Dha İstanbul - Ayşe Deniz Karacagil'in Annesi Babası Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul - Ayşe Deniz Karacagil'in Annesi Babası Serbest Bırakıldı

Haber: Yüksel KOÇ / İstanbul DHAPYD'ye katıldıktan sonra Rakka'da öldürülen Ayşe Deniz Karacagil'in Kobani'de yapılan cenaze törenine katıldıktan sonra geldikleri Sabiha Gökçen Havalimanı'nda "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan gözaltına alınan babası Ömer Karacagil ve annesi Nuray...

19.06.2017 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: Yüksel KOÇ/ İstanbul DHA

PYD'ye katıldıktan sonra Rakka'da öldürülen Ayşe Deniz Karacagil'in Kobani'de yapılan cenaze törenine katıldıktan sonra geldikleri Sabiha Gökçen Havalimanı'nda "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan gözaltına alınan babası Ömer Karacagil ve annesi Nuray Erçağan, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldılar.

Gezi eylemleri sırasında taktığı kırmızı fuları ile gündeme gelen Ayşe Deniz Karacagil'in Kobani'de yapılan cenaze törenine katılmak için 13 Haziran günü Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçen babası Ömer Karacagil ile annesi Nuray Erçağan, bu sabah saatlerinde Beyrut'tan Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan haklarında yakalama kararı bulunan Ömer Karacagil ile Nuray Erçağan, pasaport kontrolü noktasında polis tarafından gözaltına alındılar.

Bir süre havalimanının polis merkezinde tutulan Karacagil ve Erçağan, öğle saatlerinde İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na getirildiler.

ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDILAR

SEGBİS sistemi ile sorguları yapan Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Karacagil ve Erçağan'ı tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etti. Antalya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği de yine SEGBİS sistemi ile sorguladığı Karacagil ve Erçağan'ı adli kontrol şartı ile serbest bıraktı. Şüpheliler, ayda iki kez ikametgahlarına en yakın karakola giderek imza atacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul - Ayşe Deniz Karacagil'in Annesi Babası Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement