Derleme - Yurt Genelindeki Kar Yağışı Dolayısıyla Eğitime Kar Engeline İlişkin Haberlerimizi... - Son Dakika
Güncel

Derleme - Yurt Genelindeki Kar Yağışı Dolayısıyla Eğitime Kar Engeline İlişkin Haberlerimizi...

Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul'un da aralarında bulunduğu bazı il ve ilçelerde yarın eğitime ara verildi.

30.12.2015 23:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul'un da aralarında bulunduğu bazı il ve ilçelerde yarın eğitime ara verildi.

İstanbul Valiliği, kentte devam eden kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için eğitim öğretime yarın ara verildiğini bildirdi.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan değerlendirmelere göre, kentte devam eden kar yağışının etkisini sürdürmesi ve aralıklarla artarak devam etmesinin beklendiği belirtildi.

Yağışın olumsuz etkilerinin göz önüne alındığı aktarılan açıklamada, "Kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla anaokulları, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim ve öğretime, özel kreş, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, rehberlik araştırma merkezleri ve halk eğitim merkezlerinin faaliyetlerine 31 Aralık Perşembe ara verilmesi uygun görülmüştür" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Sakarya

Sakarya'da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

Vali Hüseyin Avni Coş, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından paylaştığı mesajda, yoğun kar yağışı bildirimi nedeniyle yarın kentteki ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini belirtti.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personelle hamile personel de idari izinli sayılacak.

Ordu

Ordu'da kar yağışı nedeniyle Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinde eğitime ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, dün gece başlayan kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği belirtildi.

Açıklamada, kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime yarın ara verildiği kaydedilerek, "Yoğun kar yağışı nedeniyle 31 Aralık Perşembe Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinin genelinde, Akkuş ilçesinde ise İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Yatılı Bölge Okulu ve Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu hariç diğer okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Giresun

Giresun'da kar yağışı nedeniyle merkezdeki köy okulları ile Dereli ve Çanakçı ilçelerinde eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle merkezdeki köy okullarında yarın eğitime ara verildiğini söyledi.

Akkurt, Giresun'un ilçelerinde ise eğitime ara verilip verilmeyeceğine kaymakamlıkların karar vereceğini dile getirdi, Dereli ve Çanakçı ilçelerinde eğitime yarın ara verildiğini kaydetti.

Rize

Rize'nin Çamlıhemşin, Hemşin ve Güneysu ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildiği belirtildi.

Kaymakamlıklardan yapılan açıklamalara göre, öğle saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı olumsuzlukların yaşanabileceği değerlendirilerek, ilk ve orta dereceli okullarda 31 Aralık Perşembe eğitime ara verilmesi kararı alındı.

İkizdere ilçesinde ise kar yağışının aralıklarla devam ettiği, Yatılı İmam Hatip Lisesi dışındaki ilk ve orta dereceli okullarda ulaşım güçlüğü yaşayan öğrencilerin izinli sayılacağı kaydedildi.

- Niğde

Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Kar yağışının ardından soğuk ve buzlanma nedeniyle merkez, merkeze bağlı köy ve beldelerdeki ilk ve orta dereceli okullar, 31 Aralık Perşembe tatil edilmiştir" ifadesine yer verildi

Kayseri

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle ilçedeki okulların 31 Aralık Perşembe tatil edildiği bildirildi.

- Nevşehir

Kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle Nevşehir il merkezi, Acıgöl, Ürgüp, Derinkuyu ve Avanos ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdür Vekili Doğan Kürekli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli tüm okulların 31 Aralık Perşembe tatil edildiğini söyledi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle kamuda çalışan hamile ve engellilerin de bir gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Yozgat

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde de ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği bildirildi.

Erzurum

Erzurum'da kent merkezi ve bağlı tüm ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Erzurum Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezi ve bağlı ilçelerde kar yağışının etkisini sürdürdüğü hatırlatıldı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle kent geneli ve bağlı tüm ilçelerde okul öncesi, ilköğretim okulları, liseler ve özel eğitim kurumlarının bir gün süreyle tatil edildiği belirtilen açıklamada, kamuda görev yapan hamile personel ve engellilerin de bir gün süreyle idari izinli sayılacağı kaydedildi.

- Düzce

Düzce'de, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda yarın eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının gece saatlerinden itibaren artarak devam etmesinin beklendiği için kentteki tüm okullarda yarın eğitime ara verildiği belirtildi.

Kamu kurumlarında görev yapan engelli personel ve hamilelerin de yarın idari izinli sayılmasının uygun görüldüğü ifade edilen açıklamada, yılbaşı ve hafta sonu tatili de eklendiğinden, okullarda eğitime 4 Ocak 2016 Pazartesi yeniden başlanacağı kaydedildi.

- Bolu

Bolu'nun Gerede ve Dörtdivan ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Bolu Valiliğinden alınan bilgiye göre, kar yağışının aralıklarla devam ettiği Gerede ve Dörtdivan ilçe merkezleri ve köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitim verilemeyecek.

- Tokat

Tokat'ın Almus, Yeşilyurt, Artova, Başçiftlik ve Niksar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle yarın okullarda eğitim yapılmayacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokat'ın ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz havanının etkili olduğunu söyledi.

Yazıcı, yaşanabilecek sıkıntılar göz önüne alınarak yarın Almus, Yeşilyurt, Artova, Başçiftlik ve Niksar ilçelerindeki okullarda eğitime ara verildiğini kaydetti.

- Hakkari

Hakkari il merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda, yarın eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte olumsuz hava koşullarının yaşandığı belirtilerek il merkezi ve bağlı köylerde, ilk ve orta dereceli okullarda (yatılı eğitim kurumları hariç), eğitim öğretime yarın ara verildiği ifade edildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personellerin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

- Kastamonu

Kastamonu'nun Bozkurt ve Şenpazar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitim yapılmayacak.

AA muhabirinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, kar yağışının etkisini sürdürdüğü Şenpazar ve Bozkurt'taki okullarda eğitime yarın için ara verildi.

- Sivas

Sivas'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle Akıncılar, Suşehri ve Gölova ilçelerinde bugün öğleden sonra ve yarın eğitime ara verildi.

Kaymakamlıklarından yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı dolayısıyla Akıncılar, Suşehri ve Gölova'daki ilk ve orta dereceli okullarda, bugün öğleden sonra ve yarın tam gün eğitimine ara verildiği belirtildi.

Kamuda çalışan hamileler ile engellilerin de bugün öğleden sonra ve yarın izinli sayılacağı ifade edildi.

- Çorum

Çorum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 10 ilçede eğitime 2 gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı dolayısıyla kent merkezi ile Alaca, Bayat, Boğazkale, Dodurga, Laçin, Oğuzlar, Mecitözü, Ortaköy, Sungurlu ve Uğurludağ'daki ilk ve orta dereceli tüm okulların bugün ve yarın tatil edildiği belirtildi.

Kent merkezi ile söz konusu 10 ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ile hamilelerin de 2 gün süreyle idari izinli sayılacakları kaydedildi.

- Samsun

Samsun'da kar yağışı nedeniyle yarın eğitim yapılmayacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde kar yağışının yoğunlaştığı belirtildi.

Açıklamada, bu nedenle il genelinde tüm eğitim kurumlarında yarın eğitime bir gün süre ile ara verileceği kaydedildi.

Karaman

Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, don ve buzlanma riski nedeniyle taşımalı sistem kapsamındaki merkeze bağlı köy ve beldelerde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin eğitimine 1 gün ara verildiği bildirdi.

Konya

Konya'nın Halkapınar ilçesinde taşmalı sistem kapsamındaki okullarda yarın eğitime ara verileceği bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abidin Ünal, yaptığı açıklamada, don ve buzlanma riski nedeniyle taşımalı sistem kapsamındaki okullarda eğitime 31 Aralık Perşembe ara verileceğini belirtti.

Karabük

Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamada, aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle kentte ulaşımın güçlükle sağlandığı bildirildi.

Vatandaşlara, yoğun kar yağışına karşı tedbirli olmaları uyarısında bulunulan açıklamada, Eflani ilçesiyle Ovacık'a bağlı belde ve köylerde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, Ovacık Spor Lisesi dışındaki okullarda, eğitim öğretime yarın ara verileceği kaydedildi.

Kocaeli

Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışıyla düşük sıcaklıkların araç trafiğinde ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuzluğa yer vermemek amacıyla ilde anaokulları, ilk, orta ve liselerde (rehabilitasyon merkezleri dahil) yarın eğitime ara verildiği kaydedildi.

Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

KOÜ'de okullar tatil edildi

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ) de yarın eğitime ara verildiği dile getirildi.

KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Yoğun kar yağışı nedeniyle üniversitemizde yarın eğitim ve öğretime bir gün ara verilmiştir. Aynı gün engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak" ifadesini kullandı.

Zonguldak

Zonguldak'ta kar yağışı nedeniyle il genelindeki okullar yarın tatil edildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Derleme - Yurt Genelindeki Kar Yağışı Dolayısıyla Eğitime Kar Engeline İlişkin Haberlerimizi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement