Deniz Feneri Derneği'nden Eğitime Destek - Son Dakika
Güncel

Deniz Feneri Derneği'nden Eğitime Destek

Deniz Feneri Derneği'nin, Türkiye'nin değişik illerine 24 anaokulu, ilköğretim ve lise binası yaptırarak eğitime destek olduğu bildirildi.

25.11.2014 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deniz Feneri Derneği'nin, Türkiye'nin değişik illerine 24 anaokulu, ilköğretim ve lise binası yaptırarak eğitime destek olduğu bildirildi.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, yaptığı yazılı açıklamada, 1998 yılından bu yana yoksulluk alanında yaptığı çalışmaların yanı sıra eğitim konusunu da hiç ihmal etmediklerini kaydetti.

Yeterli eğitim alamamış insanların iş bulmakta zorlandığını ifade eden Cengiz, şunları belirtti:

"Deniz Feneri'nin ışığı eğitimin hep yanında oldu. 'Yeryüzünde son yoksula ulaşıncaya kadar çalışacağız' vizyonuyla yola çıkan derneğimiz, eğitim alanında kalıcı ve kayda değer yatırımlar yaptı, eğitim camiasına ciddi destekler verdi. Deniz Feneri Derneği bugüne kadar 450 bin öğrenciye kırtasiye, çanta, kitap, önlük, giysi, bayramlık kıyafet yardımlarda bulundu. Türkiye'nin değişik illerine 24 anaokulu, ilköğretim ve lise binası yaptırarak eğitime destek olduk. Harap durumdaki kullanılamaz onlarca okulu tamir ederek yeniden eğitim yuvası haline dönüştürdük. Çok sayıda okulumuzun, kütüphane, laboratuvar ve bilgisayar gibi eksikleri tamamlandık."

30 okulun tadilatı yapıldı

Tadilata ihtiyaç duyulan okulların da onarımını yaptıklarını belirten Cengiz, bu kapsamda Adana, Bitlis, Aksaray, İzmir, Mardin, Muş, Erzurum, Burdur gibi birçok kentte 30 okulun tadilatını yaptırdıklarını ifade etti.

Cengiz, okulların yanı sıra Asya, Afrika, Balkanlar, Uzak Doğu gibi ülkelerden Türkiye'ye okumak için gelen zor durumdaki öğrencilere de ayni ve nakdi yardımlarda bulunduklarını kaydetti. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deniz Feneri Derneği'nden Eğitime Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement