Deniz Feneri Demeği, Kurban Bağışlarını Zimbabwe İçin Topluyor - Son Dakika
Yerel

Deniz Feneri Demeği, Kurban Bağışlarını Zimbabwe İçin Topluyor

Deniz Feneri Demeği, Kurban Bağışlarını Zimbabwe İçin Topluyor

Deniz Feneri Derneği Kastamonu Gönüllüsü Halit Bitkin, bu yıl Deniz Feneri Derneği adı altında toplayacakları kurban yardımlarını Zimbabwe'ye ulaştıracaklarını söyledi.

15.09.2014 18:10  Güncelleme: 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deniz Feneri Derneği Kastamonu Gönüllüsü Halit Bitkin, bu yıl Deniz Feneri Derneği adı altında toplayacakları kurban yardımlarını dünyanın en fakir ülkesi olan Zimbabwe'ye ulaştıracaklarını söyledi.

Hilat Bitkin, bu kapsamda bu ayın sonunda Kurban Bayramı dolayısıyla toplanan kurban bağışlarını Zimbabwe'ye ulaştırmak için bu ülkeye gideceğini belirterek, "Bilindiği gibi 8 yıldır ilimiz Kastamonu'da ve imkanlar dahilinde ulaşabildiğimiz tüm ilçelerde Deniz Feneri Derneğinin gönüllülüğünü yapmaya çalışmaktayım. İyilik için, yoksulluğa neşter olabilmek için ve yeryüzünde yardıma muhtaç kimse kalmaması için çıktığımız bu yolda nasip olursa Kurban Bayramı'nda da Deniz Feneri Derneği'ni temsilen ülkemiz insanının bağışladığı kurbanları ve iyiliklerini Afrika'nın uç noktasına yakın ülke olan Zimbabvve'ye götürüp, orada kurbanları kesip, yardıma muhtaç insanlara dağıtımını yaparak tekrar vatanımıza döneceğim. Kurban organizasyonunda bağışlar derneğimize havale, eft, kredi kartı veya Nasrullah Meydanına kuracağımız standa bağış makbuzu yoluyla yapılabilmektedir. Ayrıca www.denizfeneri.org.tr adresinden de detaylı bilgilere ulaşılabilir" dedi.

Deniz Feneri Derneği'nin yurtiçi kurban kesim bedelinin 640 TL ve yurtdışı kurban kesim bedelinin ise 290 TL olduğunu ifade eden Bitkin, "Bu ülkelerin bazıları şöyle; Afganistan, Bangladeş, Çad, Etiyopya, Fildişi Sahili, Filipinler/Moro, Gana, Irak, Kamerun, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Moritanya, Nijer, Pakistan, Somali, Sri Lanka, Sudan, Tanzanya, Uganda, Yemen, Kenya ve Zimbabve. Deniz Feneri ayrıca Bosna Hersek (400 TL), Filistin (800 TL), Kosova (400 TL), Makedonya (400 TL) ve Suriye'de (640 TL) kurban kesimi yapacak" diye konuştu.

Afrika kıtasının uzak ülkesi olan Zimbabwe'nin dünyanın en yoksul ve fakir ülkesi olduğunu aktaran Halit Bitkin, "Ülkemizden direkt uçuşların olmadığı ve aktarmalı gidilebilen Zimbabwe uçakla Birleşik Arap Emirlikleri üzerinden 18 saat üzeri uçuşla gidilebilen, ortalama insan hayatının 1970'de 56 iken, bugün erkeklerde 37, kadınlarda 35 olduğu ve bu oranların her yıl düştüğü ve 20 yıl sonra şartlar bu şekilde devam ederse ortalama yaşamın 25 olacağının öngörüldüğü bir ülke. Toplumun yüzde 85'inin işsiz olduğu, dünyanın en fakir üç ülkesinden biri olduğu, BM dahil hiçbir batılı ülkenin bu sefaleti görmediği ve bir milletin yok olmasına seyirci kalındığı bir ülke Zimbabwe. Ülkede altın, nikel, kömür, asbest, amyant, bakır ve demir yataklarının olduğu ancak bu madenleri batılı ülkelerin işlettiği bir ülke. Emekli maaşlarının 18 dolar olduğu, hastalıkların çok olmasından dolayı insanların genç yaşta hayata veda ettikleri bir ülke" şeklinde konuştu.

Bitkin, şöyle devam etti: "Bu sömürü düzeni için de Hıristiyan nüfusun tahakkümünde hayatlarını sürdürmeye ve açlıktan ölmemeye çalışan Müslüman kardeşlerimize ulaşarak Kastamonu'dan Zimbabwe'ye iyilik köprüsü oluşturmak istedik. Afrika'nın bu yoksul halkına Kastamonu halkından hisse bedeli olan 290 TL kurban bağışı desteği beklemekteyim" - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Deniz Feneri Demeği, Kurban Bağışlarını Zimbabwe İçin Topluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement