Devletin "Şefkat Eli" Her Gün Kapılarını Çalıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Devletin "Şefkat Eli" Her Gün Kapılarını Çalıyor

Kahramanmaraş'ta "Sağlıklı ve Mutlu Yaşam Projesi" kapsamında ihtiyaç sahibi, yaşlı ve bakıma muhtaçlar her gün evlerinde ziyaret edilerek ihtiyaçları gideriliyor.

21.12.2014 11:52  Güncelleme: 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Andırın ilçesinde Kaymakamlık tarafından hayata geçirilen "Sağlıklı ve Mutlu Yaşam Projesi" kapsamında ihtiyaç sahibi, yaşlı ve bakıma muhtaçlara, devletin "şefkat eli" uzatılıyor. Andırın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan proje çerçevesinde, ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi, yaşlı ve bakıma muhtaç insanlar tespit edildi. Vakıf görevlileri evleri tek tek ziyaret ederek ihtiyaçları belirledi.

KİMİNE SAĞLIK TARAMASI KİMİNE EV TEMİZLİĞİ

Hazırlanan listeye göre kimi zaman yaşlılara sıcak yemek, kimi zaman bakımları üstlenilmeyenlere sağlık taraması yapıldı, kimilerinin ise evleri temizlenerek, ihtiyaçları giderildi. Yaş ortalaması 70'in üzerinde olan ihtiyaç sahibi, kimsesiz ve bakıma muhtaç kişiler, her gün kapılarını çalan vakıf insanlarıyla mutlu oldu. Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak, hazırladıkları sosyal sorumluluk projeleriyle geçmişe sahip çıkıp, gelecek nesiller için faydalı çalışmalar yapmak istediklerini söyledi. Hayata geçirdikleri "Sağlıklı ve Mutlu Yaşam Projesi" ile yaşlı, hasta, kimsesiz ve bakımları üstlenilmeyen kişilere evlerinde bakım hizmeti verilmeye başlandığını dile getiren Maslak, önceliklerinin yoksul, yaşlı ve bakıma muhtaç insanlar olduğunu ifade etti.

HEM PSİKOLOJİK HEM SOSYOLOJİK OLARAK RAHATLAMALARI SAĞLANIYOR

Maslak, proje kapsamında yaş ortalaması 70'in üzerinde belirlenen 35 kişinin, toplum içerisinde hem psikolojik, hem de sosyolojik olarak daha rahat hale gelmelerine katkı sağlamak istediklerini kaydetti. Proje kapsamında eğitim almış kişilerin de istihdam edilerek, projenin muhataplarına daha iyi hizmet sunmayı amaçladıklarına işaret eden Maslak, şöyle konuştu: "Çeşitli nedenlerle bakımevine gitmek istemeyen veya gidemeyen yaşlı ve kimsesizler, günlük yaşamları sırasında bazı zorluklarla karşılaşıyor. Biz de geliri olmayan, bakıma muhtaç, ailesi ve akrabaları tarafından bakımları üstlenilmeyen vatandaşlarımızı tespit ederek böyle bir proje hazırladık. Vakfımız tarafından belirlenen yaşlı ve kimsesizlere ulaşıyor, günlük bakımlarını yapıyoruz."

"ELİMİZDEN TUTUYORLAR"

Projeden faydalanan Ayşe İspir de kaymakamlığın sağlıklı ve mutlu yaşamın limanı haline geldiğini söyledi. Vakıf görevlileri tarafından her gün kapılarının çalınmasından duyduğu mutluluğu dile getiren İspir, "Allah, devletimizden ve Kaymakamımızdan razı olsun. Elimizden tutuyorlar. Ev işlerimizi de yaparak bizlere yardımcı oluyorlar. Yaşlı ve kimsesiz vatandaşlara sahip çıkıyorlar" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Devletin 'Şefkat Eli' Her Gün Kapılarını Çalıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı
    01:07 Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı

    Edirne Valiliği, Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir proje başlattı. Edirne'de düzenlenen iftar programında geçmişten günümüze gelen lezzetlerin yer aldığı bir menü sunuldu. Proje kapsamında 87 farklı çeşidin yer aldığı bir kitap oluşturulacak ve Edirne'nin gastronomi turizmi geliştirilecek.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü coşkuyla kutladı
    00:34 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü coşkuyla kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz olarak sahnelediği 8 oyunla tüm sahnelerinde coşku ile kutladı. Uluslararası bildiri Norveçli yazar Jon Fosse tarafından kaleme alınırken, ulusal bildiri Tamer Levent tarafından yazıldı. Tiyatro, sanatın barış olduğunu vurgulayan bir platform olarak ön plana çıktı.

  • Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu
    00:07 Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu

    Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Sema-Semah-Devran' etkinliğinde, Sanat Yönetmeni Yüce Gümüş ve Postnişin Fatih Çıtlak liderliğinde Anadolu'nun zikir ritüelleri sergilendi. İstanbul Devlet Halk Dansları Topluluğu da gösteride yer aldı.

  • KKTC'de 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeseli gösterimi yapıldı
    00:03 KKTC'de 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeseli gösterimi yapıldı

    Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeselinin gösterimi KKTC'de gerçekleştirildi. Gösterime KKTC Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi de katıldı. Belgesel, Kıbrıs Türklerinin tarih, kültür, yaşam ve sosyolojilerini anlatmayı amaçlıyor.

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi
    20:58 Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Gazze Dayanışma Platformu tarafından organize edilen Büyük Filistin Yürüyüşü'ne sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Yürüyüşte İsrail'e karşı sloganlar atıldı ve Filistin'in savunulmaya devam edileceği vurgulandı.


Advertisement