Deniz Feneri Derneğinden Yozgat'ta 300 Aileye Yardım - Son Dakika
Yerel

Deniz Feneri Derneğinden Yozgat'ta 300 Aileye Yardım

Deniz Feneri Derneği, "Bir Yetim Büyütüyorum" adlı projesi kapsamında Yozgat'ta ihtiyaç sahibi 300 aileye çeşitli yardımlarda bulundu.

17.10.2015 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deniz Feneri Derneği, "Bir Yetim Büyütüyorum" adlı projesi kapsamında Yozgat'ta ihtiyaç sahibi 300 aileye çeşitli yardımlarda bulundu.

Yozgat Belediyesi Kentpark Sosyal Tesislerine yapılan tanıtım toplantısına Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, Öz Orman İş Sendikası Amasya Şube Başkanı Ramazan Şahin, AK Parti Kadın Kolları Başkanı İhsaniye Altunok ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılışında konuşan Deniz Feneri Derneği Ankara Şube Genel Koordinatörü Hamit Kunt, Deniz Fenerinin 1996 yılından beri Türkiye'de yoksulluk üzerine yardım yapan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

Şuanda 700 bin aile ve yaklaşık 3 milyona yakın başvuru aldıklarını ifade eden Kunt, "Deniz Feneri Derneği olarak yardım ettiğimiz yaklaşık 10 bin yetim ailesi var. Bunun dışında yetim projesinde de 5 bin yakın yetim bulunmaktadır" dedi.

Yetim projesi hakkında bilgi veren Kunt, "Dünyada yetim sayısı her geçen gün artmaktadır. Bunların çoğu özellikle Afrika ülkelerinde büyük bir sefalet içerisindedir. Bu sebeple bizler dernek olarak o yetimleri vatandaşlarımıza gösteriyoruz o da ben Yozgat'taki veya Afyon'daki, Arakanlı, Etiyopyalı, Fildişili yetimi istiyorum diyor. Ona verilmek üzere ayda 100 lira Deniz Fenerine ulaştırıyor. Deniz Feneri de o parayı o yetime ulaştırıyor. Eğer yetim bir aile yakınında kalıyorsa bakan yakınına o para ulaştırılıyor. Eğer yetim çocuk kurumda kalıyorsa o para da o kuruma gönderiliyor. Kurumda o parayı yetimler için kullanıyor" diye konuştu.

Yozgat'ta 300'e yakın aileye yardımda bulunduklarını belirten Kunt, şunları kaydetti:

"Gıda, giyim, ev eşyası ve nakit yardımı var. Son bir yıl içerisinde bize başvuranlar arasında 15 yetim tespit ettik. İnşallah bu yetimlerimize hayırsever vatandaşlarımız yardım edecek. Aylık 100 lira bir katkı oluyor, bu geçinme değil o sadece o yetimin aileye olan kırtasiye masrafı, gıda masrafı veya giysi masrafıdır, sadece giderlerini karşılama amaçlıdır. Bu konuda hayırseverlerimizden yardımlarını talep ediyoruz. Hayırseverlerimizden gelen bir yardım, Etiyopya'da Arakan'da, Somali'de bir yetimi sevindirmektedir. Ayrıca Özellikle Afrika ülkelerinde su sıkıntısı yaşayan insanların yararlanması için su kuyuları açmaktayız. Açılan su kuyularına hayırsever vatandaşlarımızın ismini vermekteyiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Deniz Feneri Derneğinden Yozgat'ta 300 Aileye Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement