Deniz Gezmiş Ulucanlar'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Deniz Gezmiş Ulucanlar'da Anıldı

Deniz Gezmiş Ulucanlar\'da Anıldı

Başkent’te, Deniz Gezmiş ve arkadaşları, CHP Altındağ ve Mamak İlçe Başkanlıklarının Ulucanlar Cezaevi Müzesi önünde düzenlediği etkinlikle anıldı.

06.05.2015 04:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkent'te, Deniz Gezmiş ve arkadaşları, CHP Altındağ ve Mamak İlçe Başkanlıklarının Ulucanlar Cezaevi Müzesi önünde düzenlediği etkinlikle anıldı. CHP Altındağ İlçe Başkanı Servet Akman yaptığı konuşmada, "Pir Sultanların Hızır Paşalara, Köroğlu'nun Bolu Beyi'ne, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emperyalist işgalcilere karşı verdiği mücadele bağımsızlık, özgürlük, eşitlik ve adalet mücadelesidir" dedi.

Deniz Gezmiş ve arkadaşları, CHP Mamak ve Altındağ İlçe Başkanlıklarının ortaklaşa düzenlediği bir etkinlikle anıldı. Gece saatlerinde, Ulucanlar Cezaevi Müzesi önünde düzenlenen etkinliğe, CHP Altındağ ve Mamak ilçe teşkilatları üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Parti üyeleri ve vatandaşlar etkinlik alanına, meşaleler ve "Altındağ faşizme mezar olacak, Denizlere sözümüz devrim olacak" sloganlarıyla kalabalık gruplar halinde geldi. Partililer, cezaevi önüne kurulan 3 darağacına siyah çelenk bıraktı.

Etkinlikte konuşma yapan CHP Altındağ İlçe Başkanı Servet Akman, "Tarih haklı ile haksızın, mazlum ile zalimin mücadele tarihidir. Pir Sultanların Hızır Paşalara, Köroğlu'nun Bolu Beyi'ne, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emperyalist işgalcilere karşı verdiği mücadele bağımsızlık, özgürlük, eşitlik ve adalet mücadelesidir. Bu şanlı mücadelenin, ülkemiz devrimci hareketinin büyük önderlerinden Denizimizi ve mücadele arkadaşları Yusufumuzu, Hüseyinimizi anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. 12 Mart faşizmi tarafından katledilen devrimci mücadelenin yiğit evlatlarının anıları önünde saygıyla eğiliyorum" ifadelerini kullandı.

Deniz Gezmiş'in akrabası Çankaya Belediye Meçlisi üyesi Funda Gezmiş ise, "Yaşamlarını hiçbir şahsi çıkar gözetmeden, Türkiye'nin bağımsızlığına adayan Denizleri 43'üncü yıl dönümünde, saygıyla, sevgiyle, özlemle anıyoruz. Bu siyasal cinayette sorumluluğu olan, revizyonistleri, işbirlikçileri, tatlı su devrimcilerini, bugün, buradan bir kez daha lanetliyoruz" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Deniz Gezmiş Ulucanlar'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement