Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni" - Son Dakika
Güncel

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni"

Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak'ta 4 şehit yakını ile 9 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

16.03.2015 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak'ta 4  şehit yakını ile 9 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Denizli'de bir şehit yakını ve iki gaziye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen Devlet Övünç Madalyaları ve beratları Denizli Valisi Şükrü Kocatepe tarafından verildi.

Valilik makamında düzenlenen törende konuşan Vali Kocatepe, şehit yakını ve gazilere seslenerek, "Vatanımıza yaptığınız hizmetlerden ötürü sizlere teşekkür ediyoruz. Şehidimize Allah rahmet eylesin, siz gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler nasip etsin" dedi.

Törende, 1999 yılında Muğla Emniyet Müdürlüğünde görev yaptığı sırada geçirdiği trafik kazasında şehit olan Polis Memuru Mithat Karakurt'un eşi Yasemin Karakurt'a, 2010 yılında Bingöl'ün Genç ilçesinde terör örgütü ile girilen çatışmada patlayan el bombası ile yaralanan Uzman Çavuş Erol Karagönlü ve 2009 yılında Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde görevliyken geçirdiği trafik kazasında yaralanan Özay Genek'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen Devlet Övünç Madalyası takdim edildi.

Aydın

Aydın'da, Aydın Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Valisi Erol Ayyıldız, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bağımsızlığı uğruna şehit düşen ve gazi olarlara, Cumhurbaşkanı tarafından Devlet Övünç Madalyası verildiğini bildirdi.

Ayyıldız, "Bugün şehitlerimizin ailelerine duyduğumuz minnetin vesilesi aziz madalyaları tevcih edeceğiz. Onlar bu madalyaları mübarek göğüslerinde muhafaza edeceklerdir. Evin en değerli varlığı bu madalyalar olacak ve şehit ailelerimiz, gazilerimiz bu madalyalarını her zaman başları dik bir şekilde taşımaya devam edecekler. Onlar şehitler, onlar gazilerdir. Onları rahmetle anarken gururlanıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sevgi ve saygılarını en kalbi duygularla iletiyor, şehitlerimizi, gazilerimizi tekrar rahmetle, minnetle anıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından malul Jandarma Üsteğmen Mehmet Güler, polis memurları Abdulvahap Akkuş, Gürel Top, Veli Tuna ve Cüneyt Yılmaz'a Vali Ayyıldız tarafından devlet övünç madalyaları verildi.

Manisa

Manisa'da bir otelde düzenlenen törende konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümünün kutlandığını belirterek, Çanakkale'de Türk milletinin bütün imkanlarını ortaya koyarak çok ağır bir bedel ödediğine dikkati çekti.

Vali Bektaş, bu savaştaki şehit sayısının 250 bine ulaştığını, o yıllarda bir çok okulun mezun vermediğini hatırlatarak, "Belki de Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş anı, kuruluş kararı, kuruluş ortamı Çanakkale'de oluştu. Osmanlı sonrası dönemde milletimiz var olma iradesini orada bütün dünyaya hem ilan etti hem de hem de kabul ettirdi" diye konuştu.

Anadolu'nun zor bir coğrafya olduğunu, bu zor coğrafyayı vatan edindiğimizi ifade eden Vali Bektaş, şöyle konuştu:

"Bizim burayı vatan tutmamızın bir bedeli var, bunu tarih boyunca ödedik, halen de ödemeye devam ediyoruz. Şehitlik ve gazilik kavramları gündemimizde olduğu sürece de ödemeye devam edeceğiz gibi gözüküyor. Bu bize geçmişimizin armağanı. Anadolu coğrafyasında var olmaya devam edeceğiz, etmeye devam ettikçe de bu faturayı, bu bedeli ödemeye devam edeceğiz.  Bunu biliyoruz, bunu milletimiz bağrına adeta taş basarak biliyor, kabulleniyor ve ödemeye devam ediyor."

Konuşmaların Devlet Övünç Madalyası alacak şehit ve malullerin özgeçmişleri, slayt gösterisi ile davetlilere gösterildi.

Şehit İstihkam Uzman Çavuş Hikmet Güler, Şehit İstihkam er Harun Çakar, Şehit piyade Uzman Çavuş Muhammet Şahin'in aile ve yakınları ile vazife malulü polis memurları Hüseyin Taş ve Turgay Çakır'a Devlet Övünç Madalyası ve berat belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Törende madalya ve beratlarını alan şehit aileleri, duygulu anlar yaşadı.

-Uşak

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca bölgesinde 1997 yılında 12 askerin şehit olduğu terör saldırısında yaralanan Yaşar Kıymaz'a Devlet Övünç Madalyası ve Beratı düzenlenen törenle verildi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Uşak Valisi  Seddar Yavuz, Türkiye'nin üzerinde bulunduğu toprakların tarih boyunca çatışmalara sahne olduğunu, Türk milletinin hiç bir dönemde bağımsızlığından ödün vermediğini, vatanına ve bayrağına bağlı kaldığını belirtti.

Anadolu'nun tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptığının hatırlatan Vali Yavuz, şunları söyledi:

"Tarihin her döneminde bu topraklara göz dikenler, bu topraklara ihanet edenler mutlaka cevabını almış, bu milletin evlatlarını birbirine düşürmeye kalkanlar emellerine ulaşamamışlardır.

Bugün artık geldiğimiz safhada, bu bayrağın altında bu topraklarda yaşamayı başarabilen, kendisiyle ve bir birleriyle barışık bir toplum olmaya çok yaklaştık. İşte bu ülkede; doğusundan batısına kuzeyinden güneyine ortak değerlerimiz etrafından birlik ve beraberlik içinde yaşayan her biri tek tek değerli 78 milyon vatan evladı bunu en güzele şekilde dosta düşmana gösterecektir"

Gazi Kıymaz'ın 1997 yılında Dağlıca Karakolunda görevi başında iken çatışma ortamında bacağından yaralandığını hatırlatan Vali Yavuz, "Gazimiz Yaşar Kıymaz'a Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türk Milletinin birliğini temsil eden ve Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımız adına Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı takdim etmekten onur duyuyorum" dedi.

Konuşmanın ardından gazi Yaşar Kıymaz'ın öz gezmişi okundu, ardından Vali Yavuz, Kıymaz'a Devlet Övünç Madalyası ve Beratını verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kaçak kazı yaptığı çukurda böyle yakalandı: Delik deşik etmişler
    11:29 Kaçak kazı yaptığı çukurda böyle yakalandı: Delik deşik etmişler

    Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde tarihi eser operasyonunda 1 kişi metrelerce kazılan kuyuda suçüstü yakalandığı anlar kameralara yansıdı. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 3 ayrı adreste arama yapıldı. Metruk bir alanda yapılan aramada polis ekipleri, yaklaşık 15 metre kazılmış bir çukur buldu ve burada bir şüpheliyi suçüstü yakaladı. Toplamda 18 adet tarihi eser niteliğinde obje ve 5 adet kazı malzemesi ele geçirildi. Olayla ilgili 3 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Safranbolu'da elektrik trafosunda çıkan yangın söndürüldü
    11:29 Safranbolu'da elektrik trafosunda çıkan yangın söndürüldü

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki elektrik trafosunda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

  • Çanakkale'de 16 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı
    11:29 Çanakkale'de 16 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı

    Çanakkale'de Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları ile İstihbarat şube müdürlüklerine bağlı ekiplerin çalışmaları sonucu 2 araçta Afganistan uyruklu 16 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyonda araçların yanı sıra el hava pompası, şambrel, 3 yağmurluk, çocuk can yeleği ve 19 bin 100 lira ele geçirildi. Düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. İnsan kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alınan araç sürücüleri M.T. ve A.B'nin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

  • Yapay Zeka Destekli Teknolojilerle Rüzgar Santrallerinde Canlıların Korunması Sağlanıyor
    11:28 Yapay Zeka Destekli Teknolojilerle Rüzgar Santrallerinde Canlıların Korunması Sağlanıyor

    Yapay zeka destekli teknolojilerle, rüzgar santrallerinin çalışması esnasında santrale yaklaşan kuş, yarasa gibi canlıların hareket kayıtları tutularak, tekrarlanan durumlarda santralin devre dışı bırakılması ile olası güç kayıpları ve hasarlar engelleniyor, canlı ekosistemi korunuyor.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: OYAK nema oranı gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmeli
    11:27 CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: OYAK nema oranı gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmeli

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, 2024 OYAK Genel Kurulunda açıklanacak nema oranının gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmesi gerektiğini belirtti. Bağcıoğlu, OYAK yönetim organlarında temsilde adalet ilkesi ve liyakat ilkelerine uygun şekilde tüm statülerin temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu
    11:24 Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu

    Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, biçerdöver sürücüleri ve sahiplerini bir araya getiren bir istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, biçerdöver işinin tarımsal üretimde önemli bir araç olduğunu vurguladı. İl Müdürü Mustafa İlmeç ise biçerdövercilerin karşılaştıkları sorunları değerlendirdiklerini ve çözüm üreteceklerini belirtti.

  • Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek
    11:23 Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek

    Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nda 380 sporcu madalya mücadelesi verecek. Organizasyon öncesi yapılan hazırlıklar tamamlandı ve parkurlar belirlendi. Sporcular denize girip kulaç atacak, bisiklet sürüp koşacaklar. Dünya Paratriatlon Kupası'nda yarışacak olan sporcular Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota almak için puan toplayacaklar. Ayrıca, organizasyon kapsamında triatlon ulusal yarışları da gerçekleştirilecek. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, organizasyonda dünyanın en iyi paratriatletlerinin ve gelecek vaat eden genç sporcularının ter dökeceğini belirtti ve triatlonun ilçede gelişmesi için önemli turnuvalar düzenlediklerini söyledi. Özyiğit, sporcuların Mersin'in güzelliklerini de keşfedeceğini ve hedeflerinin Avrupa ve dünya şampiyonları çıkarmak olduğunu ifade etti.


Advertisement