Dha İstanbul - Denizli Başsavcısının Ölümüyle İlgili Haber ve Yorumlara Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul - Denizli Başsavcısının Ölümüyle İlgili Haber ve Yorumlara Soruşturma

Dha İstanbul - Denizli Başsavcısının Ölümüyle İlgili Haber ve Yorumlara Soruşturma

- Cumhuriyet Gazetesi internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven gözaltına alındı.

12.05.2017 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Cumhuriyet Gazetesi internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven gözaltına alındı.

FETÖ firarileri Tuncay Opçin ve Emre Uslu hakkında da "Terör örgütü üyeliği" ve "Terör örgütü propagandası" yapmak suçundan işlem yapılacağı belirtildi.

Haber: Özden ATİK/ İstanbul, DHA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Denizli'de trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in ölümü sonrasında yazılan haberler ile sosyal medyada paylaşılan mesajlarla ilgili "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma başlattı. Bu kapsamda, Cumhuriyet Gazetesi internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven gözaltına alınırken;  FETÖ firarileri Tuncay Opçin ve Emre Uslu hakkında da "Terör örgütü üyeliği" ve "Terör örgütü propagandası" yapmak suçundan işlem yapılacağı belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in ölümüne ilişkin yapılan haberler ve sosyal medyada yazılan yorumları tek tek incelemeye aldı. Başsavcının ölümüyle ilgili Cumhuriyet Gazetesi'nin internet sitesinden dün yayınlanan habere ilişkin bugün sabah saatlerinde internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA DA SORUŞTURMA

Öte yandan soruşturma kapsamında, FETÖ yöneticiliğinden yakalama kararları bulunan Tuncay Opçin ve Emre Uslu'nun da Başsavcının ölümüyle ilgili yaptıkları sosyal medya paylaşımları nedeniyle haklarında "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan işlem yapılacağı belirtildi. Ayrıca Başsavcının ölümüyle ilgili sosyal medyada paylaşım yapan diğer şahısların tespit edilmesi durumunda bu kişiler hakkında da işlem yapılacağı öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul - Denizli Başsavcısının Ölümüyle İlgili Haber ve Yorumlara Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement