Denizli'de Biyolojik Arıtma Tesisleri Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Denizli'de Biyolojik Arıtma Tesisleri Kuruluyor

Denizli\'de Biyolojik Arıtma Tesisleri Kuruluyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, köylerin şehirlerdeki yaşam standartlarına kavuşup çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için kurulan ancak enerji maliyetleri ve bakım masraflarınedeniyle atıl duruma gelen biyolojik arıtma tesislerine el attı.

25.08.2014 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Büyükşehir Belediyesi, köylerin şehirlerdeki yaşam standartlarına kavuşup çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için kurulan ancak enerji maliyetleri ve bakım masraflarınedeniyle atıl duruma gelen biyolojik arıtma tesislerine el attı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DESKİ), başta Büyük Menderes Nehri olmak üzere, Dalaman Çayı, Akarçay vb. gibi su kaynaklarının kirlenmesini önlemek amacıyla köylerde inşa edilen ancak maliyetleri nedeniyle çalıştırılamayan biyolojik paket atıksu arıtma tesislerine el attı. Geçmişte İl Özel İdareleri tarafından, köylerin şehirlerdeki yaşam standartlarına kavuşup çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için kurulan biyolojik paket atıksu arıtma tesisleri, 30 Mart'ın ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından inceleme altına alındı. Vatandaşlardan ilçe gezileri sırasında bu ihtiyaç konusunda birçok istek alan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, çalıştırılamadığı için çevreye olumsuz etkileri olan biyolojik paket atıksu arıtma tesisleriyle ilgili DESKİ'ye talimat verdi.

DESKİ kısa süre önce özellikle su kaynaklarının kirletilmemesi için uygulamaya sokulan biyolojik paket atıksu arıtma tesisleriyle ilgili çalışma başlattı. Çevre düzenlemesi yapılan tesislerin kısa süre sonra çalışmaya başlayacağı, uzun yıllar köylerin kanayan yarası haline gelen biyolojik arıtma tesisi sorununun çözüleceği işaret edildi. Bu kapsamda, Akçapınar, Altınova, Beylerbeyi,Bölmekaya, Çalıköy, Çoğaşlı, Emirazizli, Gömce, Hayriye, Horasanlı, Karateke, Kavakköy, Kavaklar, Korucuk, Köke, Sazak - Köprübaşı, Mahmutgazi, Oğuz ve Ovacık'taki biyolojik paket arıtma tesislerinin kısa süre sonra faaliyete başlayacağı kaydedildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'de çevre konusunda gösterilen hassasiyetin en üst düzeyde olduğunu belirterek, kentin aldığı 'En Çevreci Belediye', 'En Sağlıklı Şehir' ve 'En Temiz Kent' ödüllerini hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi'nin geleceğe yatırım anlamında yaptığı en önemli çalışmaların başında çevre projeleri geldiğini ifade eden Başkan Zolan, "Bizim çevre konusunda olmazsa olmazımız şudur: Her türlü krizi aşıp, bir şekilde telafi edebiliriz. Ancak çevrede yaşanan bir krizden geri dönülmesi mümkün olmayabilir. Bu nedenle bugüne kadar çevre konusundaki hassasiyetimizi çok yüksek tutan bir belediyecilik anlayışımız oldu. Tabi bu çalışmalarda en büyük destekçimiz Denizlili vatandaşlarımız olmuştur. Onların verdiği destekle bir çok ödül alıp çevre konusunda kentimizi bir marka yaptığımızı düşünüyorum" dedi.

Başkan Zolan, çevre kirliliğini önlemek için yapamayacakları hiç bir fedakarlık olmadığını da sözlerine ekledi. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Denizli'de Biyolojik Arıtma Tesisleri Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement