Destek Kredileriyle Sera İşletmesi Kurdular - Son Dakika
Ekonomi

Destek Kredileriyle Sera İşletmesi Kurdular

Destek Kredileriyle Sera İşletmesi Kurdular

Manisa’nın Köprübaşı ilçesine bağlı Kıdırcık Mahallesinde vatandaşlar ORKÖY destek kredileriyle kurdukları seralarda yetiştirdikleri ürünleri satarak gelir elde ediyor.

23.06.2017 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Köprübaşı ilçesine bağlı Kıdırcık Mahallesinde vatandaşlar ORKÖY destek kredileriyle kurdukları seralarda yetiştirdikleri ürünleri satarak gelir elde ediyor.

Manisa'nın Köprübaşı ilçesine bağlı 50 haneli Kıdırcık Mahallesinde ORKÖY destek kredileri vatandaşlara gelir kapısı oldu. Mahallede yaşayan vatandaşlar destek kredileriyle kurdukları seralarda salatalık yetiştiriyor. Hasadı yapılan salatalıklar ise İstanbul'daki özel işletmelere satılarak mahalleliye gelir kazandırılmış oluyor. İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, Kıdırcık Mahallesinde seraları ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. 20'şer kiloluk ambalajlı koliler içinde kamyonlara yüklenmek üzere römorklarda bekleyen salatalıkları yerinde inceleyen Aybal, bu ürünlerin yetiştirildiği seraların dumansız fabrika niteliğinde olduğunu söyledi. Orman Köylüsüne iş ve gelir getiren üretim bazlı girişimlerdeki başarının kendilerini mutlu ettiğini belirten Aybal "Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, Orman Genel Müdürlülüğümüz olarak İzmir ve Manisa İllerinde toplam 5 milyon TL'lik kaynağı ORKÖY destek kredileri ile orman köylülerinin kullanımına sunduk. Sadece Manisa'da toplam 228 aileye 2 milyon 500 bin TL'lik ORKÖY destek kredisi sağladık. Bunun 1 milyon TL'si 35 aileye seracılık kredisidir. Amaç, Orman Köylüsün yerinde kalkındırılmasıydı ve tıpkı Kıdırcık Mahallesinde yaşandığı gibi olumlu geri dönüşlerin olması bizleri mutlu etti" dedi.

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal'ı ziyaretinde Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, İzmir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Nurkan Yonar ve ORKÖY Şube Müdürü Mehmet Saruhan da yer aldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Destek Kredileriyle Sera İşletmesi Kurdular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz
    17:35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez gibi farklı etnik gruplara ayrım yapmadıklarını ve birlikte olduklarını belirtti. Yılmaz, terörün sona erdiği ve huzur ortamının egemen olduğu bir ortamda özel sektör yatırımlarının da bölgeye gelmeye başladığını söyledi. Ayrıca, çocuklara iyi eğitim verdiklerini ve mezhep, etnik ve dini ayrımcılığa karşı olduklarını vurguladı.

  • Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor
    17:31 Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor

    Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu ve Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Sefa Şen, yerel seçimler sonrası kemer sıkma politikalarında artış yaşanmasını beklediklerini söyledi. Şen, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, seçimlerden sonra fiyat artışları olacağını tahmin ettiklerini belirtti.


Advertisement