Dha Ankara- Arınç: Hükümet Kurulamazsa Cumhurbaşkanımızın da Dahil Olması ile Bir Erken Seçim... - Son Dakika
Güncel

Dha Ankara- Arınç: Hükümet Kurulamazsa Cumhurbaşkanımızın da Dahil Olması ile Bir Erken Seçim...

Dha Ankara- Arınç: Hükümet Kurulamazsa Cumhurbaşkanımızın da Dahil Olması ile Bir Erken Seçim...

Dha ANKARA- Arınç: Hükümet kurulamazsa Cumhurbaşkanımızın da dahil olması ile bir erken seçim ortaya çıkabilecektir (1) "PYD, YPG bölgedeki Arap ve Türkmenlere yönelik bir göç dalgası meydana getirme arzusu var" Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında hükümet sözcüsü Bülent Arınç basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

15.06.2015 20:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha ANKARA- Arınç: Hükümet kurulamazsa Cumhurbaşkanımızın da dahil olması ile bir erken seçim ortaya çıkabilecektir (1)

"PYD, YPG bölgedeki Arap ve Türkmenlere yönelik bir göç dalgası meydana getirme arzusu var"

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında hükümet sözcüsü Bülent Arınç basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koalisyon hükümeti kapsamında yapılan görüşmelere ilişkin bir soruya Arınç, "Sayın genel başkanımız kuramaz ise göreceksiniz herhalde ikinci olarak sayın Kılıçdaroğlu'na bu görev verilecektir. O da siyasi partiler ile görüşecek. Kararını bir şekilde duyuracaktır. ya hükümeti karabilir veya kurmazsa o da iade edecektir. Ondan sonrası Allah kerim değil. Belli bir süreç geçer de hükümet kurulamazsa Cumhurbaşkanımızın da dahil olması ile bir erken seçim ortaya çıkabilecektir" dedi.

Koalisyon hükümetine ilişkin Arınç, "Hükümeti kurma görevi Sayın Cumhurbaşkanı tarafından anayasa gereğince herhalde Ak Parti'nin genel başkanına verilecek. Ak Parti genel Başkanı kiminle koalisyon kurulabileceği konusunda zannediyorum siyasi partilerin genel başkanları ile samimi, dürüst görüşmeler yapacak. Temel ilkeler üzerinde anlaşmalar olabilirse bir koalisyon hükümeti kurulacak. Sayın genel başkanımız kuramaz ise göreceksiniz herhalde ikinci olarak sayın Kılıçdaroğlu'na bu görev verilecektir. O da siyasi partiler ile görüşecek. Kararını bir şekilde duyuracaktır. ya hükümeti karabilir veya kurmazsa o da iade edecektir. Ondan sonrası Allah kerim değil. Belli bir süreç geçer de hükümet kurulamazsa Cumhurbaşkanımızın da dahil olması ile bir erken seçim ortaya çıkabilecektir" ifadelerini kullandı.

"PYD, YPG BÖLGEDEKİ ARAP VE TÜRKMENLERE YÖNELİK BİR GÖÇ DALGASI MEYDANA GETİRME ARZUSU VAR"

Suriye'nin Tel Abyad kentindeki IŞİD saldırılarına ilişkin bir soruya Arınç, "Alınan önlemler var. PYD, YPG ve diğer bazı unsurların bölgedeki Arap ve Türkmenlere yönelik bir göç dalgası meydana getirme arzusu var. Kısmen de DEHAŞ işin içerisine giriyor. Bizim güneyimizde, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'yi tehdit edecek oluşumlara izin vermemek gerektiğini baştan beri söylüyoruz. Maalesef Esed rejiminin silahlarını kendi halkına doğrultmasından sonra 5 yılı aşkın bir süredir Suriye'de bir trajedi yaşanıyor. Bu trajedi sonucunda da ülkeye dışarıdan giren güçler bir kaos ortamını meydan getirdiler. Bu kaos ortamı içerisinde de silahlı çarpışan güçler var. Elde ettikleri mevziler var.Bu sebeple insanların can kaybına uğradıklarını farklı ülkelere sığınmak zorunda olduklarını biliyoruz. Bunun nedeni uçaklar, helikopterler ile şehrin bombalanması. Ülkede eli kanlı yönetimin olduğunu biliyoruz. Ülkeye dışarıdan sızan ve muhaliflerin güçsüzlüğünden istifade ederek kendi ideolojileri doğrultusunda hareket eden güçlere karşı da bir hareket yürütülüyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Ankara- Arınç: Hükümet Kurulamazsa Cumhurbaşkanımızın da Dahil Olması ile Bir Erken Seçim... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement