruklu bir genci tehdit edip parasını gasp ettiği iddiasıyla gözaltına alınan ve buna ilişkin görüntüleri sosyal medyada tepkilere neden olan 33 yaşındaki Ayhan A., sevkedildiği mahkemece yağma suçundan tutuklanıp cezaevine konuldu.

Sosyal medyada tepkilere neden olan görüntülerde, kimliği belli olmayan bir kişi otomobili kullanırken, yanında oturan ve mülteci olduğu tahmin edilen bir genci, 'Seni nasıl öldüreyim?' diye tehdit etti. Görüntüyü çeken ve sosyal medyada paylaşan kişi, yanındaki gence 'Benim ülkemde ne arıyorsun?', '20 lirayı ver seni öldürmeyeyim', 'Seni öldüreyim mi paranı mı alayım?' gibi sözlerle tehditlerde bulundu. Sosyal medyada izlenen bu görüntülerin ardından birçok kişi, tehditler yağdıran kişinin yakalanıp cezalandırılması için savcılıklara suç duyurusunda bulundu.

ŞAKA DEMESİ KURTARMADI

Yalova Emniyet Müdürlüğü ve Yalova İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Altınova ilçesinde çekildiği belirlenen bu görüntülerden sonra yaptıkları çalışmayla, Afgan uyruklu  20 yaşındaki Hüdaverdi Roz Muhammed'e ulaştı. Görüntüleri çeken ve bunu sosyal paylaşım sitesinde yayınlayan Ayhan A.'yı da gözaltına aldı. Türkiye'ye kaçak giriş yaptığını ve kimlik ile pasaportunun olmadığını söyleyen Hüdaverdi Roz Muhammed, yaşadığı olaydan çok korktuğunu söyledi. Altınova ilçesinde besi çiftliğinde işci olarak çalışan ve bekar olduğu öğrenilen Ayhan A. ise görüntüleri şaka amacıyla çekip yayınladığını ifade etti. Yalova'da sorgulaması tamamlanan Ayhan A., yağma suçundan çıkartıldığı mahkemece tutuklanıp Yalova Kapalı Cezaevi'ne kondu.

Hüdaverdi Roz Muhammed ise, Yalova Göç Müdürlüğü'ne sevk edildi. Göç Müdürlüğü tarafından yapılan mülakatın ardından Türkiye'ye yasa dışı şekilde giren genç, Uluslararası Koruma Başvurusu'nda bulundu. Psikolojik şiddete maruz kaldığı belirlenen genç, başvurusu sonuçlanana kadar Türkiye'de geçici ikamet izniyle oturacak.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Sosyal medyada görüntü çeken şahsın emniyetten çıkarılışı

Haber: Süheyla GÖZDERELİLER/ YALOVA, -

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement