Demokratik Ekonomi Konferansı'nın Hazırlık Atölyesi - Son Dakika
Yerel

Demokratik Ekonomi Konferansı'nın Hazırlık Atölyesi

Demokratik Ekonomi Konferansı\'nın Hazırlık Atölyesi

Mardin’de Demokratik Ekonomi Konferansı hazırlık atölyesi gerçekleştirildi.

13.07.2014 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol, Mardin'de düzenlenen Demokratik Ekonomi Konferansı hazırlık atölyesinin Eylül ayında Van'da gerçekleştirilecek olan Demokratik Ekonomi Konferansı'na hazırlık amacıyla yapıldığını belirtti.

Maridin Otel'de Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Mardin Büyükşehir Belediyesi, TTB ve KESK'in ortaklaşa düzenledikleri Demokratik Ekonomi Konferansı Hazırlık Atölyesinde konuşan Akyol, atölyenin Eylül ayında Van'da gerçekleştirilecek olan Demokratik Ekonomi Konferansı'na hazırlık amacıyla yapılacağını belirterek, Mardin atölyesi dışında 4 atölye ve 3 çalıştayın farklı illerde ilgili çevrelerle gerçekleştirileceğini söyledi.

Toplumsal hizmetler alanında devlet ve kapitalist modernite aklıyla yapılan projelerin toplum içerisinde kutuplaşmayı yarattığını öne süren Akyol, sosyal yardımların bunun en bariz örneği olduğunu iddia etti.

Akyol şöyle dedi:

"Toplumsal Hizmetler Atölyemiz sadece Mardin ile ilgili bir atölye değil, toplumsal hizmetler alanında yaşanılan sorunları masaya yatırmayı hedefliyoruz. Bizler toplumsal hizmet alanını 'sosyal kontrol aracı' olarak değil, 'özgücü arttırma ve özgürleşme aracı olarak gören bir anlayışı örmek istiyoruz. Demokratik katılımcı ve hakkaniyetli bir anlayışla toplumsal hizmet nasıl üretilebilir? Cevabını aradığımız soruların başında bu soru gelmektedir. Sosyal yardımlar verilerek yoksulların istismarına kapı aralanmakta, tahakküme rıza geliştirilmesi istenmekte ve yoksulların üretim alanından koparılarak devlet ve sisteme bağımlılıkları sağlanmaktadır. Toplumsal hizmetlerde hakkaniyetten kastımız çok boyutludur. Hem üretime katma hem de toplumsal hizmetlerde adil ve demokratik olmayı, bunu toplumu kutuplaştırmanın bir aracı olmaktan çıkarmayı hedefliyoruz."

Akyol, kültürlerin, halkların ve inançların adeta piyasa kapitalizminin bir nesnesi haline getirilmeye çalışıldığına da belirten Akyol, " Kültür demek toplumsal hafıza demektir, yaşam demektir, direniş demektir. Biz kültürel mirasımıza sadece müze nesnesi gibi bakılmasını ve pazarlanmasını doğru bulmuyoruz. Atölyede, kültürel mirasımıza yaklaşımımızı tartışmak ve netleştirmek istiyoruz" dedi.

Konferansa Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak, akademisyenler Bülent Küçük, Ceren Özselçuk, Barış Dikilitaş, Serif Derince, Ilgın Erdem ve Azize Aslan'ın yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile davetliler katıldı.

Sosyal politikalara genel yaklaşım, eğitim politikaları, sağlık politikaları, kültür, turizm ve kültürel mirasa yaklaşım  konularının tartışılacağı atölye toplantısı, basına kapalı bir şekilde devam etti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Demokratik Ekonomi Konferansı'nın Hazırlık Atölyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement