Ders Aralarında Suriyeliler İçin Atkı Örüyorlar - Son Dakika
Güncel

Ders Aralarında Suriyeliler İçin Atkı Örüyorlar

Görüntü Dökümü : TÜRGEV Emine Erdoğan Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu Kız öğrencilerin der çalışması Öğrencilerin atkı örmesi Yurt müdürü Birsen Gözlü Sümer'in konuşması Öğrencilerden Esra Arslan'ın konuşması Öğrencilerden Nergiz Carav'ın konuşması Öğrencilerden Evin Sayın'ın konuşması Ders aralarında Suriyeliler için atkı örüyorlar TÜRGEV Emine Erdoğan Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler, yarıyıl tatilinde bir yandan YGS'ye hazırlanıyor diğer yandan ders aralarını Suriyeli ihtiyaç sahiplerine atkı örerek değerlendiriyor Yurt müdürü Sümer: "Öğrencilerimizin hem el ve zihin koordinasyonlarının gelişmesi hem de ihtiyaç sahibi Suriyeli kardeşlerimize yardım etmeleri için ders aralarında atkı örüyoruz" FECRİ BARLIK - Siirt'te yarıyıl tatilinde Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na hazırlıklarını sürdüren yatılı lise öğrencileri, derslerinden arta kalan zamanlarında Suriyeli ihtiyaç sahipleri için atkı örüyor.

29.01.2016 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

TÜRGEV Emine Erdoğan Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu

Kız öğrencilerin der çalışması

Öğrencilerin atkı örmesi

Yurt müdürü Birsen Gözlü Sümer'in konuşması

Öğrencilerden Esra Arslan'ın konuşması

Öğrencilerden Nergiz Carav'ın konuşması

Öğrencilerden Evin Sayın'ın konuşması Ders aralarında Suriyeliler için atkı örüyorlar

TÜRGEV Emine Erdoğan Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler, yarıyıl tatilinde bir yandan YGS'ye hazırlanıyor diğer yandan ders aralarını Suriyeli ihtiyaç sahiplerine atkı örerek değerlendiriyor

Yurt müdürü Sümer:

"Öğrencilerimizin hem el ve zihin koordinasyonlarının gelişmesi hem de ihtiyaç sahibi Suriyeli kardeşlerimize yardım etmeleri için ders aralarında atkı örüyoruz"

FECRİ BARLIK - Siirt'te yarıyıl tatilinde Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na hazırlıklarını sürdüren yatılı lise öğrencileri, derslerinden arta kalan zamanlarında Suriyeli ihtiyaç sahipleri için atkı örüyor.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Emine Erdoğan Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri, soğuk kış günlerinde Suriyeli çocukları ısıtmak için adeta seferber oldu.

Derslerinden vakit buldukça yaşıtları Suriyeliler için atkı ören öğrenciler, okuldaki başarılarını sosyal sorumluluk projelerine katılarak taçlandırıyor.

Yurt müdürü Birsen Gözlü Sümer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrenciler ile ülkelerindeki iç savaştan kaçarak kente sığınan Suriyelilere destek olmak amacıyla yarıyıl tatilinde anlamlı bir etkinliği hayata geçirme kararı aldıklarını söyledi.

YGS'ye hazırlanan öğrencilerin yurtta ders çalıştığını anlatan Sümer, "Öğrencilerimizin hem el ve zihin koordinasyonlarının gelişmesi hem de yardıma muhtaç Suriyeli kardeşlerimize yardım etmeleri için ders aralarında atkı örüyoruz. Soğuk kış günlerinde sığınmacılara yönelik gençlerin çabasıyla gurur duyuyoruz. Herkes zevkle atkıları hazırlıyor. Bunları en kısa zamanda ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız" diye konuştu.

Sümer, öğrencilerin sınavlara hazırlık eğitimlerinin yanı sıra kişisel becerelerini geliştirmeleri için de çeşitli etkinlikler yapmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

"Bu faaliyetten mutluluk duyuyoruz"

Öğrencilerden Esra Arslan, bu yıl YGS'ye gireceğini, yarıyıl tatilinde kaldıkları yurtta ders çalıştıklarını aynı zamanda mağdur durumdaki Suriyeli öğrencilere destek olmak için atkı ördüklerini anlattı.

Herkesin yardıma muhtaçlar için yapabileceği bir şeyler bulunduğuna dikkati çeken Arslan, "Normalde eve gitmek zorunda kalacaktık fakat ev koşulları içerisinde ders çalışamadığımız için burada kalıp sınava hazırlanmamıza izin verildi. YGS'ye burada hazırlanırken ders aralarında etkinlik olarak örgü örüyoruz. Gönüllü olarak yaptığımız bu faaliyetten mutluluk duyuyoruz" ifadesini kullandı.

Nergiz Carav da Suriyeli öğrencilerle gönül köprüsünü kurmaya çalıştıklarını söyledi.

Örgü örmeyi yurtta öğrendiğini belirten Carav, "Aslında Suriyeli kardeşlerimiz için elimizden çok fazla bir şey gelmiyor. Kendi imkanlarımızla atkı örüyoruz. Ders aralarında yaptığımız bu etkinlik bizler için faydalı geçiyor. Hem stres atıyoruz hem eğleniyoruz hem de ihtiyaç sahiplerine faydalı oluyoruz" dedi.

Evin Sayın ise yurtta her türlü imkana sahip olduklarını, bu imkanlardan birinin de ihtiyaç sahibi Suriyeli öğrencilere yardım etmelerine fırsat veren etkinlik olduğunu kaydetti.

Ders Aralarında Suriyeliler İçin Atkı Örüyorlar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ders Aralarında Suriyeliler İçin Atkı Örüyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement