Destekleme Kurslarına Kayıtlar Başladı - Son Dakika
Yerel

Destekleme Kurslarına Kayıtlar Başladı

Destekleme Kurslarına Kayıtlar Başladı

Diyarbakır'da öğrenci ve kursiyerlere büyük kolaylık sağlayan Destekleme Kurs kayıtları kurs merkezlerinde başladı.

29.09.2015 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığınca resmî örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğrenim gören istekli öğrenci ve kursiyerlere yönelik olarak 2015-2016 eğitim-öğretim yılında verilecek olan Destekleme ve Yetiştirme Kursları; ortaokullar, ortaöğretim kurumları ve halk eğitim merkezleri tarafından belirlenen ve öğrenci veya kursiyerler tarafından talep edilecek dersler doğrultusunda gerçekleştirilecek.

Kurslara Kimler Nasıl Başvuracak?

Hafta içi ve hafta sonu farklı zamanlarda gerçekleştirilecek olan kurslar için söz konusu kurs merkezlerimize örgün veya yaygın ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrenciler, örgün veya yaygın ortaöğretim kurumlarından mezun olan kursiyerler, kurslara; o kurs merkezinin bulunduğu okulun öğrencilerinin yanı sıra bünyesinde kurs açılmamış olan diğer okullardan da öğrenciler başvuruda bulunabilecekler. 5-6-7. sınıflar ile 9-10-11. sınıflarda okuyan öğrenciler en fazla 3 ders, 8. Sınıf ile 12. Sınıfta okuyan öğrenciler ise en fazla 6 dersten kurs alabilecekler. Mezun olan kursiyerler ise en fazla 6 dersten kurs alabilecekler.

Hurata, "451 Kurs Merkezinin Onay İşlemi Gerçekleştirilmiştir"

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları takvimi doğrultusunda iş ve işlemlerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince yürütüleceğini belirterek şöyle dedi:

"Konuyla ilgili İlçe Komisyonları oluşturulmuştur. 321'i ortaokul, 111'i lise, 19'u halk eğitim ve mesleki eğitim merkezi olmak üzere toplam 451 kurs merkezinin onay işlemi gerçekleştirilmiştir. Öğretmen, öğrenci ve kursiyer başvuruları devam etmektedir. Sınıf ve şubelerin oluşturulması 3 Ekim 2015 tarihi itibariyle tamamlanacak ve kurslar aynı tarihte faaliyete başlayacak olup 24 Ocak 2016 tarihine kadar devam ederek 1. Dönem sona erecektir. 2. Dönem ise 8 Şubat 2016 tarihinde başlayıp 17 Haziran 2016 tarihinde sonlandırılacaktır. Ayrıca 20 Haziran-11 Eylül 2016 tarihleri arasında 3. Dönem yaz kursları başlayacaktır. Kurslarda görev alan yönetici ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Destekleme Kurslarına Kayıtlar Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement