Dha İstanbul - Fetö Medya Yapılanması Davası (2) - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul - Fetö Medya Yapılanması Davası (2)

Dha İstanbul - Fetö Medya Yapılanması Davası (2)

*Tutuklu gazeteci Nazlı Ilıcak savunmasını tamamladı.

20.06.2017 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

*Tutuklu gazeteci Nazlı Ilıcak savunmasını tamamladı.

Hayati KILIÇ/ İstanbul DHA

Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Mehmet Altan, Ekrem Dumanlı, Tuncay Opçin ve Emre Uslu'nun da aralarında bulunduğu 17 sanıklı FETÖ medya yapılanması davasının ikinci duruşmasında Nazlı Ilıcak savunmasını tamamladı.

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki 26'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanan ikinci duruşmaya tutuklu sanıklar Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan,  Fevzi Yazıcı, Şükrü Tuğrul Özşangül, ve Yakup Şimşek getirildi. Tutuklu sanık Ahmet Altan'ın duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Tutuksuz sanık Tibet Murad Sanlıman duruşmada hazır bulundu. Firari sanıklar Abdulkerim Balcı, Mehmet Kamış, Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Osman Özsoy, Şemseddin Efe, Tuncay Opçin, Ali Çolak, Bülent Keneş ve Faruk Kardıç ise duruşmaya gelmedi. Duruşmaya, gazeteci Hasan Cemal, Uluslararası Af Örgütü temsilcisi, İngiliz Barosu temsilcisi, İngiliz Barosu İnsan Hakları Komitesi temsilcisi, article 19 basın örgütü temsilcisi, Uluslararası Kıdemli Avukatlar Projesi temsilcisi, eski milletvekili Ufuk Uras, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekili Garo Paylan ve sanıkların yakınları izleyici olarak katıldı.

Tutulu gazeteci Nazlı Ilıcak duruşmanın ikinci bölümünde yeptığı savunmasında  "Ben mecbur muyum Ergenekon ve Balyoz için toptan kumpas demeye? Erdoğan bunun savcılığını yaptı. Biz de destekledik. Bugün gelinen noktada Ergenekon'un sulandırıldığını, insanların bu kumpasın içine atıldığını biliyoruz. Yanlış yaptığım oluyor ama yalan söylemem, öz eleştirimi de yaparım. Ergenekon ve Balyoz için topyekün böyle bir şey yok demek yanlıştır. FETÖ ile ilgili bir Yargıtay kararı yok. Ben MGK kararına uymak zorunda değilim. Öyle olsaydı 28 Şubat MGK kararlarına da uyup baş örtülülere cihat açmam gerekirdi. FETÖ'nün 15 Temmuz'dan sonra terör örgütü olduğuna yüzde yüz eminim. FETÖ çok kötü bir örgüt, kumpas kurdu hükümete bunlar söylenebilir" dedi.

FETÖ'CÜ OLMANIN BAZI KRİTERLERİ VAR

Ilıcak, 2012'de kaleme aldığı suçlama konusu edilen 'Her Taşın Altında The Cemaat mi Var' kitabı ile ilgili olarak "2012'yi baz alırsanız hükümet kollarını açmış o zaman. Kitabın böyle bir ortamda yazıldığını unutmamak gerek. Biliyorum ki FETÖ'cü olmanın bazı kriterleri var. Bank Asya'ya para yatırmak, KPSS'ye girmek gibi. Ben de hiçbiri yok. Olmayınca Ergenekon ve Balyoz'dan bahsedersen FETÖ'nün kumpasını aklamak oluyor. Başbakan ve Cumhurbaşkanı deyince onlara bir şey olmuyor" dedi.

KAÇMAM TAHLİYEMİ İSTİYORUM

Ilıcak, "Benim FETÖ'yle bir göbek bağım yok ki söylediğim her şey ona mal ediliyor. Ben buna kesinlikle razı değilim, itiraz ediyorum. Biz FETÖ'yle aynı mevzide yürüyemeyiz. Kaçmam söz konusu değil. 73 yaşındayım. Bu yaştan sosonra kaçmam, Türkiye'nin dışında yaşamam mümkün değil. 12 eylülde hayatımız tehlike altındayken Türkiye'yi bırakmadım. 3 kez ağırlaştırılmış müebbet istemine rağmen tahliyemi istiyorum" dedi.

Duruşma, tutuklu sanıklardan Yakup Şimşek'in savunma yapmasıyla devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul - Fetö Medya Yapılanması Davası (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Balıkesir'de Dereye Düşen Adamın Cansız Bedenine Ulaşıldı
    13:47 Balıkesir'de Dereye Düşen Adamın Cansız Bedenine Ulaşıldı

    Balıkesir'in Simav deresine balık tutmak için giden 54 yaşındaki adamın ayağının kayıp dereye düşmesi sonucu kaybolması üzerine başlatılan arama çalışmaları sonucunda, 15 saat sonra N.G.'nin cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp adamın Altıeylül ilçesi Yenice Mahallesi'nde ikamet ettiği belirtildi.

  • Karaman'da 13 şüpheliden 9'u tutuklandı
    13:44 Karaman'da 13 şüpheliden 9'u tutuklandı

    Karaman'da yapılan uygulamalar sonucunda çeşitli suçlardan gözaltına alınan 13 şüpheliden 9'u tutuklandı. Polis, yapılan aramalarda 5 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız tüfek, 10 kesici ve delici alet ile bir miktar uyuşturucu ele geçirdi.

  • Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Önal başkanlığında yeni dönemin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi
    13:44 Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Önal başkanlığında yeni dönemin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi

    Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Önal başkanlığında yeni dönemin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Önal, belediye meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik içinde yürütülen hizmetlerle Karapınar'ın Konya'nın marka ilçesi olacağını belirtti.

  • Eflani'den kısa kısa
    13:43 Eflani'den kısa kısa

    Karabük'ün Eflani ilçesinde çiftçilere zirai ilaçlama uygulamaları konusunda uyarıda bulunuldu.

  • Seydişehir'de öğrenci servis araçları denetlendi
    13:43 Seydişehir'de öğrenci servis araçları denetlendi

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarma ekipleri ile İlçe Şoförler Odası Başkanlığı'nın koordinesinde 53 öğrenci servis aracı denetlendi. Denetimlerde şoförlerin yeterlilikleri, araçların evrakları ve diğer ekipmanları kontrol edildi.

  • Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası Basın Toplantısı Düzenlendi
    13:43 Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası Basın Toplantısı Düzenlendi

    Kepez Belediyesi sponsorluğunda gerçekleşecek Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası'nın basın toplantısı Antalya'da yapıldı. Şampiyonaya 52 ülkeden 431 sporcu katılacak.

  • 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor
    13:42 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor

    Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 59. yılında Antalya-Antalya etabıyla başlayacak. 8 etaplık yarış, 28 Nisan'da İstanbul'da sona erecek. 14 ülkeden 25 takım ve 175 bisikletçi yarışacak. Organizasyon, Türkiye'nin doğal ve tarihi güzelliklerini dünya bisiklet takımlarına tanıtacak.

  • Giresun'da Salep Üretimi Yaygınlaşıyor
    13:41 Giresun'da Salep Üretimi Yaygınlaşıyor

    Giresun'da dünyanın en kaliteli tescilli fındığının üretildiği bölgede, fındığa ek gelir olarak salep üretimi yaygınlaştırılıyor. Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında 43 çiftçiye salep yumru dağıtımı yapıldı ve ilk hasat gerçekleştirildi. Mehmet Davut'a ait salep bahçesinde 1 metrekarelik alandan 1 kilo 670 gram gibi yüksek bir verim elde edildi.


Advertisement