Derleme - Gün İçinde Yayınladığımız "Terör Örgütü Operasyonu" Haberlerini Derleyerek Tekrar... - Son Dakika
Yerel

Derleme - Gün İçinde Yayınladığımız "Terör Örgütü Operasyonu" Haberlerini Derleyerek Tekrar...

DAEŞ ve PKK terör örgütlerine yönelik, 13 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 251 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

24.07.2015 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DAEŞ ve PKK terör örgütlerine yönelik, 13 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 251 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, devam eden soruşturmalar çerçevesinde; Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerince DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve iltisaklı yapılanmalar ile diğer marjinal sol örgütlere yönelik çalışmalarda, terör örgütlerinin talimatları doğrultusunda kamu düzenini tehdit eden faaliyetlerde bulunan, vatandaşlara ve güvenlik güçlerine karşı silahlı eylem gerçekleştiren, eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye dönük eş zamanlı 13 ilde operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Bu kapsamda terör örgütlerine mensup toplam 251 kişinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dün olduğu gibi bugün de ayrım yapmaksızın DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve diğer uluslararası terör örgütleriyle çok boyutlu mücadelede kararlıdır. Milletimizin huzuru ve güvenliği için her türlü tedbir alınmaktadır. Devam eden operasyonlara ilişkin bilgiler kamuoyuyla paylaşılacaktır" ifadelerine yer verildi.

İstanbul

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde kent genelinde hava destekli operasyon düzenledi.

Edirne ve Bursa gibi çevre illerden destek için gelen özel harekat ve çevik kuvvet polisleri eşliğinde düzenlenen operasyonun, DAEŞ, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H, DHKP/C, PKK terör örgütlerine yönelik olduğu öğrenildi.

Ekiplerin, Bağcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Eyüp, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Sarıyer, Kağıthane ve Beyoğlu başta olmak üzere 26 ilçede düzenlediği eş zamanlı operasyonda 2 bini Çevik Kuvvet polisi olmak üzere yaklaşık 5 bin personel görev aldı.

İstihbarat, Özel Harekat şubeleri ve ilçe emniyet müdürlüklerine bağlı ekiplerin yanı sıra Yunus timleriyle çok sayıda polis helikopterinin destek verdiği operasyonda 140 adrese baskın düzenlendi.

Operasyon kapsamında Bağcılar Yeni Mahalle Bülbül Sokak'taki bir eve girmeye hazırlanan Özel Harekat polislerine içeriden ateş açıldı. Kısa süreli çatışma sonrası terör örgütü DHKP/C üyesi olduğu tespit edilen Günay Özaslan adlı kadın şüphelinin öldürüldüğü ve saldırıda kullandığı silahının ele geçirildiği öğrenildi. Özaslan'ın "canlı bomba" eylemi hazırlığında olduğu iddiasıyla arandığını belirtildi.

Operasyonda şu ana kadar 36'sı yabancı uyruklu 98 şüpheli gözaltına alınırken, aramalarda 6 silah ve çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçildiği öğrenildi.

Ankara

Ankara'da ise terör örgütleri PKK ve DAEŞ bağlantılı kişilere yönelik 12 ayrı adrese düzenlenen operasyonda, 11 kişi gözaltına alındı.

Sabah erken saatlerde düzenlenen operasyona çok sayıda polis katıldı. Operasyonda, PKK ve DAEŞ bağlantılı olduğu belirlenen 11 kişinin gözaltına alındığı, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemenin ele geçirildiği belirtildi.

- İzmir

İzmir'de de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Menemen ilçesinde ihbar üzerine, yaşları 18'den küçük 2 kişiyi takibe aldı. Yapılan operasyonda, örgüt adına eylem hazırlığında olduğu belirtilen 2 şüpheli gözaltına alındı. Menemen, Buca ve Narlıdere ilçelerinde orman yangını çıkarmak için hazırlık yaptığı iddia edilen şüphelilerle birlikte bidon içinde 2,5 litre benzin, 4 molotofkokteyli ve molotofkokteyli yapımında kullanılan malzemelerin de ele geçirildiği, zanlıların Cudi Dağı'nda çıkan orman yangınına misilleme yapmak düşüncesiyle bu eylemi gerçekleştirmek üzere oldukları ileri sürüldü.

Operasyon kapsamında terör örgütü adına yasa dışı gösterilere öncülük ettiği öne sürülen 4 kişi de İzmir kent merkezinde eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. 4 zanlının Ramazan Bayramı'nın 2. günü Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki "Apo'ya Özgürlük" eylemine çağrıda bulundukları, eylemde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini astıkları belirlendi.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 35 kişi gözaltına alındı.

AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK'ya yönelik Ceylanpınar, Suruç ve Viranşehir ilçelerinde 49 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, sokak eylemleri yaptıkları, kalabalık kitleleri yönlendirdikleri ve bazı eylemleri planladıkları iddiasıyla 35 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların evlerindeki aramada, birer tabanca ve pompalı tüfek ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Bursa

Bursa'da, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyelerine yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısı sonrası Bursa'da yapılan gösterilerde polise taş atan, yol kapatan, eylemcileri provoke eden ve yaşı küçük çocukları protestolara katılmaya teşvik eden kişilerle ilgili çalışma yaptı.

Merkez Yıldırım ilçesinde Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle düzenlenen operasyonda PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi olduğu iddia edilen 9 kişi yakalandı.

Iğdır

Iğdır'da da terör örgütüne yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince önceden belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı operasyonda, terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları gerekçesiyle 9 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

Antalya

Antalya'da ise terör örgütü PKK üyesi olduğu iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, sabah saatlerinde Kepez ilçesinde terörörgütü PKK üyelerine yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda, isimleri açıklanmayan 2 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan birinin 18 yaşından küçük olduğu ve ifade işlemlerinin Çocuk Şube Müdürlüğünce yapılacağı, diğer zanlının ise Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildiği belirtildi.

Kocaeli

Kocaeli'de terör örgütü PKK üyesi olduğu iddia edilen 13 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince sabah saatlerinde Gebze, Darıca, Dilovası, Çayırova, İzmit ve Derince ilçelerinde önceden belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

Operasyonda, terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları ve bölücü faaliyetlerde bulundukları iddiasıyla 13 şüpheli gözaltına alındı.

Adıyaman

Adıyaman'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde bazı adreslere çok sayıda polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, DAEŞ ile bağlantılı oldukları iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı.

Elazığ

Elazığ'da ise terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda 2 ruhsatsız tabanca ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Bitlis

Bitlis'te terör örgütü PKK ve KCK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDG/H) yönelik operasyonda, 8 kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, il merkezinde PKK/KCK terör örgütünün YDG/H yapılanmasına yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Operasyonlarda, 8 kişinin gözaltına alındığı, bu şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda da bir ruhsatsız otomatik av tüfeği ve çok sayıda örgütsel dokümana el konulduğu kaydedilen açıklamada, şahıslar hakkında adli işlemlerin başlatıldığı ifade edildi.

Adana ve Mersin

Adana'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyelerine yönelik operasyonda 32 kişi, Mersin'de de PKK üyesi iddiasıyla 34 kişi yakalandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi'nde önceden belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda YDG/H üyesi olduğu öne sürülen 22 yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yakapınar Mahallesi'nde düzenlediği operasyonda 10 kişiyi gözaltına aldı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, il merkezinde terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik operasyon gerçekleştirdi.

Aralarında kadınların da bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Tarsus ilçesinde de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda izinsiz gösterilere katılan ve güvenlik güçlerine ateşli silahla ateş eden 21 kişi gözaltına alındı.

Zanlılarla birlikte 7 av tüfeği, 190 av tüfeği fişeği, 10 tabanca mermisi ele geçirildi.

Bingöl

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu tespit edilen 9 kişinin yakalandığını söyledi.

Vali Köşger, basın mensuplarıyla bir restoranda yaptığı toplantıda, Türkiye genelinde terör örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendiğini belirterek, "Bu kapsamda Bingöl'de PKK terör örgütüyle bağlantısı olduğu tespit edilen 9 kişi yakalandı. Şahısların 7'si il merkezinde 2'si ise Karlıova ile Solhan ilçelerinde gözaltına alındı" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Derleme - Gün İçinde Yayınladığımız 'Terör Örgütü Operasyonu' Haberlerini Derleyerek Tekrar... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement