Demirtaş: Asıl Filmleri Cumhurbaşkanı Çekti - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: Asıl Filmleri Cumhurbaşkanı Çekti

Demirtaş: Asıl Filmleri Cumhurbaşkanı Çekti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş şantaj kasetleri tartışmasına katılarak, "Cumhurbaşkanı paraleli suçluyor ya. Asıl o filmleri Cumhurbaşkanı çekti" dedi.

26.04.2015 22:21  Güncelleme: 23:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Van'da partisince düzenlenen dayanışma yemeğinde gündemdeki olayları değerlendirdi. Demirtaş şantaj kasetleri tartışmasına değinerek, "Bu kasetlerin nasıl çekildiğini biliyoruz. Cumhurbaşkanı paraleli suçluyor ya. Asıl o filmleri Cumhurbaşkanı çekti. İnsanların özel yaşantılarını kayıt altına alıyorlardı hala alıyorlar" dedi.

"CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANIN ELİNDEKİ İMKANLAR OLSA TEK BAŞINA İKTİDAR OLURUZ"

Bir otelde düzenlenen dayanışma yemeğine HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Eşi Başak Demirtaş, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, HDP ve DBP Van il teşkilatları, ilçe belediye eş başkanları, kanat önderleri, milletvekili adayları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yaptığı konuşmada partisinin tüm Türkiye'nin umudu olarak seçimlere girdiğini söyledi. Karalama kampanyalarına rağmen Türkiye'nin dört bir yanındaki vatandaşların HDP'yi anladığını belirten Demirtaş, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın elindeki imkanların kendilerinde olması halinde tek başlarına iktidar olacaklarını söyledi.

"DEVLETİN BÜTÇESİNDEN HARCANIYORSA HARAM OLSUN"

Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın haktan, adaletten söz ettiğini belirten Demirtaş, "Öncelikle Cumhurbaşkanına, Başbakana sormak istiyorum. Halkın parasının nereye gittiğini denetlemek bizim işimiz. Şu anda yürüttüğünüz mitinglerin parasını partiniz mi karşılanıyor, yoksa devletin hazinesinden mi harcıyorsunuz. Mitinglere THY'nin tarifeli uçağı ile mi gidiyorsunuz, yoksa Başbakanlık uçağıyla mı gidiyorsunuz? Sahne dizaynı, ses sistemini kurarken valilikler mi parasını veriyor? Eğer bunlar devletin bütçesinden karşılanıyorsa, bunlar size haram olsun. Zaten devlet bu partilere yardım yapıyor.

"400 MİLLETVEKİLİNİ HDP İÇİN İSTİYOR"

Cumuhurbaşkanı çıkıyor meydanlardan 400 milletvekili istiyor. Sonra da açıklama yapıyor. 'Ben parti ismi vermiyorum' Herkesin aklını kendi aklı kadar biliyor. O zaman bu 400 milletvekilini HDP için istiyor. Biz böyle mi anlayalım" dedi.

"BARAJI AŞMAMIZDAKİ EN BÜYÜK KAZANÇ BARIŞ OLACAK"

HDP'nin seçimden başarı ile çıkakacağını belirten Demirtaş, "Herkesin derdini dert edinmiş bir programımız var. HDP herkese umut olmuşsa, dürüstlüğünden kaynaklanmıştır. Bu seçimin bizler açısından, HDP'nin barajı aşması açısında en büyük kazanımımız barış olacaktır. Tek bir insanımızın ölmediği, bir tek vatandaşımızın tırnağına bile zarar gelmediği, silahların konuşmadığı bir Türkiye yaratmak zorundayız. Üzerimize düşeni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bunlar şimdi 'biz barış için gerekirse baldıran zehri içeriz' dediler ya, seçim beyannamelerine çözüm sürecini koymadılar. Çözüm süreci onlar için oy getirmiyorsa kıymetli değildir.

"AĞRI TEZGAHINI ANKARA'DA PLANLADILAR"

Ağrı'da yaptıklarını görüyorsunuz. Tezgahı Ankara'da planladılar. Bir provakasyon oluşturdular. Amaçları Türkiye'nin 15 şehrine asker cenazesi göndermekti. Asker cenazesinin gittiği her yerde HDP'ye saldıracaklardı, HDP artık Türkiye toplumu gözünde karalanacaktı. HDP barajı aşarsa yapacağımız ilk şey kalıcı barış için adım atmaktır. Bu ülkede barış demek asker ve polis annelerinin evlatlarına kavuşması demek, gerilla annelerinin evlatlarına kavuşması demektir" dedi.

"ASIL FİLMLERİ CUMHURBAŞKANI ÇEKTİ"

Geçmişte şantaj kasetleri çekildiğini belirten Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paraleli suçladığını ifade ederek, "Bu kasetlerin nasıl çekildiğini biliyoruz. Cumhurbaşkanı paraleli suçluyor ya. Asıl o filmleri Cumhurbaşkanı çekti. İnsanların özel yaşantılarını kayıt altına alıyorlardı hala alıyorlar. Telefonları dinlediler hala dinliyorlar. Açığını buldukları kişilere şantaj yapıyorlar.

"ANKARA BELEDİYE BAŞKANIN ELİNDE ŞANTAJ KASETLERİ VAR"

Birbirilerine düştüler. Şimdi birbirilerine karşı kullanıyorlar. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanın elinde şantaj kasetleri var. Ondan dolayı kaç yıldan beridir belediye başkanıdır. Şantajla adaylığı devam ediyor. Arkadaşlarının şantaj kasetleri var elinde" dedi.

"HIRSIZLIK YAPAN BİR TEK ZENGİNİN KOLU KESİLMEDİ"

Diyanet İşleri Başkanlığı'nı da eleştiren Demirtaş, "Kuran'ı Kerim'de 'hırsızlık yapanın elini kesin' diyor. Bu güne kadar memleketin malını mülkünü çalanlar soyanlar, fikrimizi, anadilimizi, suyumuzu, doğamazı çalanların hangisinin kolunu bu devlet kesti. Bir tane zenginin kolu kesildi mi? Sadece fakirler hırsızlık yaptığında kolunu kesin mi demiş mübarek Kuran'ı Kerim?

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NA AĞIR ELEŞTİRİLER

Diyanet İşleri bir tane zengin hırsıza bir şey söylemişmidir? Ankara'dan her hafta hutbe gönderilir camilere. Saraya birkez olsun hutbe gönderildi mi? Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın namaz kıldığı camide hırsızlıkla ilgili hutbe okundumu? 17-25 Aralık operasylonarı yapıldı. Diyanet İşlerinin bir tek açıklaması yoktur hırsızlık yapanın kolunu kesin diye. Din adamı Allah'ın emirlerinden başkasını dinlememeli. Din adamı toplumda örnektir. Allah'tan başkasına kulluk edilmemesi gerektiğini anlatır" dedi.

"BU DİYANETİN KALKMASI LAZIM"

Devlet memuru sıfatıyla dinin özgür olmayacağını belirten Demirtaş, "Bırakın din adamları bize dinimizi rahat anlatsın. Türkçe, Kürtçe, Ermenice, Zazaca anlatsın. Şimdi bu mümkün mü? Allah bütün dilleri biliyor. Ama devletimiz yasaklamış. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı bunu yasaklıyor. Bu diyanetin kalkması lazım.

"SENİN YERİNDE OLSAM BİR DAKİKA DURMAZ İSTİFA EDERİM"

Diyanet halkı Allah'la yalnız bırakmalı, araya girmemeli. Bu kurumun başkanı 1 trilyonluk araç aldı. Üzerine birde yalan attılar. Sonra belgeleri ortaya çıktı. Arka koltuğunda özel eğlence sistemini de yapmışlar. Beyefendi Ankara sokaklarını dolaşırken canı sıkılmasın. Kendisine sesleniyorum bir din adamı olarak vicdanlı olabilirsin ama bir memur olarak vicdansızlık yapıyorsun. Din adamı misyonun yok. Senin yerinde olsam bir dakika durmam istifa ederim. Bu dünyamı yaktım barı bari diğer dünyamı yakmayayım. Bu saltanatı durdurmanın tek bir yolu HDP'nin barajı aşmasıdır" dedi.

Eş Genel Başkan Demirtaş, program sonrası Diyarbakır'a döndü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demirtaş: Asıl Filmleri Cumhurbaşkanı Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (213)

  • Yat: Senin 777 sulalende gelse baraji gecemiyeceksin 85 203 Yanıtla
  • murad: bu cumhurbaşkanı diktatör diyenler utanın be. ağzınıza onun adını almadan konuşamıyorsunuz. ne mutluki benim düşmanım pkk nın uzantısı eleştiriyor, teksıkıntım güzel ülkemin, kaliteli başkanını bu kadar basit adamların ağzında sakız yapmaları 78 201 Yanıtla
  • erdo: Bu sefer HDP HDP HDP hersey için herkes icin 131 114 Yanıtla
  • Ferhat: HDP 158 75 Yanıtla
  • Vatandaş: Adam haklı beyler, ufak ufak gidin zıbarın yatın akkoyunlar 90 136 Yanıtla
  • MalKocoglu: Bu adama tav oldum.Namusuma serefime oyum sana 105 100 Yanıtla
  • ONURLU BİR KÜRT OLARAK ASLA HDP YE OY VERMEM.: YAA ERMENİLERE DESTEK Mİ OLUNUR. ERMENİLER KÜRTLERİ KESTİ. TOPRAK ALSALAR NEREYİ ALACAKLAR. AĞRIYI BİTLİSİ VANI F DİYARBAKIRI ALACAKLAR. ERMENİLER BENİM DEDELERİMİ KESMİŞLER. . . GELİN BİZİM KÖYE VAN ZEDE KÖYÜ DİNLEYİN BAKALIM. . . BEN ONURLU BİR KÜRT OLARAK ASLA HDP YE OY VERMEM. 79 113 Yanıtla
  • ANTEP 27: Arkadaslar türkiyede gizli kriz var antep gibi bi sanayi şehrinde fabrikalar kapanıyor işçiler işten çıkartılıyor seçimden sonra daha büyüyecek Allah sonumuzu hayır etsin, bu türkiye hazinesinden hortumlanan paraların eksikliği etkisini göstermeye başlıyor yavas yavas galiba 165 22 Yanıtla
  • zz: oylar AKP ye 108 58 Yanıtla
  • şüpeci: Sayın Demirtaş size oy verecegim ama sizi sevdigimden değil o seçim barajını aşamazsanız akp nin sizin yüzünüzden 400 vekil çıkaracağın adınız gibi biliyorsunuz, inşallah sizde diger muhalifler gibi akpden nemalanmıyorsunuzdur. 102 39 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı mağlup ederek finale yükseldi
    16:39 ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı mağlup ederek finale yükseldi

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi ikinci maçında ÇBK Mersin, sahasında Beşiktaş BOA'yı 91-64 yendi. Mersin temsilcisi, bu sonuçla seride 2-0 öne geçerek finale yükseldi.

  • Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldüren sanık hakkında müebbet hapis istemi
    16:38 Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldüren sanık hakkında müebbet hapis istemi

    Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık Erkan Baykut hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı tamamladıktan sonra hazırlanan iddianamede, olayın detayları ve sanığın ifadelerine yer verildi. Sanık ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı için destek istedi
    16:37 CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı için destek istedi

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı Hasan Levent Çöphüseyinoğlu için vatandaşlardan destek istedi. Nazlıaka, CHP'nin halkı eşitleme, güçlendirme, özgürleştirme, toplumu dönüştürme ve halkı yaşatma anlamında beş alanda somut olarak insan hayatına dokunduğunu söyledi. CHP Çorum Belediye Başkan adayı Hasan Levent Çöphüseyinoğlu'nun belediye başkanı seçilmesiyle Çorum Belediyesine İzmir, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinin destek olacağını anlatan Nazlıaka, tüm belediyelerin dayanışma içinde olacaklarını belirtti.

  • Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki Kütahya'da ziyaretlerde bulundu
    16:35 Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki Kütahya'da ziyaretlerde bulundu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Özhaseki, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret ederek genel durum hakkında bilgi aldı ve istişarelerde bulundu. Ayrıca AK Parti ve MHP teşkilatlarının seçim stantlarını ziyaret eden Bakan Özhaseki, vatandaşlara fidan dağıttı. Cuma namazını Kütahya Ulu Cami'de kılan Bakan Özhaseki, Tavşanlı ilçesinde miting yapmak üzere yola çıktı.

  • Tunceli'de sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
    16:34 Tunceli'de sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi

    Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görev alacak sandık kurulu başkanları için eğitim düzenlendi. Eğitimde, sandık başkanlarına görevleri, yetki ve sorumlulukları ile seçim kuralları hakkında bilgi verildi.

  • Erdoğan Ekrem İmamoğlu'nu Hedef Aldı:
    16:33 Erdoğan Ekrem İmamoğlu'nu Hedef Aldı: "İstanbul İçler Acısı Bir Hale Gelmiştir"

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli mitinginde Ekrem İmamoğlu dönemini eleştirerek, İstanbul'un içler acısı bir hale geldiğini söyledi. Ayrıca, depreme hazırlık için ayrılması gereken kaynakların başka amaçlar için kullanıldığını belirtti. Erdoğan, Yeniden Refah Partisi'ne yönelik de eleştirilerde bulundu ve 31 Mart seçimlerinde en hayırlı kararı vereceklerini söyledi.

  • Bursa Büyükşehir Belediyesi İlkokul Futbol Şenliği Sona Erdi
    16:33 Bursa Büyükşehir Belediyesi İlkokul Futbol Şenliği Sona Erdi

    Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere spor alışkanlığını kazandırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenlediği Büyükşehir Okul Spor Etkinlikleri'nde ilkokul futbol şenliği sona erdi. Üç merkez ilçeden 107 takım 1287 öğrenci kıyasıya mücadele etti.

  • Hamza Dağ: Basmane Çukuru'nu çözmek bize nasip olacak
    16:33 Hamza Dağ: Basmane Çukuru'nu çözmek bize nasip olacak

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları kapsamında Basmane Çukuru'nun çözümü için önemli mesafe kat edeceklerini belirtti.


Advertisement