Dha İstanbul Bülten - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülten - 1

Dha İstanbul Bülten - 1

1 - MEYDANLARDA ŞAMPİYONLUK COŞKUSUHaber - Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ - Uğur DEMİRKIRDI - Serhan SUFRACI - Ozan URAL - Ali Kerem BENGİ / İstanbul DHATHY Euroleague'de Fenerbahçe, Yunanistan ekibi Olympiakos'u 80-64 yenerek şampiyon oldu.

22.05.2017 08:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 - MEYDANLARDA ŞAMPİYONLUK COŞKUSU

Haber - Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ - Uğur DEMİRKIRDI - Serhan SUFRACI - Ozan URAL - Ali Kerem BENGİ/ İstanbul DHA

THY Euroleague'de Fenerbahçe, Yunanistan ekibi Olympiakos'u 80-64 yenerek şampiyon oldu. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı İstanbul'da birçok belediye meydanlarda dev ekranlar kurarak izletti.

Taraftarlar mücadeleyi, Kadıköy, Avcılar, Silivri, Küçükçekmece, Beylikdüzü, Maltepe, Bakırköy Özgürlük Meydanı, Zeytinburnu Veliefendi Hipodrumu, Esenler ve birçok ilçede dev ekranlardan izledi. Gün boyu süren hazırlıkların ardından taraftarların bir bölümü yerlerde oturarak karşılaşma saatini beklemeye başladı. Meşaleler yakarak ve takımları lehine tezahürat yapan binlerce kişi karşılaşmanın başlaması ile büyük heyecan yaşadı. Yaşlı-genç her yaştan taraftar, coşkulu bir şekilde maçı izledi.

Sarı-laciverlilerin Olimpiyakos'u yenerek şampiyon olması üzerine meydanlar büyük kutlamalara sahne oldu. Sarı-lacivertli taraftarlar meşaleler yakarak Fenerbahçe ve İzmir Marşı söyledi. Meydanlardan uzun süre ayrılamayan taraftarlar daha sonra araç konvoyları oluşturdu. Sinan Erdem Spor Salonu çevresi, Kadıköy Boğa Heykeli ve Bağdat Caddesi'ndeki kutlamalarda renkli görüntüler oluştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda toplanarak maçı izleyenler

-Meşale yakarak tezahüratlarda bulunanlar

-Veliefendi'de tribünden maçı izleyenler

-Bağdat Caddesi'ndeki kutlamalar

-Sinan Erdem çevresindeki kutlamalar

-Kadıköy Boğa Heykeli

-Taraftarların araçları sallaması

-Davul çalanlar

-Araçlarıyla konvoy yapanlar

-İzmir Marşı söylenirken

-Taraftarlar Fenerbahçe Marşı söylerken

-Dev ekran önünde heyecanla maç izleyen taraftarlardan genel ve detay görüntüler

-Maç öncesi ve sonrası röportajlar

21.05.2017 - 22.46 Haber Kodu : 170521209

21.05.2017 - 23.14 Haber Kodu : 170521211

21.05.2017 - 23.23 Haber Kodu : 170521212

21.05.2017 - 23.41 Haber Kodu : 170521214

22.05.2017 - 00.11 Haber Kodu : 170522006

22.05.2017 - 00.15 Haber Kodu : 170522008

22.05.2017 - 00.41  Haber Kodu : 170522013

22.05.2017 - 01.11 Haber Kodu : 170522019

22.05.2017 - 01.51 Haber Kodu : 170522022

==============================

2 - CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AZİZ YILDIRIM VE OBRADOVİC'İ KUTLADI

Haber: İstanbul DHA

Basketbolda Avrupa'nın en büyüğü olarak tarih yazan Fenerbahçe, Türkiye'ye büyük bir gurur yaşatırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkan Aziz Yıldırım ve Başantrenör Obradovic'i tebrik etti.

Erdoğan maçın hemen ardından Başkan Aziz Yıldırım'ı telefonla arayarak kutladı ve kazanılan şampiyonluktan dolayı tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Obradovic'i de telefona isteyerek Fenerbahçe ve Türkiye'ye kazandırılan kupadan dolayı teşekkür etti.

==============================

3 - RUSYA BAŞBAKANI MEDVEDEV İSTANBUL'DA...

Haber-Kamera: Hüseyin ASLIYÜCE/ İstanbul DHA

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı(KEİ) Zirvesi'ne katılmak üzere İstanbul'a geldi.

Özel uçağıyla dün saat 19.30 sıralarında İstanbul'a gelen Medvedev'i Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde Rus yetkililer ve diğer ilgililer karşıladı. Medvedev daha sonra Havalimanı'ndan ayrılarak konaklayacağı otele geçti.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Rus konvoyonu gidiş görüntüsü

-Medvedev'in aracının gidiş görüntüsü

Genel ve detay görüntü

21.05.2017 - 21.32 Haber Kodu : 170521205

==============================

4- ÇERKESLER 21 MAYIS'TAKİ "BÜYÜK TRAJEDİ"Yİ ANDI

Haber-Kamera: Ozan URAL - Akın ÇELİKTAŞ/ İstanbul DHA

Çerkes Dernekleri Federasyonu'na bağlı bir grup, "21 Mayıs 1864 Büyük Çerkes Sürgünü ve Soykırımı"nın 153. yılında Taksim'de protesto yürüyüşü yaptı.

Çerkes Dernekleri Federasyonu'na bağlı bir grup, "1864 Çerkes Sürgün ve Soykırımı"nın 153. yıl dönümünü protesto etmek için dün akşam saatlerinde Galatasaray Meydanı'nda toplandı. Meydanda kurulan platform üzerinde trajedi kurbanlarını anan grup, şarkılar söyleyip şiirler okudu. Daha sonra duaların okunmasının ardından basın açıklaması yapıldı. Yapılan basın açıklamasında soykırımın tanınması yönünde talepler dile getirildi. Kalabalık, Rusya Konsolosluğu önüne çelenk koymak için yürüyüşe geçti. Çerkes bayrağı ve ellerindeki dövizlerle yürüyüşe geçen grup, "Çerkesya Rus toprağı olmayacak", "Soykırımcı Rusya Çerkeslere hesap ver" Yaşasın Çerkeslerin direnişi", "Soykırım insanlık suçudur" şeklinde sloganlar attı. Rusya Konsolosluğu'na yaklaşan grup, konsolosluk önünde polis barikatıyla karşılaştı. Polisin konsolosluk önüne kadar yürüyüşe izin vermemesinin ardından "Soykırım İnsanlık Suçudur" yazılı siyah çelenk barikatların önüne bırakıldı.

Kalabalık, çelengin bırakılmasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Grubun toplanması

-Yerel kıyafetlerle şarkı söylenerek şiir okunması

-Grubun yürüyüşe geçmesi

-Pankart ve dövizler

-slogan atmları

-Dualar edilmesi

-Yapılan absın açıklaması

-Polis önlemleri

-Siyah çelenk bırakılması

21.05.2017 - 23.51 Haber Kodu : 170521217

==============================

5- HAVALİMANI'NDA VALE ÇİLESİ

Haber-Kamera: Hüseyin ASLIYÜCE/ İstanbul DHA

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda tatil dönüşü oluşan yoğunluk bu kez araç tesliminde sıkıntılara yol açtı. Oluşan yoğunluk nedeniyle araç teslim noktasında araçlarını almaya gelenler, uzun kuyruklar oluşturdu.

Her tatil dönüşü pasaport kontrol noktalarında kuyruk oluşurken, bu kez polisin önlemler alması nedeniyle sıkıntı yaşanmadı.

Pasaport polisi bütün polis kontuar noktalarını açık tuttu. ve pasaport işlemlerinin kısa süre içinde yapılmasını sağladı. Ancak bu kez tatilden dönen vatandaşlar araç teslim noktalarında sıkıntı yaşadı. Tatile giderken araçlarını valelere bırakarak yurtdışına giden tatilciler, dönüşte oluşan yoğunluk nedeniyle araçlarına alabilmek için vale noktasında uzun kuyruklar oluşturdu. Yolcular araçlarına alamayınca otopark içerisinde bulunan araç teslim odasına yöneldi. Bu arada isimleri okunan araç sahipleri servis araçlarına bindirilerek araçlarının yanına götürüldü. Sıkıntıyı yaşayan yolculardan Yusuf Yaşar "Salı günü aracımı bıraktım. Bugün 8'den beri buradayım. 3 aylık çocuğum var. Annesi ile birlikte dışarıda bekliyor. 2 saat 42 dakikadır. Bekliyorum. Yukarıda 1 buçuk saat bekledim. Sonra buraya geldim. Anahtarı mı şimdi yeni aldım. Maalesef kimse açıklama yapmıyor" dedi.

Gamze Hakyemez ise, "Saat 7 buçukta uçağımız indi. ve 3 saattir burada bekliyoruz. Sefilliği görüyorsunuz. Aracımı cuma günü sabah bıraktım. 3 saat oldu. Hala aracımız ortada yok" şeklinde konuştu.

Diğer bir yolcu Niyazi Galipoğlu da "Arabayı teslim almaya geldik. Saat 9'dan beri bağırış çağırış arabanın hala nereden alınacağı belli değil. Anahtarlar karıştı. Herkes ayrı bir şey söylüyor. Söylediklerinden benim anladığım kadarıyla şimdiye kadar böyle yoğunlukla karşılaşmadıkları için daha ileriki günlerde nasıl bir organizasyon yapacaklarını anlayacaklar" ifadesini kullandı.

Oskar Kemal Gerco da, "Ayın 18'de aracımı bıraktım. Fakat o kadar araç almışlar ki hiçbir şekilde teslim edemiyorlar. Burada 3 buçuk saat araç bekleyenler var. Ben yaklaşık 2 saat bekledim. Şans eseri anahtarımı aldım. Şimdi bir daha kuyruk bekliyorum. Açık otoparka gidebilmek için açık otoparka gidip birde araç bulacğız muhtemelen sonra yola çıkacağız. Tahmin ediyorum. Böyle bir şeyi beklemiyorlardı. Buna karşı bir çözümleri de yok. Bu insanları dönüş tarihleri ve zamanları belli ama şuan yapılacak hiçbir şey yok. Herkes çile çekiyor" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Boarddan uçak iniş saatleri görüntüsü

-Yolcuların terminal içinde çıkış görüntüsü

-Yolcuların valiz alma görüntüsü

-Havalimanı trafiğinden görüntü

-Vale anahtar teslim odası görüntüsü

-Vale'nin isim okuma görüntüsü

-Yusuf Yaşar röp

-Araçlarını bekleyenleren kuyrukta görüntüsü

-Gamze Hakyemez röp

- Servis aracı görüntüsü

-Niyazi Galipoğlu röp

-Oskar Kemal Gerco röp.

-Terminal dışında vale noktası görüntüsü

-Terminal içinde vale noktası görüntüsü

-Genel ve detay görüntü

22.05.2017 - 01.09 Haber Kodu : 170522018

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülten - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.


Advertisement