Denizdeki Havalimanı, 15 Mart'ta Açılıyor - Son Dakika
Yerel

Denizdeki Havalimanı, 15 Mart'ta Açılıyor

Denizdeki Havalimanı, 15 Mart\'ta Açılıyor

Türkiye'nin deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanının resmi açılışı, 15 Mart 2015'te yapılacak.

29.09.2014 13:14  Güncelleme: 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deniz üzerine inşa edilen Türkiye'nin ilk havalimanı olan Ordu- Giresun Havalimanının 15 Mart 2015'te resmi açılışının gerçekleştirileceği bildirildi.Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havalimanının alt yapısının tamamlandığını, üst yapıda ise inşaat çalışmalarının devam ettiğini anlattı.

Havalimanının resmi açılış tarihinin netleştiğini dile getiren Yılmaz, "Artık Türkiye'nin denizdeki havalimanının oluşmasına çok kısa bir süre kaldı. 2011 yılında hep beraber programa aldığımız ve temelini attığımız havalimanımız inşallah 15 Mart 2015 tarihinde resmi ve fiili olarak hizmete açılmış olacak" diye konuştu.

Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileriyle geçen hafta havalimanında tüm müteahhit firma temsilcileriyle toplantı yaptıklarını anlatarak, Bakan Lütfü Elvan'ın da talimatlarıyla Türkiye'nin birinci, Avrupa'nın ikinci, dünyanın ise dördündü denizi doldurmak suretiyle yapılan havalimanını kısa sürede açacaklarını kaydetti.

3,5 YILDA 30 MİLYON TON TAŞ DÖKÜLDÜ

Projenin başladığı ilk günden bu yana denizde yaklaşık 30 milyon ton taşın döküldüğünü vurgulayan Yılmaz, "3,5 yıl önce yapımına başlanılan havalimanına 4,5 kilometre mesafeden yüzlerce kamyon düzenli taş taşıyarak denizi doldurdular. Şu anda alt yapı tamamen bitmiş durumda. Özellikle pist uçakların iniş yapabilecek seviyeye getirildi" ifadesini kullandı.

Yılmaz, dünyanın bütün uçaklarının inebileceği standartlara uygun bir pistin mevcut olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Geceleri ışıkları da yanmaya başladı. Üst yapıda ise binalar birer birer yükseliyor. Bundan sonra özellikle alt yapıda çevre düzenlemesi ve alan yeşillendirmesine başlanılacak. Projeyle ilgili hiçbir şekilde ödenek sorunumuz da yok. Her şey planladığı gibi gidiyor. Hepimiz heyecanla bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Ordu-Giresun Havalimanı Projesinin açılmasıyla bölgede dengelerin değişebileceğini belirten Yılmaz, Samsun Çarşamba Havalimanı yolcularının yüzde 38'i, Trabzon Havalimanı yolcularının da yüzde 25'inin Ordu ve Giresunlu vatandaşlardan oluştuğunu söyledi.

Yılmaz, havalimanın devreye girmesiyle Ordu ve Giresun'un önemli gelişme sağlayacağını vurguladı. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizdeki Havalimanı, 15 Mart'ta Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement