Denizdeki Havalimanı Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Denizdeki Havalimanı Açılıyor

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 22 Mayıs 2015'in, Ordu ve Giresun illeri açısından tarihi bir gün olacağını söyledi.

19.05.2015 21:54  Güncelleme: 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 22 Mayıs 2015'in, Ordu ve Giresun illeri açısından tarihi bir gün olacağını söyledi. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz ve beraberindeki heyet, Ordu ve Giresun illerine hizmet vermesi amacıyla 24 Temmuz 2011'de temeli atılan ve dünyada denize dolgu yöntemiyle inşa edilen 3. havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nda incelemelerde bulundu. Müteahhit firma yetkililerinden bilgi alan Yılmaz, 22 Mayıs Cuma günü yapılacak açılışa hazır olduklarını dile getirdi.

Yılmaz, 22 Mayıs 2015 tarihinin Ordu ve Giresun illeri açısından tarihi bir gün olacağını vurgulayarak, iki kentin yarım asır boyunca dillendirdiği, hasretle beklediği bu yatırımı bölgeye kazandırmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti.Şimdiden açılış heyecanını yaşamaya başladıklarını belirten Yılmaz, "Allah izin verirse cuma gün saat 06.30'dan itibaren yaklaşık 8 uçağın ineceği ve en son Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın uçağının inmesiyle uluslararası standartlara haiz havalimanının açılışını gerçekleştireceğiz" dedi.

Yılmaz, cuma günü açılışa 100 bine yakın Ordulu hemşehrilerini beklediklerini kaydederek, "Açılış günü burada cuma namazının kılınacağı ortamın hazırlandığını gördük. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerimiz, havalimanının açılışına ilişkin hiçbir olumsuzluğun olmadığını, her şeyin tam olduğunu, uluslararası standartlara ait bütün ölçümlerin, teknik aletlerin donanımının hazır olduğunu, havalimanının dünyanın bütün uçaklarının inebileceği standartlarda olduğunu bildirdi" diye konuştu.

"En küçük sorun bulunmuyor"

Havalimanında uçuş ve diğer hizmetler açısından en küçük sorun bulunmadığını vurgulayan Enver Yılmaz, önceki gün CHP'li bir milletvekilinin yaptığı açıklamaları üzüntüyle karşıladıklarını söyledi. Açıklamayı büyükşehir belediye başkanı olarak protesto ettiğini belirten Yılmaz, "Zira sorumluluk sahibi, bu tür makam ve mevkideki insanların bu türlü yatırımları teşvik etmesi, takdir etmesi gerekirken açılışa sayılı günler kala tamamen eksik bilgiden, ideolojik taassuptan kaynaklanan açıklamasını maalesef üzüntüyle karşıladığımızı özellikle belirtiyoruz. Havalimanımızın açılışına, bu muazzam görseli, uçaklarımızın iniş ve kalkışını görme konusunda, bu açıklamayı yapan milletvekili arkadaşı da partilileri de özellikle bekliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Denizdeki Havalimanı Açılıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Denizdeki Havalimanı Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı
    20:26 Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı

    Banu Parlak, borçlu olduğu bir dosyayla ilgili gittiği Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı. Adliyeyi birbirine kattan Parlak, savcı tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Banu Parlak'ın köpeği, komşusunun köpeğini parçalayarak öldürmüştü.

  • Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu
    20:25 Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Köşger, Adana'nın koruyucu aile sıralamasında 4. olduğunu belirterek, çocuklara sahip çıkmanın önemini vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de programa katıldı.

  • Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu
    20:23 Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

    Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Yılmaz, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıttı. Konuşmasında, depremzedelere desteklerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement