Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 12

Dha Yurt Bülteni - 12

Kılıçdaroğlu: Türkiye Cumhuriyeti'ni seçimle gelmeyenlerin temsil ettiği dönemler darbe dönemidir (4)YALNIZLAŞAN BİR TÜRKİYE TABLOSU İLE KARŞI KARŞIYAYIZCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gebze Organize Sanayi Bölgesi ziyaret ederek, "Avrupa Birliği Sürecinin Ekonomiye Etkileri"...

28.03.2017 20:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kılıçdaroğlu: Türkiye Cumhuriyeti'ni seçimle gelmeyenlerin temsil ettiği dönemler darbe dönemidir (4)

YALNIZLAŞAN BİR TÜRKİYE TABLOSU İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gebze Organize Sanayi Bölgesi ziyaret ederek, "Avrupa Birliği Sürecinin Ekonomiye Etkileri" başlıklı konferans verdi.

Atatürkçülüğün özünün üretim olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Niçin üretimdir? Savaş meydanlarında zafer kazandıktan sonra çıkıp şunu söylemiştir. Savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmazsa bu özgürlük ve bağımsızlığı koruyamayız. Biz çocuklarımıza bunu öğretmedik, öğretmiyoruz başka şeyler öretiyoruz. Savaşı kazanamayanlar bir dönüp baktılar ki toplu iğne üretemeyen bir Türkiye. Her şey dışarıdan, açlık diz boyu, sıtma travma felaket bir taraftan. Hiçbiri iktisatçı değildi. 1923 İzmir iktisat kongresini topladılar. Nasıl büyüyeceğiz, nasıl kalkınacağız, neler yapacağız? bunları öğrenmek istiyorlardı. Hiçbiri büyüme kur enflasyonu, ne de büyüme hızını bilmiyorlardı. Onların hayatlarında bunlar yoktu. Aldılar parlamenter yapı içerisinde Türkiye'yi bu güne taşıdılar. Şimdi bakıyoruz üretime, fabrikalar yapılıyor çevreyi görüyoruz, çevre duyarlığını görüyoruz ve hepimiz gurur duyuyoruz. Dünyadan kopmamayı da bize öğrettiler. Ne yaptılar? 1963 yılında Ankara anlaşmasını imzaladılar. Günümüzün konusu bu. Yani AB'ye üyelik anlaşmasını imzaladılar. Biz batının uygar dünyanın bir parçası olmak istiyoruz. Büyüyüp gelişmek istiyoruz. Hatta bütün İslam dünyasına örnek olmak istiyoruz. Örneği önce siyasal anlamda yaptılar. Ne yaptılar? Cumhuriyeti kurdular. Cezayir, Fas, Tunus, Irak, İran, Suriye bunların hepsi bir şekliyle cumhuriyeti kabul ettiler. Ekonomide büyürsek yine örnek olacaktık. Bilimde gelişirsek yine örnek olacaktık. Bütün bunları hayata geçirmeye çalıştılar. Avrupa Birliği'ne üye olduk. Önce Avrupa ekonomik topluluğuna tam üyelik için başvuru yaptık. Ama bugün yalnızlaşan bir Türkiye tablosu ile karşı karşıyayız. Sorumuz şu? Büyük mücadeleler veren bağımsızlığını sağlayan bir dönem 1940'lı yıllarda uçak ihraç eden bir Türkiye bugün niye yalnızlaşan bir Türkiye konumuna geliyor. Bizim bunu sorgulamamız lazım" dedi.

DİLİNE HAKİM OLAMAYAN ÜLKEYİ YÖNETEMEZ

Siyasetin diline önem vermesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ankara'da yaratılan gerilim artarak bütün yurda yayılıyor. Sanayici yatırım yapmaktan vazgeçiyor çünkü geleceğe yönelik endişeleri var. Esnafın endişeleri, çiftçinin endişeleri, işsizin endişeleri, çalışan işçinin endişeleri dalga dalga yayılıyor ve bunun önüne geçmemiz lazım. Nasıl geçeceğiz sorun o. Kişi kendisini bilirse aslında bu gerginliklere ortam hazırlamaz. Kişi öz güveni yüksekse bu gerilim ortaya çıkmaz. Ama benim düşüncemin dışındakilerinin bütün düşünceleri reddediyor onlar kendi düşüncelerini söylemesin diye baskı yapıyorsa bunlar olmaz. O zaman gerilimli bir Türkiye ortaya çıkar. Hep şunu söyledim, ısrarla söylüyorum diline hakim olamayan ülkeyi iyi yönetemez. Devlet adamı diline hakim olacak ki ülkeyi yönetebilsin. Birisi hata yapabilir hepimiz hata yapabiliriz hepimiz insanız sonuçta. Eksiğimiz yanlışımız ve hatalarımız olabilir. Ama bütün bunları hoşgörü içerisinde bir şekilde tolore edebiliriz. Çok mu zor bunları yapmak. Hayır çok zor değil batılı bunları yapıyor. Niye yapmayalım. Biz de yapabiliriz. Bunları yapmak kazanmak bir arada yaşamak bu iradeyi güçlü bir şekilde ortaya koymak mümkündür. Son 15 yılda güzel şeyler de yapılıyor. Köprüler yaptık, barajlar yaptık bir şeyler yaptık. Yapılan her iyi işe destek olduk. Avrupa Birliği ile uyum yasaları içersinde parlamentoya gelen tüm yasalar oy birliğiyle çıktı. Ne kadar güzel demek ki iyi işler yapıyoruz. Bin küsur maddelik Türk Ticaret Kanunu, Borçlar ve Ceza Kanunu emin olun bunların tamamı birer hafta içinde yasallaştı. Eğer engellemek isteseydik ana muhalefet olarak bin maddelik kanunu 10 yılda kimse çıkaramazlardı. Neyi düşünüyoruz? Ülkemizi düşünüyoruz. Bu yasaya ihtiyaç var mı? var. Avrupa Birliği ile bütünleşmeye ihtiyaç var mı? var. O zaman eksiği gediği olsa bile önce bunu yasallaştıralım. Türkiye bir adım atmış olsun. Bir uzlaşma kültürüyle en azından bir alanda hayata geçirelim" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Kılıçdaroğlu'nun konuşması

Haber: Ergün AYAZ/ KOCAELİ,

==================================

Yozgat Valiliği'nden Sinan Oğan açıklaması

YOZGAT Valiliği, MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan'ın iki gün önce kentte konuşma yapacağı salon önünde çıkan ve 2 polisin yaralandığı olaylarla ilgili sosyal medyadan yaptığı suçlamalara yazılı açıklama ile cevap verdi. Valilik açıklamasında Oğan'ın suçlamalarının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "Bu suçlamaları iftira olarak görüyor ve tamamıyla reddediyoruz" ifadeleri yer aldı.

MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan'ın 'Hayırlı Anadolu Yürüyüşü' programları kapsamında iki gün önce geldiği Yozgat'ta konuşma yapacağı salon önünde arbede çıktı. Konuşma öncesi burada toplanan MHP'li grupla, Sinan Oğan taraftarları arasında arbede yaşandı. Kavgayı ayırmak için araya giren polisler sopa ve yumruk darbelerine maruz kaldı. Yaralanan 2 polis hastanede tedavi edildi. Sinan Oğan bu olaydan sonra sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla Yozgat Valiliği'ni gerekli güvenlik önlemlerini almamakla eleştirdi.

Bunun üzerine Yozgat Valiliği'nden Sinan Oğan'ın sosyal medyadan yaptığı suçlamalar nedeniyle bugün yazılı açıklama yapıldı. Valilik açıklamasında Oğan'ın yaptığı suçlamaların asla gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "Bu suçlamaları iftira olarak görüyor ve tamamıyla reddediyoruz" denildi. Toplantı öncesinde gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı belirtilen Valilik açıklaması şöyle:

"İlimizde 26.03.2017 tarihinde 24. Dönem Milletvekili Sayın Sinan Oğan ve ekibince kapalı yer toplantısı düzenlenmiştir. Toplantı öncesinde salon tahsisi yapılmış ve gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır.

Toplantının yapılacağı yer çevresinde, karşı düşünceye sahip grup ile Sayın Oğan'ın ekibi arasında sözlü sataşmalar olmuştur. Güvenlik birimleri iki grubu ayırmak üzere tedbirlerini almıştır. Bu grupların güvenliğinin sağlanması esnasında ise 2 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.

Olay esnasında ne resmi görevliler ne de gösteri yapanlarca asla silah kullanılmamıştır. Sayın Oğan'ın ekibinden de kimse fiziki bir zarar görmemiştir.

Sayın Oğan'ın sosyal medyadan yaptığı suçlamalar asla gerçeği yansıtmamaktadır. Bu suçlamaları iftira olarak görüyor ve tamamıyla reddediyoruz."

Haber: YOZGAT, -

==================================

Ergene Nehri'ne atlayan liseli Özlem'in cesedi bulundu

EDİRNE'nin Uzunköprü İlçesi'nde tarihi taş köprüden Ergene Nehri'ne atlayan lise öğrencisi 16 yaşındaki Özlem İşbilen'in cesedi, 6 gün sonra atladığı noktadan 300 metre uzaklıkta bulundu.

Uzunköprü'de, Hüseyin Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Özlem İşbilen, geçen 23 Mart'ta, ilçeye adını veren tarihi taş köprüden Ergene Nehri'ne atladı. Liseli Özlem İşbilen'in bulunması için çalışma başlatıldı. Ancak, Ergene Nehri'ndeki suda, siyanürün de bulunduğu birçok zehirli maddenin olması nedeniyle dalgıçlar su altına inemedi. AFAD ekipleri, Uzunköprü Avcılar Derneği'ne üye gönüllü balıkçıların da katılımıyla balık ağları ve çapa atarak arama yaptı. Özlem İşbilen'in cesedi, olaydan 6 gün sonra atladığı noktadan yaklaşık 300 metre uzaklıktaki Çiftlikköy mevkiinde bulundu.

İşbilen'in cesedi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Uzunköprü Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Nehirde ilerleyen bot

-Botun kıyıya yanaşması

-ÖZlem İşbilen'in cesedinin indirilmesi

-Cesedin kaldırılması

Haber-Kamera: UZUNKÖPRÜ(Edirne),-

===================================

Tatvan'daki operasyon tamamlandı

BİTLİS'in Tatvan İlçesi'nde 7 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyon sona erdi. Operasyonlarda aralarında 2'si İçişleri Bakanlığı tarafından aranan ve gri listede bulunan üst düzey yönetici teröristin de bulunduğu 12 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken, 1 terörist sağ yakalandığı. Operasyonlarda ayrıca 2 sığınak imha edildi.

Bitlis Valiliği tarafından operasyonla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığınca, teröristle mücadele harekatı kapsamında sorumluluk bölgesinde kış operasyonlarına devam edildiği belirtildi. 22 Mart 2017 tarihinde başlatılan Şehit UzmanJandarma I.Kademe Çavuş Ömer Doğan operasyonunda 26 Mart 2017 tarihinde bir grup teröristle sıcak temas sağlandığı ifade edildi.

İKİ ÜST DÜZEY PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Bölgeye helikopter ve uçaklarla hava harekatı düzenlediği belirtilen açıklamada, "26- 27 Mart 2017 tarihinde yapılan arazi araması sonucunda, 12 terörist silahları ile birlikte ölü, 1 terörist ise sağ olarak etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca bölgede yapılan arazi aramasında 2 adet sığınak bulunarak imha edilmiştir. Ölü olarak ele geçirilen teröristler arasında bulunan örgütün üst düzey yöneticilerinden 2 teröristin Botan kod adlı Volkan Kılıç ve Mizgin Ararat kod adlı Sultan İpek olduğu ve İçişleri Bakanlığı'nın arananlar listesinde gri listede oldukları tespit edilmiştir" denildi.

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT VE YAŞAM MALZEMESİ ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği belirtildi. Ele geçirilen mühimmatlar ve malzemeler ise şöyle:

"8 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 1 adet Dragunov Keskin Nişancı Tüfeği, 1 adet Bixi makineli tüfek, 1 adet RPG-7 Roketatar, 2 adet M-16 Piyade tüfeği, 7 adet el bombası, 1 adet 7,65 tabanca, 22 adet Kaleşnikof Piyade tüfeği şarjörü, 4 adet Dragunov Keskin Nişancı Tüfeği şarjörü, 9 adet M-16 Piyade tüfeği şarjörü, bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzeme ve pil, 1 adet büyük Yeasu telsiz, 2 adet Yeasu el telsizi, çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi."

OPERASYON TAMAMLANDI, SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILDI

Öte yandan Tatvan Kaymakamlığı tarafından Teknecik, Sallıca, Dönertaş, Kısıklı, Suboyu, Yumrukaya ve Sarıdal köyleri ile mezralarında başlatılan sokağa çıkma yasağı da operasyonların tamamlanmasının ardından 28 Mart 2017 tarihi saat 17: 00 itibari ile kaldırıldığı belirtildi. Operasyonun bitirilmesinin ardından sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı köylerde vatandaşların göstermiş oldukları duyarlılığa da teşekkür edildi.

Açıklamanın sonunda ise,"Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığınca, sorumluluk bölgesinde bulunduğu değerlendirilen teröristlerin tamamı etkisiz hale getirilinceye kadar, zaman mefhumu gözetmeksizin, her türlü hava koşullarında aralıksız olarak operasyonlara kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

Haber: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,-

===================================

İskenderun'da eski koca dehşeti

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde 29 yaşındaki Gökhan Yıldız, eski eşi 28 yaşındaki Esra Yalçın ve 5 yaşındaki kızı Beren Yıldız'ı bıçaklayarak öldürdükten sonra yaşamına son vermeye çalıştı.

Bir süre önce ayrıldığı Esra Yalçın'ın Mustafa Kemal Mahallesi'nde Buse Coşkun Irmak Apartmanı'nda bulunan evine gelen Gökhan Yıldız, tartıştığı eşini bıçaklayarak öldürdü. Olaya tanıklık eden öz kızı Beren Yıldız'ı da bıçakla öldüren Gökhan Yıldız, daha sonra aynı bıçakla yaşamına son vermeye çalıştı. Çığlıkları duyan komşuların ihbarıyla olay yerine gelen polisler, çilingir yardımıyla içeriye girdi. Kanlar içindeki anne ve kızın yaşamını yitirdiği belirlenirken, ağır yaralı Gökhan Yıldız ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili polis soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Olay yerinden detay ve genel görüntüler

Polis ve sağlık ekiplerinin çalışması

Haber: Ufuk AKTUĞ/ İSKENDERUN (Hatay), -

===================================

Devrilen TIR'ın şoförü araçta sıkıştı

KÜTAHYA'nın Hisarcık ilçesinde virajı alamayan tavuk yüklü TIR devrildi. Araç içerisinde sıkışan yaralı TIR şoförü 28 Turgut Men'i itfaiye ekipleri yaralı kurtardı.

Kaza Hisarcık- Gediz karayolunun 13'üncü kilometresinde meydana geldi. Turgut Men yönetimindeki 20 BK 368 plakalı TIR virajı alamayarak devrildi. Kazada TIR şoförü Turgut Men araçta sıkıştı. Vatandaşların ihbarı üzerine gelen Hisarcık Belediyesi itfaiye ekipleri yaklaşık iki buçuk saat süren çalışmanın ardından Turgut Men'i sıkıştığı yerden çıkardı. Turgut Men ambulansla Gediz Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Görüntü dökümü:

-----------------------

Araçta sıkışan TIR şoförünün kurtarma çalışmalarından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: HİSARCIK,(Kütahya),

=====================================

Uyuşturucu kullandığı iddia edilen sürücü kaza yaptı

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde uyuşturucu madde kullandığı iddiasıyla dün gözaltına alındıktan sonra savcılıkça serbest bırakılan 30 yaşındaki O.Ö., bugün uyuşturucu etkisinde kullandığı aracıyla kaza yaptı. Gelen sağlık ekiplerine ve polise direnen O.Ö., kelepçelenerek ambulansa alındı.

Kaza, öğle saatlerinde Balı Mahallesi Köseağzı Mevkiinde meydana geldi. O.Ö.'nün kullandığı 67 TJ 128 plakalı hafif ticari araç, kontrolden çıkaran yol kenarındaki su kanalına devrildi. Kazayı görenler, polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Polis, sürücü O.Ö.'yü araçtan çıkartarak sağlık ekiplerine teslim etti. O.Ö., ambulansa binmemek için uzun süre direnerek yanındaki polislere, "Bir şey söyleyeceğim. Ben arabamı bu şekil çektim. oturuyorum Arkadaşımı bekliyorum. Arkadaşım Zonguldak'tan gelecek. Yolları tarif ediyorum. Falan filan cart curt. Araba buraya düşmedi. Biraz kaydı ağabey." dedi. Polis, ikna edilemeyen genci kelepçeleyerek ambulansa bindirdi.

O.Ö.'nün uyuşturucu madde kullandığı iddiasıyla dün polis tarafından gözaltına alındığı, ardından sevk edildiği adliyede savcılıkça serbest bırakıldığı öğrenildi. Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan O.Ö.'ye alkol ve uyuşturucu testi yapılacağı bildirildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Polisin sürücüyü araçtan indirmesi

-Polise arkadaşını beklediğini söylemesi

-Polise ve sağlık ekiplerine tepkisi

-Polisin yere yatırarak kelepçelemesi

-Ambulansa alınması

-Kaza yerinden detaylar

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

================================================

Kırklareli'de FETÖ'nün öğretmen yapılanması hakim karşısında

KIRKLARELİ'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında 'terör örgütü üyesi olmak' iddiasıyla dava açılan 19'u tutuklu 31 eski öğretmenin yargılanmasına bugün başlandı.

Kırklareli'de FETÖ/PDY'nin eğitim yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında 'terör örgütü üyesi olmak' iddiasıyla dava açılan ve aralarında örgütün şifreli haberleşme aracı 'Bylock' kullananların da bulunduğu belirtilen 197u tutuklu 31 sağın yargılanmasına bugün Halk Eğitim Merkezi'nde oluşturulan mahkeme salonunda başlandı. Kimlik tespitinin ardından sanıklar hakkındaki iddianame Mahkeme Başkanı İzzet Koçer tarafından okunduktan sonra sanık savunmalarına geçildi.

Tutuklu sanıklardan Zeynep Saygılı, 28 Şubat'tan sonra başörtüsü mücadelesi nedeniyle sendikaya üye olduğunu belirterek, "Daha sonra kendi isteğimle ayrıldım. Şimdi ise darbecilerle aynı kefeye konuldum. FETÖ'ye beş kuruş para yardımında bulunmadım. Babam Zaman Gazetesi'ne aboneydi, daha sonra onu da iptal ettirdik. Ben ByLock kullanmadım, bir dergiye veya gazeteye de aboneliğim olmadı. Ben 28 Şubat darbecilerine karşı başörtüsü mücadelesi nedeniyle sendikaya üye oldum, daha sonra kendi isteğim ile ayrıldım. Şimdi ise darbecilerle aynı kefeye konuldum. Bir daha aktif gördüğüm hiçbir mekanın önünden geçmem" dedi.

Tutuklu sanıklardan. FETÖ ile ilgili hiç bir bağlantısının bulunmadığı ileri süren İbrahim Gökler, 2005 yılından bu yan Bank Asya hesabının bulunduğunu bunu sadece bankacılık işlemleri için fatura ödemek için kullandığını söyledi. Göker, "Benim bakıma muhtaç annem, babam ile çocuklarım var. Tutuklandığımdan bu yana ailem mağdur olmuştur. Bugün de verilecek kararın adaletli olacağını düşünüyorum" dedi. Bugün 6 sanığın dinlendiği duruşmaya yarın devam edilecek.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Sanıkların salondan çıkarılmaları

-Sanıklara araçlara alınması

-Alınan güvenlik önlemleri

-Detaylar

Haber-Kamera: Selçuk VURUCU/KIRKLARELİ,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement