Devlet Alarm Durumuna Geçiyor - Son Dakika
Güncel

Devlet Alarm Durumuna Geçiyor

Suriyelilere karşı artan tepkiler üzerine bölge valileri ve belediye başkanları Ankara'ya çağrıldı.

22.08.2014 06:53  Güncelleme: 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve sayıların 1 milyonu aşan Suriye vatandaşlarının Türkiye'nin bazı illerinde neden olduğu güvenlik sorunu ve Gaziantep başta olmak üzere bazı illerde ortaya çıkan kitlesel tepkiler üzerine, devlet harekete geçti.

ÜST DÜZEY GÖREVLİLER KATILACAK

Ankara'da bugün Suriyeli sığınmacıların neden olduğu güvenlik sorunlarına çözüm bulmak için Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın başkanlığında aralarında yeni Başbakan adayı Ahmet Davutoğlu'nun da bulunduğu çok sayıda bakanın yanı sıra Genelkurmay, MİT ve Emniyet'ten de üst düzey görevlilerin katılacağı bir güvenlik toplantısı yapılacak.

GÜVENLİK SORUNLARI ELE ALINACAK

22 Ağustos 2014 Cuma günü Başbakan Yardımcısı Atalay'ın başkanlığında Türkiye'de bulunan Suriyeli sığınmacılarla ilgili geniş katılımlı bir toplantı düzenlenecek. Toplantı saat 14.00'te JW Marriott Otel'de yapılacak. Toplantıda, Suriye'den gelen ve sayıları 1 milyonu aşan sığınmacıların neden olduğu güvenlik sorunları ele alınacak. Toplantıda; IŞİD gibi Suriye ve Irak'ta etkin olan terör örgütlerinin sınırdaki karmaşa ortamından yararlanması konusunun değerlendirilmesi ve nasıl tedbir alınacağı konularının da ele alınması bekleniyor. Toplantıda, afad Başkanı Fuat Oktay, kapsamlı bir sunumda bulunacak. Türk devlet geleneğinde güvenlik zirveleri, Cumhurbaşkanı veya Başbakan'ın başkanlığında yapılıyor. Katılımcılar dikkate alındığında cuma günü yapılacak toplantıyı, B Tipi Güvenlik Zirvesi olarak adlandırmak mümkün. Atalay'ın başkanlığında yapılacak toplantıya katılacak isimler şöyle:

DAVUTOĞLU DA KATILIYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı efkan ala, Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı ve sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Abdullah Atay, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü Cemalettin Haşimi ve Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak bulunduğu illerin valileri ve belediye başkanları. (Milliyet)

Devlet Alarm Durumuna Geçiyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Devlet Alarm Durumuna Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Mert: Yazlık sitemde adamlar en az 100 ev kiralamışlar her evde 14-15 kişi kalıyorlar. . Havuzların içine etmişler. . Sağlık müdürlüğünden geldiler havuz suyunda mikrop çıktı. . Tüm havuzlar boşaltıldı. . 10 gün kapandı. . Tüm tatilim rezil oldu. . Site yönetimi imza topladı ve tüm suriyeli kiracılar kovuldu. . Adamlar gittiği her yere pislik götürüyorlar. . Lanet olsun bunları ülkeye sokana ve çıkarmayanlara. . Bıktık be. . 11 1 Yanıtla
  • sahin: durumun böle olucagı bellşiydi onları bu ülkeye sokan düşünün 8 0 Yanıtla
  • şahin: onları bu ülkeye sıokanlar düşünsün bu işi 4 1 Yanıtla
  • Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
    15:15 Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kars'ta yasa dışı silah ticaretini engellemek amacıyla düzenlenen operasyonda, biri tam otomatik uzun namlulu olmak üzere 2 silah ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, M.S.C. (35) ve M.M.Y. (30) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, yasa dışı üretim olan uzun namlulu tam otomatik silah ile av tüfeği, şarjör ve 45 fişek ele geçirildi.

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi. Yarka, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi.

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.


Advertisement