Denizli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Denizli'den Kısa Kısa

Denizli'de 40 orman yangının çıktığını, yangın helikopterinin 119 saat 47 dakika havada kalarak yangınlara müdahale ettiği bildirildi.

23.10.2014 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de 40 orman yangının çıktığını, yangın helikopterinin 119 saat 47 dakika havada kalarak yangınlara müdahale ettiği bildirildi.

Denizli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, kent genelindeki yangınlarda 62 hektarlık ormanlık alanı yandı.

Geçen yıllara göre orman yangınlarında düşüş yaşandığı belirtilen açıklamada, yangın sezonu içerisinde 40 yangının meydana geldiği, bunlardan 6'sının ihmal ve dikkatsizlik, 4'ünün kasıtlı, 7'sinin yıldırım nedeniyle oluştuğu, 23'ünün ise sebebinin tespit edilemediği açıklandı.

Yurt dışından kiralanan ve orman yangınlarına müdahalede önemli yere sahip olan helikopterin haziran ayının başında göreve çıktığı, Denizli genelinde 47 saat 25 dakika, Denizli sınırları dışında 72 saat 22 dakikalık uçuş ile toplamda 119 saat 47 dakikalık görev uçuşu gerçekleştiği bildirildi.

"Denizli Kart" kullanımında büyük kolaylık

Denizli Kart'ın kullanımında vatandaşlara yeni bir kolaylık daha getirildi. Şehir içi otobüs ulaşımında yeni bir dönemin başlangıcı olan "Denizli Kart" kullanımında vatandaşlar kart yükleme noktalarının yanında kentin 6 ayrı bölgesine konulan "Elektronik Dolum Noktası" yardımıyla Denizli Kart'larını kendileri de yükleyebilecek.

Belediyeden yapılan açıklamada, şehir içi otobüs ulaşımın Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne geçmeden önce kullanılan eski kartlarda son kullanım tarihinin 31 Ekim 2014 olduğu hatırlatıldı. Eski kartlarını değiştirmeyen vatandaşların ise 31 Ekim'e kadar kart değişim noktalarına başvurması gerektiği belirtildi.

Eski kartların ücretsiz olarak "Denizli Kart" ile değiştirildiği yinelenirken, bu tarihten sonra eski kartların geçersiz olacağı duyuruldu.

- Karataş'ın içme suyu hatları yenilendi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Pamukkale ilçesi Karataş Mahallesi'nde yaşanan su kesintilerinin önüne geçmek için hatları yeniledi.

DESKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, sorunun yaşandığı bölgede bin 800 metre uzunluğundaki  içme suyu boru hattını yenileyerek vatandaşların arazilerinden geçen içme suyu sondajı ile depo arasındaki 2 bin 300 metre terfi hattının yerini değiştirerek vatandaşların sorunları çözdü. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement