Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

(ÖZEL) LYS'ye girebilmek için kırık ayağındaki alçıyı söktü, kimliği olmadığı için sınava giremedi BURSA'da, dün akşam kırılan sağ ayağı alçılı olarak Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) gelen 26 yaşındaki Cihat Özkan, aldığı raporu ÖSYM'ye bildirmediği için salona alınmadı.

18.06.2017 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(ÖZEL)  LYS'ye girebilmek için kırık ayağındaki alçıyı söktü, kimliği olmadığı için sınava giremedi

BURSA'da, dün akşam kırılan sağ ayağı alçılı olarak Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) gelen 26 yaşındaki Cihat Özkan, aldığı raporu ÖSYM'ye bildirmediği için salona alınmadı. Ayağındaki alçıyı sökerek salona girmek isteyen Özkan, bu kez kimlik yerine ehliyetle geldiği için sınava giremeyince gözyaşlarına boğuldu.

LYS'nin yapıldığı merkezlerden olan Bursa'daki Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Blok binasına erken saatte gelen öğrenciler içerialınmaya başlandığı sırada dün akşam sağ ayağından yaralanan Cihat Özkan, alçılı ayağıyla sınava girmek istedi. Özkan, yanında hastane raporu bulunduğunu belirtirken görevliler bunun ÖSYM'ye daha önceden ibraz edilmediği için adayı salona alınmadı. Ayağındaki alçıyı sökmesi halinde sınava girebileceği bildirilen Özkan, diğer veliler ve öğrencilerin yardımıyla ayağındaki alçıyı söktü. Öğrencilerin alındığı sürenin bitmesine 4 dakika kala yeniden salon kapısına gelen Özkan, nüfus cüzdanı yerine ehliyet ibraz etti. ÖSYM görevlileri, nüfus cüzdanı yerine ehliyeti kabul edemeyeceklerini söyledi. Bu nedenle sınava giremeyen Özkan, gözyaşlarına boğuldu. Binanın önünde oturan ve yine veliler yardımıyla ayağı sarılan Özkan, "Elimde rapor olmasına rağmen sınava girmek için alçılı ayağımı çözdüm. Nüfus cüzdanım dün akşam hastanede kalmış. Ehliyetim olduğu halde sınava giremedim. Bir yılım boşuna gitti. Yetkililerin mağduriyetimin gidermesini istiyorumö dedi.

GEÇ KALDI, SINAVA GİREMEDİ

Öte yandan, aynı binada sınava girecek genç kız, sınavın başlamasına 5 dakika kala geldiği salona alınmayınca gözyaşlarına boğuldu. ÖSYM kuralları gereği öğrencilerin sınavdan 15 salonda olmaları gerektiği hatırlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Salonun önünden görüntü

-Ayağı alçılı aday

-Kapıdan dönmesi

-Ayağındaki alçının sökülmesi

-Salondan tekrar geri dönmesi

-Geç kaldığı için ağlayan kız

Haber-Kamera: Halil ÖZÇOBAN/BURSA,  -

==================================================

Diyarbakır Valiliği: Bombalı araç eylemlerinde kullanılacağı değerlendirilen araç ele geçirildi

Operasyonda 3 ton esrar ele geçirildi

DİYARBAKIR Valiliği, 6 ilçe, 104 köy ve 1528 kilometre karelik alanı kapsayan 28 Mayıs'ta başlatılan 'Bayrak-54 Şehit Yüzbaşı Fuaıt Oğuzcan Operasyonu'nun devam ettiğini bildirirken, operasyon kapsamında bombalı araç eylemlerinde kullanılacağı değerlendirilen bir aracın ele geçirildiğini açıkladı.

Diyarbakır Valiliği 3'üncü haftasını tamamlayan polis, asker ile güvenlik korucularından oluşan toplam 7 742 güvenlik görevlisinin katıldığı &Bayrak-54 Şehit Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Operasyonu'nun devam ettiğini açıkladı. Açıklamada, operasyonun dünkü bölümünde bölücü terör örgütü mensupları tarafından bombalı araç eylemlerinde kullanabileceği değerlendirilen plakasız gri renkli 1 aracın Lice İlçesi Kutlu Mahallesi'nde bulunarak ilçe jandarma karakoluna çekildiği belirtildi. Polis tarafından oluşturulan 33 yol kontrol noktasında yapılan kontrol sonucu 67 araç ve 850 şahsın sorgulaması yapıldığı belirtilen yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Yapılan sorgulamalar sonucu yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 14 şahıs yakalanarak, 1111 Sayılı Askerlik Kanunu gereğince tebligat yapılmasını müteakip serbest bırakılmış, 1 'Basit Yaralama', 1 'Hırsızlık', 1 'Suç ve Suçluyu Övmek', 1 'bölücü terör örgütü (BTÖ) İşbirlikçisi' olmak üzere aranma kaydı bulunan toplam 4 şahıs gözaltına alınmıştır" denildi.

Adli makamlardan alınan kararlar ile 29 köy ve 4 mezrada toplam 140 ev ve eklentilerinde arama yapıldığı, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan' aranma kaydı bulunan 1 teröristin sağ yakalandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Bölücü terör örgütü mensuplarına ait 1 mağara, 3 sığınak içinde ve çevresinde yapılan detaylı aramada, 6 adet ruhsatsız Av tüfeği, 1 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, 100 kilo amonyum nitrat, 10 adet büyük tüp, 350 metre kablo, 300 adet pil, 30 adet batarya, 10 adet ışıklandırma sistemi, 5 adet kazma, 5 adet kürek, 1 takım elbise, 15 metre hortum, 5 adet düdüklü tencere, 10 adet çaydanlık, 5 adet bıçak muhtelif yiyecek maddeleri ve bir miktar tıbbi yaşam malzemesi ele geçirilmiş, Cumhuriyet Savcılığının talimatı gereğince tespit edilen mağara ve sığınaklar kullanılmaz hale getirilmiş, sığınaklar içerisinde bulunan çok sayıda örgütsel doküman ile yaşam ve giyim malzemeleri yerinde imha edilmiştir."

3 TON ESRAR

Operasyonda, 473 kilo kubar, 2 bin.515 kilo toz olmak üzere toplam 2 bin 988 kilogram esrar ve 1 milyon 699 bin 100 kök kenevir bitkisi ele geçirildiği belirtilen açıklamada, "Kenevir bitkileri numune alınmasını müteakip, Cumhuriyet Savcılığının talimatı gereğince yerinde imha edilmiş, söz konusu uyuşturucu maddesi muhafaza altına, 1 şahıs ise gözaltına alınmıştır" denildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-operasyondan görüntüler

Haber-Kamera : DİYARBAKIR, -

=============================================

Van'da boş bir evde PKK'lı teröristlere ait silah ve mühimmat buludu

VAN'ın Edremit İlçesi'nde polis yapılan bir ihbar üzerine boş bir harabe binaya operasyon yaptı. Operasyonda PKK terör örgütüne ait silah ve mühimmat ele geçirildi.

Polis 155'e yapılan bir ihbarla harekete geçen Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Suşebi ekipleri Edremit İlçesi Hacıbekir Mahallesi'nde metruk bir binada arama yaptı. Aramada 14 adet roketatar başlığı, 15 adet roketatar sevk fişeği ile 2 adet Kaleşnifkof marka uzun namlulu silah ele geçirildi. PKK'lı teröristlere ait olduğu belirtilen malzemelerle ilgili soruşturma sürüyor.

Haber: Orhan AŞAN/ VAN,-

=============================================

Ülkesine bayramlaşmaya giden Suriyeli sayısı 20 bini aştı

RAMAZAN Bayramı nedeniyle Kilis'ten ülkelerine geçen Suriyeli sığınmacıların sayısı 6 günde 20 bini aştı.

Ramazan Bayramı için ülkelerine geçmek isteyen Suriyelilerin, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndaki geçişleri devam ediyor. Bölgeye gelenler, 40 santigrat dereceyi bulan sıcak havaya rağmen rağmen uzun kuyruklar oluşturuyor. Güvenlik güçleri, sınırda izdiham oluşmaması amacıyla Suriyelileri, kurulan 5 ayrı toplanma çadırında yönlendirip işlemlerini yapmalarını sağlıyor. 6 günden bu yana sınırdaki güvenlik noktasında işlem yapıp ülkesine geçen Suriyeli sayısının 20 bini aştığı belirtildi.

Bayramı ülkelerinde geçirecek Suriyelilerin, 14 Temmuz'a kadar yeniden Türkiye'ye dönmeleri gerektiği ifade edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Öncüpınar Sınır kapısı

Suriyeli yoğunluğu

Suriyelilerin çadırlardan çıkışları

İşlemlerini yapanlar

Suriyelilerin geçişi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

==================================================

LYS'ye koşarak yetiştiler

KARABÜK'te, Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) son oturumuna girecek öğrencilerden bazıları, 9.45 kuralına takılmamak için koşarak sınav salonlarına yetişmeye çalıştı.

LYS'ye girecek öğrenciler sınava girmek için sabah erken saatlerden itibaren Karabük Üniversitesi'ne gelmeye başladı. Sınavların yapılacağı salonların bulunduğu binalara gelen öğrenciler kimlik kartları ve sınav giriş belgeleri kontrol edilip üzerleri didik didik arandıktan sonra içeriye alındılar. Sınav saatinden 15 dakika önce kapıların kapanması nedeniyle geç kalan öğrenciler koşarak LYS'ye yetişmeye çalıştı. Öğrencilerin velileri de binanın dışında Kuran-ı Kerim okuyup dualar ederek çocuklarını bekledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Koşan öğrenciler

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

================================================

Vali Kürklü'nün LYS heyecanı

MERKEZ Valisi Hasan Kürklü ve eşi, Burdur'da diğer veliler gibi LYS sınavına giren oğullarını heyecanla bekledi.

Üniversiteye girişin ikinci aşaması olan LYS'nin son basamağı LYS-3 sınavı sona erdi. Burdur'da öğrenciler 09.45 kuralına takılmadı. Öğrenciler içeride sınav heyecanı yaşarken veliler de ayrı bir heyecanla çocuklarının sınavdan çıkmasını bekledi.

LYS heyecanı yaşayanlar arasında Merkez Valisi Hasan Kürklü de yer aldı. Geçen yıl yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Burdur valiliğinden merkez valiliğine atanan ancak oğlu Ömer lise son sınıfa gideceği için Burdur'dan ayrılmayan Vali Kürklü ve eşi Nesibe Kürklü de diğer velilerle birlikte çocuklarının sınavdan çıkışını heyecanla bekledi.

Vali Kürklü, "Uzun bir maraton. İnşallah herkes istediği bölüme girer. Allah herkesin gönlüne göre versin. İyi ki Burdur'da kalmışız. Burdur'un eğitimi hakikaten çok iyi. Çocuğumuzu gönül rahatlığıyla burada okuttuk. Ercan Akın Fen Lisesi müdür ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Diğer yandan Fen Edebiyat Fakültesi'nde sınava giren bir kız öğrenci sınav sırasında fenalaşınca ambulansla Burdur Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Sınav salonunun dışından görüntü

Sınava giren öğrencilerin polis kontrolü

Ambulans gidişi

RÖP: Hasan Kürklü

Detay

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

================================================

TEOG birinciliğini babasına hediye etti

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, pazarcılık yapan ailenin 14 yaşındaki oğlu Mehmet Can, TEOG sınavında aldığı birinciliğini babasına hediye etti.

İlçeye Bağlı 15 kilometre uzakta bulunan Boğaziçi Mahallesi'nde oturan ve pazarda sebze satan 45 yaşındaki Mustafa Can ve 38 yaşındaki Zeynep Can çiftinin 3 çocuğundan Mehmet Can, TEOG sınavında tüm soruları doğru yanıtlayıp tam puan aldı. Boğaziçi Şehit Astsubay Mustafa Kömürcü Ortaokulu 8'nci sınıf öğrencisi Mehmet Can, elde ettiği başarıyı babasına Babalar Günü olarak hediye etti. Mehmet Can, ailesine pazarda yardımcı olarak katkı sunduğunu belirterek, "Fırsat buldukça pazarda babama yardım ederken Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş ikinci dönem ortak sınavında tüm soruları doğru cevapladım. Türkiye birincileri arasına girdim. Başarımı ekonomik zorluklarına rağmen bana destek veren ve inanan aileme borçluyum. Babalar Günü'nde ona en güzel hediyenin TEOG birinciliği olduğunu düşünüyorum" dedi.

Mustafa Can ise oğlunun elde ettiği başarıdan dolayı gururlu olduğunu ifade ederek, "Oğlum okul ve kurs dışında kalan zamanında, arkadaşları sokakta oyun oynarken pazarda benim yardımcılığımı yapıyordu. Benim için en güzel Babalar Günü hediyesi oldu. Onun başarısından dolayı mutluyum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Pazarda çalışan baba ve oğlu

Mehmet Can'ın test çözmesi

Mehmet Can ile röp.

Anne Zeynep Can ile röp.

Baba Mustafa Can ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

===============================================

Mustafa Ceceli kanser hastası kızın hayalini gerçekleştirdi

MERSİN'de sahne alan ünlü sanatçı Mustafa Ceceli, lösemi hastası hayranı 8 yaşındaki Bengül Kader Bayram ile sahnede buluşarak hayalini gerçekleştirdi.

3 yıldır lösemi hastası olduğu için kemoterapi tedavisi gören Bengül'ün en büyük hayalinin Mustafa Ceceli'yi görmek ve onunla şarkı söylemek olduğunu duyunca harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, küçük kızı Mustafa Ceceli ile bir araya getirdi. Mustafa Ceceli ile buluşacağını duyun küçük kız, yeni kıyafetler alarak konser öncesi kuaföre gitti. Konseri ilgi ile izleyen ve sahneye çıkacağı anı sabırsızlıkla bekleyen Bengül'ün heyecanı gözlerinden okundu.

Konser esnasında sahneye çıkarak Ceceli ile tanışan Bengül, hayranı olduğu sanatçıyı yakından görmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşadı. Birlikte 'Gül Rengi' şarkısını seslendiren ikili, vatandaşlardan büyük alkış aldı. Hayranı olduğu sanatçıya sıkı sıkı sarılan küçük Bengül'ün yaşadığı mutluluk ise görülmeye değerdi. Kızlarının en büyük hayalinin gerçekleştiğini ve yaşadığı mutluluğun dünyalara bedel olduğunu söyleyen anne Meliha ve baba Duran Bayram, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yoğun ilgi gören konserde sevilen ilahisi 'Aşk İçin Gelmişiz' ile sahneye çıkan Ceceli, gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren konseri boyunca aralıksız performansı ile izleyenleri büyüledi. 'Kıymetlim', 'Sultanım' ve 'Emri Olur' gibi sevilen şarkılarını seslendiren Ceceli'ye hayranları da eşlik etti. Konsere katılan gençlerle birlikte ilahiler ve şarkılar söyleyen Ceceli, gençlerin istediği birbirinden güzel şarkılarını art arda sıraladı. Yaklaşık 1.5 saat sahnede kalan ünlü sanatçı, alkış yağmuru eşliğinde sahneden ayrıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Mustafa Ceceli'nin sahnede şarkı söylemesi

Kalabalıktan görüntüler

Mustafa Ceceli, kanser hastası Bengül ile sohbet ederken

Ceceli, Bengül ile şarkı söylerken

Ceceli'nin Bengül'e sarılması

Ceceli'nin ilahi söylemesi

Bengül'ün Ceceli ile birlikte hayranlara el sallaması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: MERSİN,

=======================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement