Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Dha Yurt Bülteni - 15

CHP Denizli'den 3 kilometrelik destek yürüyüşüCHP Denizli İl Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne, düzenlediği 3 kilometrelik yürüyüşle destek verdi.

22.06.2017 21:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Denizli'den 3 kilometrelik destek yürüyüşü

CHP Denizli İl Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne, düzenlediği 3 kilometrelik yürüyüşle destek verdi.

CHP Denizli İl Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan Adalet Yürüyüşü'ne, bugün kent merkezinde düzenlediği yürüyüşle destek oldu. CHP Denizli milletvekilleri Kazım Arslan ve Melike Basmacı, CHP İl Başkanı Teoman Sancar ve yaklaşık 1000 kişilik grup yürüyüşe katıldı. Çaybaşı Caddesi'ndeki parti binası önünde saat 17.00'de başlayan yürüyüşte CHPliler, sırasıyla Lise Caddesi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Zübeyde Hanım Caddesini geçerek Demokrasi meydanına ulaştı. 3 kilometre süren yürüyüşte, partililer ellerinde adalet yazılı dövizler taşırken, yol boyunca çeşitli sloganlar attı. Yürüyüş esnasında polis ekipleri güzergah üzerinde güvenlik önlemi aldı.

Yürüyüş esnasında açıklama yapan CHP İl Başkanı Teoman Sancar, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun, son dönemde yaşanan haksızlıklara ve hukuksuzluklara, hukukun üstünlüğüne yönelik yapılan baskılara karşı 8 gün önce başlattığı yürüyüşe biz de CHP Denizli örgütü olarak sonuna kadar katılıyoruz. Bu sebeple bugün hem Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüdüğü bu ulvi yolda heyecanımızı anlatmak hem de il teşkilatı olarak biz de adalet aramak üzere varız. Bu yolda da sonuna kadar adaleti ve hukuku sağlayıncaya kadar koşacağız" dedi.

Yürüyüş, Adalet Meydanı'nda tamamlanırken, kalabalık sessizce dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Yürüyüşten ve kalabalıktan detay

Sloganlardan detay

Ramazan Çetin Anons

CHP İl Başkanı Teoman Sancar Röp.

Haber-Kamera: Deniz TOKAT- Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

===============================================

Çorlu CHP'lilerden 'adalet yürüyüşü'

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçe CHP teşkilatı İstanbul milletvekili Enis Beberoğlu'nun tutuklanmasının protesto etmek amacıyla Atatürk Meydanı'na kadar 'adalet yürüyüşü' düzenledi.

Omurtak Caddesi üzerindeki eski itfaiye önünden başlayan ve Atatürk Meydanı'na kadar süren 'adalet yürüyüşü'ne CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Öktem, Çorlu ilçe başkanı İsmail Akar, partililer ve yürüyüşe destek veren vatandaşlar katıldı. Atatürk anıtı önünde konuşan CHP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Akar, hükümeti eleştirerek, "Bugün buraya gelerek 'adalet istiyorum' diye haykıran sizlere çok teşekkür ediyorum. Türkçe olimpiyatlarında Afrikalı çocuklara Gesi bağlarını söyletirken hükümet 'hoca efendi' diye övünüyordu. Bizler ise 'adalet' diye haykırıyorduk. 'Türkiye bağırsaklarını temizliyor' diye alkışlanırken bizler adalet istiyorduk. Adalet köylüye, çiftçiye, gazeteciye, iş adamına öğretmene, öğrenciye reva görenlere lazım. Ülkemizde herkesin sırtını rahatlıkla yaslayabileceği bir adalet sistemi olana kadar mücadelemiz devam edecektir" dedi.

Toplanan kalabalık konuşmaların ardından dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Yürüyüşten görüntü

-Pankart taşıyanlar

-CHP ilçe başkanı Konuşma

-Alandan genel görüntü

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),-

===============================================

Gaziantep'te Kılıçdaroğlu'nun 'adalet' yürüyüşüne destek yürüyüşü

GAZİANTEP'te sivil toplum kuruluşu üyeleri ve CHP'liler, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da başlattığı 'adalet' yürüyüşüne destek vermek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Maanoğlu Parkı'nda akşam saatlerinde ellerinde 'adalet' yazılı pankart ve dövizlerle bir araya gelen CHP öncülüğündeki sivil toplum kuruluşu üyeleri, sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinden yoğun güvenlik önlemleri arasında yürüyen bin 500 kişilik korteje, çevredeki bazı binalardan alkış, araçlardan ise klaksonla destek verildi. 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Yaşasın adalet', 'Damatlar dışarıda, adalet içerde', 'Direne, direne kazanacağız' şeklinde sloganlar atıp İzmir Marşı'nı söyleyerek yürüyenler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Gaziantep Adalet Sarayı'nın yakınlarındaki boş araziye kadar yürüyenler adına CHP Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Çelik tarafından basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasının ardından yürüyüşe katılanlar, sessizce dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Kalabalığın yürümesi

Kalabalığın slogan atması

Pencereden Atatürk resmi çıkaran kadın

Basın açıklaması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

===============================================

Besni'de CHP'lilerden 'durma' eylemi

ADIYAMAN Besni İlçesi'nde, CHP üyeleri tarafından Kemal Kılıçdaroğlu'na destek amacıyla 'durma' eylemi yapıldı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'ne destek vermek için Mehmet Erdemoğlu Parkı önünde toplanan CHP'liler, 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Protestoya CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Yıldırım, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, Şambayat Belediye Başkanı Necdet Arıcı, Kesmetepe Belediye Başkanı Vakkas Acar, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı. Partililer adına açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Hakan Kılınç, adaleti sokakta aradıklarını savunarak, şöyle dedi:

"16 yıllık Ak Parti hükümetinin bizi getirdiği nokta burasıdır. Adaleti bireyler için değil, halkımız için istiyoruz. Yani egemenlerin değil, hakkın, hukukun adaletini istiyoruz. Bizler CHP temsilcileri ve yöneticileri olarak ecdadımızın zulme karşı merhameti, haksızlığa karşı hakkı ve adaleti nasıl savunduğunu, bağımsız ve özgürlük mücadelesini nasıl verdiğini ve bu ülkeyi bizlere ne şartlarda emanet ettiklerini unutmadık, unutmayacağız ve de unutturmayacağız. Onun içindir ki ülkemiz hak, hukuk ve adalet gerçek anlamda tesis edilene kadar bedeli ne olursa olsun ödemeye hazırız. Atalarımız kurtuluş savaşında Çanakkale'de bu bedeli ödediler."

Yapılan açıklamanın ardından üyeler, 2 dakika 'duran adam' eylemi yaparak olaysız şekilde ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Mehmet Erdemoğlu Parkı

Partililer

Hakan Kılınç'ın konuşması

Partililerin slogan atması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa ÖNDOĞAN-ADIYAMAN-DHA)

==============================================

Uçurumdan atlayıp, intihar etti

DENİZLİ'de bir süre önce astsubay eşinden boşanan Rabia Yel, Çamlık Dağı'nda seyir terası mevkiinde yaklaşık 35 metrelik uçurumdan atlayarak intihar etti.

Olay, bugün saat 15.00 sıralarında, Pamukkale İlçesi Çamlık Dağı'nda meydana geldi. Bir süre önce astsubay eşinden boşandığı öğrenilen 35 yaşındaki Rabia Yel, Çamlık Dağı'na giderek seyir terası mevkiinde kendini yaklaşık 35 metre yükseklikteki uçurumdan aşağı bıraktı. Yel'in intihar ettiğini gören vatandaşlar polisi aradı. Olay yerine gelen polis ekipleri, öldüğü belirlenen Yel'in cesedini dağın yamacında buldu. Cesedin yamaçtan taşınması için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerine haber verildi. Dereden dağın yamacına güçlükle ulaşan AFAD ekipleri, Yel'in cesedini yaklaşık 2 saat süren çalışmayla, aşağıdaki araçla girilebilen bölgeye indirdi. Yel'in cesedi otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp morguna kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

İntihar ettiği dağlık alandan genel görüntü

AFAD ekiplerinin cesedi indirme çalışmalarından

Cenaze aracı ve ambulanstan görüntü

Haber- Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

===========================================

Tarlayı sürerken 10 metrelik mozaik buldu

ADIYAMAN'ın Besni ilçesinde, çiftçilik yapan Mehmet Dağ kendisine ait tarlayı sürerken 5'inci yüzyılda yapıldığı ve Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen, üzerinde çeşitli figür ve yazıların bulunduğu 10 metre uzunluğunda mozaik buldu.

İlçeye bağlı Sugözü Beldesi'nde çiftçilik yapan Mehmet Dağ, tarlasını sürdüğü sırada üzerinde çeşitli figür ve yazılar yer alan mozaik buldu. Mehmet Dağ'ın ihbarıyla tarlaya gelen jandarma ekipleri, Şanlıurfa Kültür Varlığını Koruma Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Tarlaya gelen ve inceleme yapan ekipler, 5'inci yüzyılda yapıldığı ve Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen 10 metre uzunluğundaki mozaiği söküp Şanlıurfa'ya götürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Mozaik

Mozaiğin temizlenmesi

Mozaiğin üzerindeki yazılar ve figürler

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mustafa ÖNDOĞAN-Kamera: ADIYAMAN-DHA)

===========================================

Altıeylül Ortaokulu ile ilgili plan mahkemelik oldu

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi'nin 1/5000 ölçekli nazım imar planıyla Altıeylül Ortaokulu'nun eğitim alanından çıkarılmasına yönelik girişimine karşı tepkiler sürüyor. Okulun bulunduğu alanın rant sağlamak için AVM'ye dönüştürülmek istendiğini öne süren, çok sayıda vatandaşla birlikte Büyükşehir Belediyesi'ne karardan vazgeçilmesi için dilekçe de veren CHP Altıeylül İlçe Başkanı Yusuf Yüksel, itirazlarının reddedilmesinin ardından Balıkesir Bölge İdare Mahkemesi'nde yürütmenin durdurulması ve 1/5000 ölçekli nazım imar planının iptali için dava açtıklarını açıkladı.

CHP Altıeylül İlçe Başkanı Yusuf Yüksel, bugün akşam saatlerinde, Yeşilli Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. CHP İl Başkanı Ender Biçki ile belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partilinin de kendisine destek verdi. Basın açıklamasını yapan CHP'li Yüksel, "Altıeylül Ortaokulu'nun eğitim alanından çıkarılarak, rant için iş merkezi yapılmak istenmesine yüksek sesle karşı çıktık. Ancak Büyükşehir Belediyesi rant hırsından vazgeçmedi. Tüm uyarılarımıza karşın itirazlarımız Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AKP'li üyelerinin oylarıyla reddedildi. Biz de bu kararın ardından Balıkesir Bölge İdare Mahkemesi'ne yürütmenin durdurulması ve 1/5000 ölçekli nazım imar planının iptali için dava açtık" dedi.

"GEREKÇELER MANTIK DIŞI"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'ndan kendilerine gönderilen resmi yazıyı gösteren Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyükşehir, yakın civarda Gazi İmam Hatip Ortaokulu, Kayabey Ortaokulu, Yunus Emre Ortaokulu ve Karesi gibi okulların bulunmasını Altıeylül'ün taşınmasına gerekçe gösteriyor. Ancak bu ifade gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü bu okullar iddia edildiği gibi Altıeylül'e çok da yakın değildir. Allah aşkına Kayabey ortaokulu nerede, Altıeylül ortaokulu nerededir? Bir de trafik yoğunluğu gibi mantık dışı gerekçeler üretmişler. Daha önce trafik yok muydu? Daha önce trafiği engellemiyordu da şimdi mi engelliyor. Yine bize gelen cevapta, Altıeylül Ortaokulu'nun Büyükşehir Belediyesi'ne devrinin yapılmasının ardından bu devrin karşılığında 3 adet 32 derslikli okul yapılarak, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredileceği belirtiliyor. Ancak bu okulların nereye yapılacağı bile belli değil. Okul yapmak Büyükşehir Belediyesi'nin değil, Milli Eğitim Bakanlığı'nın görevidir. Siz okullarımızı yıkmayın yeter."

"ŞEHİR MERKEZİ BETONLAŞACAK"

Kızılay Caddesi'nde yer alan Altıeylül Ortaokulu'nun arsa değerinin en az 100 milyon lira olduğunu iddia eden CHP'li Yüksel, "Burası el değiştirince yerine yapılacak AVM inşaatında okul önündeki meydan ve okulun bahçesi betonlaşacaktır. Zaten meydanları olmayan ve beton yığınına dönen şehir merkezimiz daha da betonlaşacak ve trafik cehenneme dönecektir. Kızılay Caddesi'nin ve bölgenin küçük esnafı ağır darbe alacaktır. Yargıdan bu yanlışı düzeltmesini bekliyoruz" dedi.

Basın açıklamasına yaklaşık 50 partili katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

CHP Altıeylül İlçe Başkanı Yusuf Yüksel konuşuyor

Partililer ve vatandaşlar

Kitlesel basın açıklaması alkışlarla sona eriyor

Haber- Kamera: Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN/ BALIKESİR,

============================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement