Develi'de Kentsel Dönüşüm Hızlanıyor - Son Dakika
Yerel

Develi'de Kentsel Dönüşüm Hızlanıyor

Develi\'de Kentsel Dönüşüm Hızlanıyor

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, göreve geldikleri ilk günden bu yana, Develi’de kentsel dönüşüme ve her zaman yeni projelere imza atmaya özen gösterdiklerini söyledi.

14.12.2014 08:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, göreve geldikleri ilk günden bu yana, Develi'de kentsel dönüşüme ve her zaman yeni projelere imza atmaya özen gösterdiklerini söyledi.

Develi Belediyesi olarak çalışmalarına ilçe meydanı düzenlemesiyle başladıklarını söyleyen Mehmet Cabbar projelerini İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri'ne anlattı. Kentsel dönüşüm ile alakalı çalışmalarından bahseden Cabbar, "Göreve başladığımız ilk günden itibaren kollarımızı sıvadık. İlk önce işe şehir meydanımızdan başladık çünkü ben her zaman söylüyorum şehirlerin ilk intibası şehirlerin boyutuyla ölçülebilecek bir yapıda olması gerekiyor. Bizim merkezimiz biraz atıl durumdaydı. Biz hemen ilk iş olarak orayı revize ederek, ham altyapısını hem üst yapısını ve oturma olanaklarını daha iyi bir hale getirdik" şeklinde konuştu. Develi İçe Meydanı'nı yaşanılası bir mekan hakline getirdiklerini belirten Mehmet Cabbar, "Farkındalığımız da oldu daha önceden buraya ne bayanlarımız gelirdi ne de çocuklarımız gelirdi. Bu yüzden yapının bir bölümünü çocuklarımız ve bayanlarımız için düzenledik. Çocuk oyun guruplarıyla donattık. Ailelerimizin oturabileceği masalar yaptık. Dolayısıyla havaların sıcak olduğu dönemde kadınlar çocuklarını alıp gelerek buralarda vakit geçirebiliyorlar. Buraya hiç kadın gelmezken şimdi birçok kadın ve çocuk geliyor. Bu noktada da biz çok teşekkür aldık. Daha da geliştireceğiz inşallah. Develi için en büyük projedir diyebileceğimiz bir atılımdır" dedi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM DÖKÜK EVLERDEN BAŞLAYACAK"

Kentsel dönüşümü gerçekleştirdikleri taktirde Develi'nin her noktasının gelişime uğrayacağı söyleyen Cabbar, "Belediyenin karşısında eski yıkık dökük evler var. Bizler Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle projeyi bu dönem hayata geçireceğiz. Şuan da zaten dosyayı hazırladık. Bugün Kayseri Büyükşehir belediyesi meclis toplantısı var dosyayı büyükşehrimize sunup yetkiyi aldıktan sonra bakanlık vasıtasıyla da bu projeyi hayata geçirmeye çalışacağız ve Develi ilçesinin gelişimine çok büyük bir katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Kentsel dönüşün anında yapılabilecek bir şey değil projelerle ve aşamalarla gidilmesi gereken bir çalışma gerektirir. Şuan ki kentsel dönüşüm yapmayı düşündüğümüz alan ilçemizin Yukarı Mahallesi'nden başlayıp Aşağı Everek mahallemizde yukarı Develi yol ayrımına kadar olan bölgeyi kapsayan 400 bin metre karelik bir alanı kapsıyor" dedi. Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Develi'deki kentsel dönüşümü aşama aşama yapacaklarını söyleyerek," 85 bin metre karelik ilk etabımızın hazırlığını şuanda yaptık ama bakanlığımıza 400 bin metre kare üzerinden bir başvurumuz olacaktır. Büyükşehirden onay aldıktan sonra hızlı bir şekilde bu işi gerçekleştireceğiz. Bu konuda da profesyonel anlamda çalışmalar yapıyoruz. Ben Kayseri Büyükşehir Belediyesinin imar komisyonunu ilçemize davet ettim ve bölgeleri gezdirdim. Bununla yetinmeyip İstanbul'da bu konuda uzmanlaşmış örneğin Esenle belediyesinde çok büyük projelere imza atmış birkaç firmayı Develi belediyemize davet ederek onlardan sunumlar aldık. Ufkumuzun genişlemesi ve bilgi dağarcığımızın genişlemesi noktasında bilgiler aldık" ifadelerini kullandı.

SOSYAL ALAN PROJELERİMİZ 'AKSU' VE 'GENÇLİK MERKEZİ' OLACAK

Develi'de sosyal alanları genişletmek için de proje tasarladıklarını söyleyen Mehmet Cabbar, Aksu Mesire alanı ve Gençlik Merkezi isminde proje hazırladıklarını belirtti. Projeler hakkında bilgiler veren Cabbar," Bizim Büyükşehir ile alakalı iki tane büyük ve önemli projelerimiz var. Bunlardan bir tanesi Aksu mesire alanımıza park ormanı şeklinde tesislerin yapılmasıdır. Diğeri ise kadın ve gençlik kolları ve gençlik merkezi olarak adlandırdığımız tesisin Develi'ye kazandırılmasıdır. Bu kadın ve gençlik merkezinin içerisinde yüzme havuzu da dahil birçok hem kadınların hem gençlerin enerjilerinin güzel anlamda sarf edecekleri ortamın oluşturulacağı bir projedir. Bunun yerini belirleyerek büyükşehrimize teslim ettik. Projemiz hazır. Havanın uygun olmasına göre 2015'in ilk aylarında buranın temel atma törenini büyük başkanımız Mehmet Özhaseki beyin katılımlarıyla gerçekleştireceğiz. Diğer bir büyük projemiz olan Aksu mesire alanıyla ilgili ortak bir proje oluşturduk. Projemiz şuanda hazır fakat bölge Orman bakanlığına ait olduğu için Develi belediyesine tahsisi yönünde gerekli yasal başvurularımızı yaptık ve Orman bakanlığının bölgeyi bize teslim etmesini bekliyoruz. Bugün teslim etseler projemiz hazır olduğu için hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacak boyuttayız. Büyükşehir Belediyemiz sağ olsun bizlere imkanları ölçüsünde destek oluyorlar. Bu noktada başkanımıza, daire başkanlarımıza, müdürlerimize teşekkür ediyorum. Aradığımız zaman hiçbir nezaketsizlik ve hayır cevabıyla karşılaşmadık" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Develi'de Kentsel Dönüşüm Hızlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kızıltepe'de Kuvvetli ve Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı
    09 Nis Kızıltepe'de Kuvvetli ve Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

    Mardin'in Kızıltepe ilçesinde belediye, bugün öğle saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağını duyurdu. Vatandaşlara, ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

  • Tekkeköy Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Tekkeköy Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Samsun'un Tekkeköy ilçesinde, 31 Mart'ta yapılan yerel seçimin ardından oluşan Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mustafa Candal başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, birinci ve ikinci başkanvekilleri ile ihtisas komisyonları üyelerinin seçimi yapıldı. Belediye Başkanı Candal, Tekkeköy için uğraşacaklarını ve yeni bir gelecek inşa etmek istediklerini belirtti.

  • Kırıkkale Üniversitesi öğrencisi yapay zeka destekli yol tespit cihazı tasarladı
    09 Nis Kırıkkale Üniversitesi öğrencisi yapay zeka destekli yol tespit cihazı tasarladı

    Kırıkkale Üniversitesi öğrencisi Zeynep Demirtaş, araştırma görevlisinin danışmanlığında bozuk yolları tespit için yapay zeka destekli, kameralı cihaz tasarladı. Proje, yol güvenliğini artırarak trafik kazalarını önlemeyi ve bakım maliyetlerini düşürmeyi amaçlıyor.

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.


Advertisement