Depremzede Yazar Panel Sonrası Kitabını İmzaladı - Son Dakika
Yerel

Depremzede Yazar Panel Sonrası Kitabını İmzaladı

Depremzede Yazar Panel Sonrası Kitabını İmzaladı

Eskişehir Odunpazarı Kent Konseyi’nin düzenlediği deprem konulu panele katılan depremzede yazar Meral Şurabatır, çıkışta ilk kitabı olan “İlk Önce Yıldızları Gördüm”ü imzaladı.

22.08.2015 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Odunpazarı Kent Konseyi'nin düzenlediği deprem konulu panele katılan depremzede yazar Meral Şurabatır, çıkışta ilk kitabı olan "İlk Önce Yıldızları Gördüm"ü imzaladı.

Türkiye'de büyük yıkıma sebep olan 17 Ağustos depreminde Eskişehir'de göçük altında kalan Meral Şurabatır, katıldığı deprem panelini ve kitabını karşılaştırarak deprem hakkında bilgi verdi. Paneli ve konuşmacıların hepsini dinlediğini söyleyen Şurabatır, "Gerçekten çok faydalı bir panel. Ama maalesef ki çok az insan katıldı. İsterdik ki çok insan katılsın ve çok insana ulaşılabilsin. Çünkü çoğu insan deprem esnasında ne yapması gerektiğini bilmiyor. Konuşmacılardan bazıları deprem esnasında ne yapılması gerektiğini anlattı. Ben de kitabımda çok detaylı bir biçimde yazmaya çalıştım. Çok yanlış yapılan davranışlarımdan mesela deprem olduğu zaman ben kalkmak yerine yattığım yerden depremin geçmesini bekledim. Ne olduğunu anlamaya çalıştım ki zaten bunu kitabımda da çok ayrıntılı bir şekilde anlattım. Enkaz altında neler yaşadığımı ve nasıl hayatta kaldığımı anlattım. Konuşmacılarımızın tabi ki bunu yaşamadıkları için onlar daha çok işin yüzeysel kısımlarını anlattılar belki de teknik açıdan yaklaştılar" şeklinde konuştu.

"DEPREM EĞİTİMİNİN İLK OKULDA VERİLMESİ GEREKLİ"

Şurabatır, öncelikle en önemli şeyin deprem esnasında çok yanlış bilinen şeylerden kaçınılması gerektiğini belirtti. Deprem esnasında ne yapılması gerektiğini ve eğitimin ilkokulda başlaması gerektiğini söyleyen Şurabatır, "Kolon altı, kiriş altı, kaçma, merdiven boşlukları vesaire bunlar kesinlikle yanlış şeyler. Birincisi insan hayatta ve eğer bina yıkılıyorsa başı korumak ve hayat üçgeni oluşturabilmek gerekir. Bu hayat üçgeni de nasıl oluşturulur ağır bir cismin, bir beyaz eşya, başı yastıkla koruma ve küçülebildiğimiz kadar küçülmedir. Bu şekilde eğitimlerin daha sık verilmesi ve ilk okullarda verilmesi gerekir. İçeride konuşmacılarda bunu anlattı. Kitabımla da bağdaştırabiliriz çünkü ben birebir yaşadığım için insanlara faydam olabilmesi için yazdım bu kitabı" dedi

"DEPREMİ SADECE 17 AĞUSTOS TARİHLERİNDE DEĞİL, HER ZAMAN HATIRLAYALIM"

"İlk önce yıldızları gördüm" adlı kitabın ilk kitabı olduğunu da anlatan Şurabatır, şöyle devam etti:

"Kitabım gerçekten çok güzel bir ilgi gördü. Bunun için ilk önce herkese teşekkür ediyorum. İnşallah devamı gelir diyorum, ayrıca kitap ikinci basıma girmek üzere. Ben tek bir şey söylemek istiyorum. Bunu da her zaman söylüyorum. Lütfen depremi sadece 17 Ağustos tarihlerinde değil, her zaman hatırlayalım. Depremi unutmayalım ve unutturmayalım." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Depremzede Yazar Panel Sonrası Kitabını İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement