Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-12

ŞEHİT ER MEHMET ACIBUCU OSMANİYE'DE SOY YOLCULUĞUNA UĞURLANDIHAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin üst bölgesine yönelik düzenlediği saldırıda yaralanıp, kaldırıldığı hastanede şehit olan sözleşmeli er 21 yaşındaki Mehmet Acıbucu'nun cenazesi Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde...

24.03.2017 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞEHİT ER MEHMET ACIBUCU OSMANİYE'DE SOY YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin üst bölgesine yönelik düzenlediği saldırıda yaralanıp, kaldırıldığı hastanede şehit olan sözleşmeli er 21 yaşındaki Mehmet Acıbucu'nun cenazesi Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Mehmet Acıbucu için Şehit Mehmet Delikuş Mahallesi Çanakkale Caddesi'nde düzenlenen törene Osmaniye Valisi Kerem Al, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, Suat Önal, Ruhi Ersoy ile Adana CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, askeri erkan ile birlikte 5 bin kişi katıldı. Şehidin annesi Yeter Acıbucu baygınlık geçirdi. Babası 12 yıl önce öldüğü bildirilen bekar Mehmet Acıbucu'nun cenazesi İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından götürüldüğü Erdoğdu Köyü'nde toprağa verildi.

Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ (Osmaniye), -

===================================================

ULUDAĞ EKONOMİ ZİRVESİ(EK)

AYDIN DOĞAN YALÇINDAĞ: BİR TEKNOLOJİ ŞİRKETİ HALİNE GELECEĞİZ GİBİ GÖRÜNÜYOR

BLUTV Kurucusu Aydın Doğan Yalçındağ, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde Doğan Haber Ajansı'nın sorularını yanıtladı. Doğan Grubu'nun dijital dönüşüme ayak uydurduğunu söyleyen Aydın Doğan Yalçındağ, "Dijital dönüşüm zaten yaşanıyor ve bence bizim grup da başarılı bir şekilde adapte oluyor. Geneli için çok bir şey diyemem ama benim gözlemlediğim daha bir teknoloji şirketi haline geleceğiz gibi görünüyor" dedi.

DHA standını ziyaret eden Aydın Doğan Yalçındağ, internet ortamında iş hayatına atıldığını söyledi. Yalçındağ, "Amerika'da Brown Üniversitesi'nde ekonomi ve tarih okudum. Daha sonra 2 sene kadar Londra'da Goldman Sachs Bankası'nda çalıştım. Orada gelişmekte olan piyasalara bakıyorduk. Birçok farklı sektöre birçok farklı şirkete bakma şansımız oldu. Çok iyi bir deneyim geçirdim diyebilirim" dedi.

Kurucusu olduğu BluTV hakkında bilgi veren Yalçındağ, bunun aslında dijitale bir dönüşüm olduğunu söyledi. Yalçındağ, "Bakacak olursanız aslında yayıncılık dünyasında gelişen bir trend bu. İnsanlar televizyondan izlemek yerine içerikleri daha çok internetten tüketiyorlar. Bu son birkaç senedir Türkiye'de büyük sıklıkla oluyor. Yani internetten içerik izleyen büyük bir kitle var. Asıl zaten bizim grubun da bu alana adres etmek için birçok projesi olmuş. Kanald.com.tr mesela çok tercih edilen bir gösterimden bir tanesi. BluTv de biraz bu ihtiyaçlardan doğdu. Bu fikir zaten aslında şirket içerisinde vardı. Sağ olsunlar bu sorumluluğu bize verdiler, bize güvendiler" diye konuştu.

"BİZİM GRUP GAYET VİZYONER"

Doğan Grubu'nun vizyoner bir bakış açısıyla hareket ettiğini söyleyen Aydın Doğan Yalçındağ, grubun dijital dönüşüme önem verdiğini belirtti. Yalçındağ, şunları söyledi:

"Dijital dönüşüm önemli. Dijital dönüşüm dediğimizde eğer internetin yaygınlaşmasını diyorsak sonuçta bundan etkilenenlerin başında gazetecilik geliyor. Bu internete kaydı. O yüzden 15-20 senedir gazeteler mücadele veriyor internete karşı ama ne gördük biz son 20 senede? Aslında her sektör dijital dönüşümden etkilendi, gıdadan perakendeye kadar. Bugün yayıncılık da bundan nasibini alıyor ama bu bizim için bir avantaj. Benim gözlemlediğim kadarıyla bizim grup gayet vizyoner. Daima vizyoner olmuş, zaten hepimiz biliyoruz birçok yeni sektöre özellikle medya alanına ciddi atılımlar yapmış ve bugüne öyle gelmiş. O yüzden BluTv'yi de o noktada önemli bir yatırım olarak görüyorum."

"TELEVİZYON İZLEYEN KİTLE İNTERNETE YÖNELİR Mİ?"

"Televizyon izleyen kitle internete yönelir mi?" sorusu üzerine Aydın Doğan Yalçındağ, "Zaten internete yönelmiş çok ciddi bir kitle var. Kanald.com.tr'nin mesela 10-12 milyon ziyaretçisi var. Korsan olan yabancı dizi yayımlayan sitelerin de yine 10-12 milyon ziyaretçisi olanlar var. Biz Blu'da bu kitleyi aslında konsolide etmek istiyoruz. Bu kitleyi buraya çekmek istiyoruz. Televizyon dizi izleyen de ileride yavaş yavaş internete geçecektir diye düşünüyorum. Dizilerde daha çok potansiyel var. Televizyonda belki yer bulamayan daha birçok senaryo, birçok dizi fırsatını biz internete koymak istiyoruz. O yüzden daha o alanda baya katkı geliştirmek istiyoruz. Bu sene de çalıştığımız bu yönde birçok proje var" dedi.

"TEKNOLOJİ ALTYAPISINI BAŞKA ŞİRKETLERE SATIYOR OLACAĞIZö

Dijital dönüşümün bir ayağı olan BluTV ile bir teknoloji şirketine dönüşeceklerini söyleyen Yalçındağ, şunları söyledi:

"Dijital dönüşüm zaten yaşanıyor ve bence bizim grup da başarılı bir şekilde adapte oluyor. Geneli için çok bir şey diyemem ama benim gözlemlediğim daha bir teknoloji şirketi haline geleceğiz gibi görünüyor. Size bir örnek vereyim. Bizim Blu'ya ve kanald.com.tr'ye hazırlamış olduğumuz video altyapısını, video oynatıcısını biz hazırlayıp şimdi başka şirketlere bu servisi sağlamak istiyoruz. Bu daha önce yapmış olduğumuz bir iş değildi. Şimdi teknoloji altyapısını başka şirketlere satıyor olacağız. Bu da gayet mantıklı çünkü bu video altyapısı bizim ihtiyaçlarımız doğrultusunda hazırlandığı için çok ciddi bir video altyapısı olduğunu düşünüyorum."

Görüntü Dökümü

-------------------

-Aydın Doğan Yalçındağ ile röp

Haberİ: BURSA,

=======================================================

CHP'Lİ İNCE: EY CUMHURBAŞKANI SEN DE FAZLA UYANIKSIN BE

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Anayasa değişikliğinde Cumhurbaşkanının 2'inci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde bir defa daha aday olabileceğini belirterek, "Bu ne demek, bu fesih demektir. Millete saf diyor ya, ey Cumhurbaşkanı sen de fazla uyanıksın be" dedi.

Mersin'in Silifke İlçesi'nin Anıt Meydanı'nda 'Cesur Yürek', 'Başka bir gelecek mümkün', 'Hayırsızlık yapmayın' ve 'Edisson bin pişman' dövizleriyle karşılanan Muharrem İnce, 18 maddeyi en az 50 kere okuduğunu, hiç bir maddesinden dış politikadan, ekonomiden, terörden, limondan, emeklilerden bahsedilmediğini söyledi. 'Evet' çıkarsa terör bitecek, demokrasi rayına oturacak, ekonomi düzelecek' denildiğini hatırlatan İnce, "Bunlar hiçbirinde yazmıyor. Dün Binali Yıldırım yine bir şey söylemiş. Bu adama bayılıyorum. Ne demiş? 'Türkiye 15 senedir teröristlere yolgeçen hanı oldu, şimdi 'Evet' diyerek bunu düzelteceğiz' diyor. Bu 15 senedir dedem mi yönetiyordu Türkiye'yi? Sen yönetmiyor muydun Türkiye'yi?" diye konuştu.

İktidar kanadının meydanlara gelip birinci madde şu, 2'nci madde şu diye anlatımda bulunamayacağını kaydeden İnce şöyle devam etti:

"Eğer evet derseniz milletvekili sayımız 550'den 600'e değil 650'ye çıkacak. Bakanlar milletvekillerinden olmayacak, dışarıdan olacak. Onlar 30 kişi olacak ve aynı milletvekili haklarına sahip olacaklar. 20'de Cumhurbaşkanı yardımcısı etti mi 650. Akşam bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanı açıklıyor, Almanya'dan şuradan buradan örnekler veriyor. 3 örnekte ben vereyim. 600 değil, 650'ye göre düşünün. ABD'nin nüfusu 300 milyon, milletvekili sayısı 535. Rusya'nın nüfusu 150 milyon milletvekili sayısı 450, Hindistan nüfusu 1 milyar 250 milyon, milletvekili sayısı ise 500 kusur. Türkiye 80 milyon, Türkiye'ye 300 milletvekili yeter de artar bile. Nereden çıktı 650? Eğer evet derseniz 400 trilyon lirayı fazladan milletvekillerine vereceksiniz. Ben 15 yıldır milletvekiliyim. Gariban bir kamyon şoförünün oğluyum. Ben bu fakir milletin 400 trilyonunu milletvekillerine vermeyeceğim. Onun için de hayır diyorum."

EY AMERİKA HADDİNİ BİL

ABD'nin uçak seyahatlerinde diz üstü ve tabletlere getirdiği yasağa da değinen İnce şöyle dedi:

"Bu uygulamayla bilgisayarları elinize alıp ABD'ye gidemezsin. Eğer bilgisayarınızla bindiğinizde indiğiniz an sizi geri gönderiyorlar. Ortadoğu ülkelerine hangi muameleyi yapıyorlarsa Türkiye'ye de o muamele yapılıyor. Silifke'den sesleniyorum, 'Ey Amerika sen haddini bil haddini' Ben bunu diyorum. Acaba 'Ey Hollanda, ey CHP' diyen, ey Amerika diyebilir mi?"

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Miting alanına gelen vatandaşların güvenlik kontrolü

-Mitinge gelen kalabalığın Anıt Meydanı'nda toplanması

-Silifke CHP İlçe Örgütü'nün davul eşliğinde alana giriş görüntüsü

-Muharrem İnce'nin konuşması

Haber-Kamera Mehmet OKUR/SİLİFKE) (Mersin),

============================================

HDP'Lİ VEKİLLER NEVRUZDA VURULAN ÜNİVERSİTELİ KEMAL KURKUT'UN MEVLİDİNE KATILDI

DİYARBAKIR'da 21 Mart'taki nevruz kutlama alanına elinde bıçakla gelen ve polislerle çıkan tartışmada vurulan 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Kemal Kurkut için bugün memleketi Malatya'nın Battalgazi ilçesinde mevlit okutuldu. Mevlide HDP'li Osman Baydemir ve Behçet Yıldırım da katıldı.

Mevlide katılmak için Malatya'ya gelen HDP Parti sözcüsü Osman Baydemir ile HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım önce vatandaşlar ile parti binasında bir araya geldi ardından da Kemal Kukut'un Battalgazi ilçesi Topbaş mahallesinde okutulan mevlidine katıldı. Osman Baydemir, Kemal Kurkut'u vuranların belli olduğunu ancak hiçbir işlemin yapılmadığını belirterek, "Her şey açık, deliller ortadayken, kimin silahından kurşun çıktığı belliyken halen neden bir tutuklama yok ? Kemal canımızı, kardeşimizi, zulümle, insanlık dışı bir tavırla aramızdan aldılar. Hak şahittir ki bu alınan ilk canımız değil. Bu bizden alınan ilk Kemalimiz değil. Gelin canlar hep birlikte Hakk'a elimizi açalım. Bu bizden zulümle koparılan son canımız olsun diye dua edelimö dedi.

ACIYI PAYLAŞIYORUZ

Ailenin acısını paylaşmak için burada olduklarını söyleyen Baydemir, "Kardeşlerimin, kardeş acısını yüreklerimizde hissetmek ve bu acıyı paylaşmak için buradayız. Hakikat nasıl ortaya çıktıysa, şimdi adaletin tesis edilmesi için var gücümüzle çalışacağız. Kemal canımızın, hakkının, hukukunu, katillerinin cezasız kalmaması için çaba sarf edeceğiz, hukuki destek sunacağız. Görgü tanıkları, şahitler, belgeler, fotoğraflar var. Bunu yapanların yanına kar kalmayacak. Katillerin yargılanması lazımö dedi.

Hukuki mücadeleyi sonuna kadar verecekleri söyleyen Baydemir, "Bedeli hukuk zemininde ödetilmeli ki başka Kemallere kastedilmesin. Adalet Bakanı'na, Başbakan'a çağrı yapıyoruz. Bu cinayeti görmemek, onlara el çektirmemek bu cinayete ortak olmaktır. Başbakan, Adalet Bakanı, bu mesuliyet sizin boynunuzadır. Biz var gücümüzle o mahkemenin kurulması konusunda çabamızı sürdüreceğizö diye konuştu.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı mevlidin ardından Kemal Kurkut'un annesine taziye dileklerini ileten Baydemir ve Yıldırım Malatya'dan ayrıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: Mikail PELİT/MALATYA, -

========================================================

TUTUKLU EMNİYET MÜDÜRLERİNİN EŞLERİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

KOCAELİ'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan emniyet müdürlerinin eşleri gözaltına alınırken, 5 kadın adliyeye sevk edildi.

Kocaeli'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan emniyet müdürlerinin eşleri düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan 5 kadın adliyeye sevk edildi. Tutuklu emniyet müdürlerinin eşlerinin örgüte üye oldukları ve FETÖ üyeleri ile irtibatlı olduğu iddia edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Adliyeye sevk edilmeleri

HABER-KAMERA: Selda Hatun TAN/ İZMİT(Kocaeli), -

========================================================

KARAPINAR, TÜRKİYE'NİN GÜNEŞ ENERJİSİ ÜRETİM ÜSSÜ OLUYOR

KONYA'nın Karapınar İlçesi, kurulacak olan 600 bin hanenin ihtiyacını karşılayacak, yıllık 1.7 milyar kilovatsaat elektrik üretmesi beklenen güneş enerji santraliyle, Türkiye'nin enerji üssü oluyor. 6 bin hektarlık hazineye ait arazi üzerine yapılacak olan santralin yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayacak olması da, bölge halkını yeni iş kapısı olması nedeniyle sevindirdi.

Karapınar ilçesi Konya'nın doğusunda yer alıp, kente yaklaşık 95 kilometre uzaklıktadır. Yaklaşık 50 bin nüfusa sahip olan Karapınar, Türkiye'nin tek çöl toprağı sayılabilen ve en fazla rüzgar erozyonuna maruz kalan bir sahada yer alıyor. Türkiye'nin yine en az yağış alan bölgelerinden biri olan Karapınar'ın, yıllık ortalama 279.5 milimetre yağış alan ve yıllık ortalama sıcaklığı 10 derecedir. Yağış yetersizliği ve yeraltı su seviyenin düşük olması nedeniyle bölgede ağırlıklı olarak kuru tarım yapılıyor. Tarım alanları içinde nadasa ayrılan sahalar oldukça önemli bir oran tutması da dikkat çekiyor. Karapınar aynı zamanda dünyanın nazar boncuğu olarak adlandırılan Meke Gölü ve irili ufaklı 100'ün üzerinde obruklarıyla da tanınıyor. Güneş enerji santralinin kurulması için Karapınar'ın tercih edilmesini nedeni de düz bir arazi ve güneşlenmenin fazla olmasından kaynaklanıyor.

6 BİN HEKTARLIK ALANA KURULACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, geçen pazartesi günü Türkiye'nin en büyük güneş enerji santralinin kurulacağı Karapınar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) ihalesini yaptı. İhaleyi ise kilovatsaat başına en düşük teklifi 6.99 dolar/cent ile Kalyon ve Güney Koreli ortağı Hanwha Grubu aldı.

Güneş enerji santrali Karapınar İlçesi kent merkezine yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Yaka bölgesindeki 6 bin hektarlık alana kurulacak. Firmanın sözleşmeyi imzalamasının ardından 21 ayda kurulması planlanan fabrikada, fotovoltaik modüller üretilecek ve bunlar sahada kullanılacak. Yıllık 500 megavat kapasiteli fotovoltaik güneş modülü üretim fabrikası ve AR-GE merkezi kurulacak ve 1000 megavat elektrik gücüne sahip bir güneş santrali inşa edilecek. Ayrıca Ar-ge merkezi de kurulacak ve 10 yıl süre ile ar-ge faaliyetleri yürütülecek.

1.3 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Güneş enerjisi santralinden 600 bin konutun ihtiyacını karşılayabilecek yaklaşık 1.7 milyar kilovatsaat elektrik üretilmesi bekleniyor. Yaklaşık 1.3 milyar dolarlık bir yatırım olan santralin 36 ayda elektrik üretimine başlanması planlanıyor. Bölgede ayrıca 2015 yılında bir şirket tarafından 80 dekarlık alanda her biri lisans şartı gerekmediği için 1'er megavat olmak üzere toplam 4 megavatlık olan ve günlük 800 konutun ihtiyacını karşılayabilecek enerji üreten, güneş enerji santrali bulunuyor.

"3 MİLYON NÜFUSLU BİR ŞEHRİN ELEKTRİĞİNİ KARŞILAYACAK"

İlçeye kurulacak olan güneş enerji santralinin ilçede sevince neden olduğunu belirten Karapınar Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Yaka, şunları söyledi:

"Bu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımızın da dediği gibi çılgın bir projedir. Bin megavatlık bir enerji, yıllık 1.7 milyar kilovatsaat enerji üretimi anlamına geliyor. Bu da 600 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak kadar bir elektrik üretimine tekamül ediyor. 3 milyon nüfuslu bir ilin elektrik ihtiyacını karşılayacak kadar enerji üretilecek."

"2 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK"

Belediye Başkanı Mehmet Yaka, kurulacak olan güneş enerji santralinin yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayacağını kaydetti. Bu nedenle bölge halkına yeni bir iş kapısı açılacağını ifade eden Yaka, "Bu proje, özellikle Karapınar ve Türkiye için çok önemli. Hem Türkiye kazanacak, hem bölge kazanacak, hem de Karapınar kazanacak."dedi.

"İLÇEMİZE GÖÇ BEKLİYORUZ"

Güneş enerji santraliyle ilçeye göç olmasını beklediklerini ifade eden Kaya, "Proje hem istihdam yaratacak, hem de bölgeyi tanıtacak. Önümüzdeki günlerde ilçemize ciddi miktarda göç bekliyoruz. Belediye olarak bunların hazırlıklarını yapıyoruz. Bu proje 1 milyar doların üzerinde bir yatırımı öngörüyor. Fabrikası ile birlikte 1.3 milyar doları buluyor. Bu yatırımdan Karapınar ekonomisi de nasibini alacak."dedi.

"ARAZİ TARIMA UYGUN DEĞİL"

Kurulacak santralin düz bir alan ve eğimin sıfır olduğunu belirten Yaka, "Arazinin paneller için çok uygun. Düz bir alan ve eğimi sıfırdır. Tarım arazisi olarak da uygun değil. Karapınar'ın güneş eğimini ve tek parça arazilerini düşünecek olursak güneşten enerji üretmek için ilçemiz çok uygun."diye konuştu.

"KARAPINAR'IN MARKA ŞEHİR OLMASINDA ETKİLİ OLACAK"

Karapınar halkı da ilçeye güneş enerji santrallerinin kurulmasından memnun olduklarını dile getirdi. İlçede lokanta işleten Fikret Bozaklı, "Kanapınar'da yapılacak olan bu enerji yatırımı bir marka şehir olmasında etkili olacak. Ayrıca diğer iş kollarında yatarım planlayan iş adamlarının da gelmesinde etkili olacak. Karapınar bundan sonraki dönemde kazançlı çıkacak. İlçemizdeki esnaflarımızın iş hayatını da canlandıracak." dedi.

Türkiye'nin elektrik enerjisi üretimine ihtiyacı olduğunu belirten arzuhalci Mehmet Ali Karaefe de şunları söyledi:

"Elektrik enerjisinin ilçemizde üretilmesi memleketimize büyük katma değer sağlayacaktır. Ayrıca projenin hayata geçmesiyle ilçemize dışarıdan göç olacağını da düşünüyorum. Ayrıca güneş panellerinin üretileceği fabrikanın da ilçemizde kurulacağı için istihdam noktasında da etkili olacağı kanaatindeyim."dedi.

"ÇARŞIMIZ CANLANACAK"

Güneş enerjisi santrallerinin ilçenin gelişmesinde etkili olacağını kaydeden market işletmecisi Mustafa Taşpınar da, "Proje çevresinde ilçemize bir fabrika kurulacağı ve 2 bin civarında işçi alamı olacağı söyleniyor. Bunun çarşımızı da canlandıracağını düşünüyorum. Ayrıca ilçemize yatırımların da artacağı kanaatindeyim. Kısacası her yönüyle hem esnaf olarak biz hem de ilçemiz kazanacak."dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Santralin kurulacağı araziden detay

Belediye Başkanı Yaka röp.

Mevcut faaliyette başka bir santralden detay

Vatandaşlar röp.

Haber- Kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ - Mehmet OKUYUCU KARAPINAR Konya,

==================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kars'ta karla mücadele devam ederken bir köyde meyve ağaçları çiçek açtı
    12:15 Kars'ta karla mücadele devam ederken bir köyde meyve ağaçları çiçek açtı

    Çetin kış şartlarının yaşandığı Kars'ta karla mücadele çalışmaları sürerken, Digor ilçesine bağlı Halıkışla köyünde meyve ağaçları çiçek açtı. Karla kaplı dağlar arasındaki köyde ortaya güzel görüntüler çıktı.

  • Salihli'de Define Arayan Şüpheli Suçüstü Yakalandı
    12:14 Salihli'de Define Arayan Şüpheli Suçüstü Yakalandı

    Manisa'nın Salihli ilçesinde Lidya Krallığı'nın başkenti Sardes Antik Kenti'nde 1'inci derece sit alanı içerisinde dedektörle define arayan 1 kişi, devriye görevindeki jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı. Şüphelinin üstünde ve ikametinde yapılan aramada 144 adet sikke ile tarihi eser olduğu değerlendirilen 8 obje ele geçirildi. Şüpheli hakkında kaçak kazı yapmak suçundan işlem yapıldığı öğrenildi.

  • MKE Ankaragücü, Bitexen Antalyaspor maçı için Antalya'da kampa girdi
    12:13 MKE Ankaragücü, Bitexen Antalyaspor maçı için Antalya'da kampa girdi

    MKE Ankaragücü, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında 2 Nisan Salı günü deplasmanda oynayacağı Bitexen Antalyaspor maçı için Antalya'da kampa girdi. Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Merkezi'nde 4 günlük kampa girecek teknik direktör Emre Belözoğlu yönetimindeki sarı-lacivertliler, Antalyaspor maçının hazırlıklarını burada sürdürecek. Ligde 33 puanla 14. sırada yer alan başkent ekibi, 2 Nisan'da oynayacağı maç sonrası Ankara'ya dönecek.

  • Bülbülzade Vakfı, ihtiyaç sahibi çocuklara Ramazan Bayramı öncesinde kıyafet yardımı yapıyor
    12:12 Bülbülzade Vakfı, ihtiyaç sahibi çocuklara Ramazan Bayramı öncesinde kıyafet yardımı yapıyor

    Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı, Karagöz Caddesi'ndeki şubesinde ihtiyaç sahibi çocuklara kıyafet yardımında bulunuyor. Yardımlar her ay düzenli olarak devam ediyor ve yılda yaklaşık 12 bin çocuğa ulaşılıyor. Vakfın gönüllüleri ve esnafların desteğiyle bu yardımlar gerçekleştiriliyor.

  • İçişleri Bakanı: 'KISKAÇ-11' Operasyonunda 70 Şüpheli Yakalandı
    12:11 İçişleri Bakanı: 'KISKAÇ-11' Operasyonunda 70 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik düzenlenen 'KISKAÇ-11' operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda şüphelilerin örgütün sözde 'Emniyet Mahrem Yapılanması' içerisinde faaliyette bulundukları, 'ByLock' kullanıcısı oldukları ve ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

  • Samsun'da Cezaevi Firarisi Kardeşinin Kimliğiyle Yakalandı
    12:11 Samsun'da Cezaevi Firarisi Kardeşinin Kimliğiyle Yakalandı

    Samsun'un Havza ilçesinde cezaevi firarisi, kardeşine ait kimlikle seyahat ederken yakalandı. Havza İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından aranan kişinin, başkasına ait araç kullanarak Havza'ya geldiği tespit edildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulan araçta bulunan kişinin, firari hükümlü C.U'nun kardeşi A.U olduğu belirlendi. C.U hakkında başkasına ait kimliği kullanmak suçundan soruşturma başlatıldı.

  • Yozgat Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehit Kabirlerini Ziyaret Ediyor
    12:11 Yozgat Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehit Kabirlerini Ziyaret Ediyor

    Yozgat Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, kent merkezi ve köylerdeki şehit kabirlerini ziyaret ederek, solmuş yazılarını ve bayraklarını yeniliyor, çevre temizliği yapıyor. Öğrenciler, sosyal sorumluluk projesi kapsamında şehit kabirlerinin bakımını gerçekleştiriyor ve dua okuyor.

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers ile görüştü
    12:11 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers ile görüştü

    TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Görüşmede, Akar ABD'nin Maryland eyaletindeki köprü kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Akar ve Rogers, Türkiye-ABD ilişkilerinin geliştirilmesi ve bölgesel sorunların çözümü için karşılıklı görüş alışverişine devam edeceklerini ifade etti. Görüşmede ayrıca F-16 tedarik süreci ve terörle mücadele konuları da ele alındı.

  • İzmir-Aydın Otoyolu'nda Ehliyetsiz Çocuk Sürücüye İdari İşlem
    12:11 İzmir-Aydın Otoyolu'nda Ehliyetsiz Çocuk Sürücüye İdari İşlem

    İzmir-Aydın Otoyolu'nda ehliyeti bulunmayan bir çocuğun tır çekicisi kullanmasına izin veren bir baba hakkında idari işlem uygulandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin incelenmesi sonucu olayın tespit edildiği belirtildi. Ayrıca baba ve çocuğu hakkında trafik güvenliğini tehlikeye atma suçlamasıyla adli işlem başlatıldı.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers ve üyeleriyle görüştü
    12:10 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers ve üyeleriyle görüştü

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üye Adam Smith ile Üyeler Salud Carbajal ve Veronica Escobar'ı kabul etti. Kabulde ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake de yer aldı.


Advertisement