Demirtaş: Türkiye'yi Savaşa Sokmak İstiyorlar - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: Türkiye'yi Savaşa Sokmak İstiyorlar

Davutoğlu'nu eleştiren Selahattin Demirtaş, "Türkiye toplumunun rızasını almadan, desteğini almadan bir oldu bittiyle Türkiye'yi savaşa sürüklemeye çalışıyorlar" dedi.

13.02.2016 22:19  Güncelleme: 22:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da çıkan olaylar sırasında yaşamını yitiren Süleyman Güzel'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Taziyenin ardından gazetecilere bulunduğu açıklamalarda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştiren Demirtaş, şunları söyledi: "Türkiye toplumunun rızasını almadan, desteğini almadan bir oldu bittiyle Türkiye'yi savaşa sürüklemeye çalışıyorlar" dedi.

"SAVAŞ POLİTİKASI" ELEŞTRİSİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sözlerini eleştiren Demirtaş'ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde: Bütün bu vahşet ortamında ülkenin Başbakanı'nın çıkıp halen savaşı büyüteceğiz, halen belini kıracağız. Halen efendim Suriye'de, içeride, dışarıda savaş politikalarıyla kazanacağız söylemini ucuz politika olarak değerlendiriyoruz.

Davutoğlu'nun politikası Enver Paşa'nın politikası, zihniyetini andırıyor. Şimdi aynı Enver Paşa kafası, Suudi'lerin savaş uçağını İncirlik'e indirecek ve muhtemeldir ki Suudilerin savaş uçağı aracılığıyla Suriye bombalanacak ve Enver Paşa kafasıyla Türkiye tıpkı 1914'te olduğu gibi 100 yıl sonra aynı zihniyet tarafından savaşa sürüklenmiş olacak. Demek ki, 100 yılda bir Enver Paşa kafası çıkabiliyor.

"TÜRKİYE HALKI FELAKETE SÜRÜKLENİYOR"

Böyle ucuz savaş kahramanlılarıyla, asarım, keserim nidalarıyla bir ülkeyi ve bir halkı felakete sürükleyen senaryoları işte bu tür ucuz kahramanlar hayata geçiriyor. Şimdi Davutoğlu ne yaptığının farkında bile değil. Nasıl bir felakete Türkiye'yi, halkları sürüklediğinin farkında bile değil. Eminim ki etrafında ona anlatmaya çalışan kimse de kalmadı. Çünkü kimseyi dinlemiyorlar.

"OSMANLI'DAN GERİYE ANADOLU KALDI"

Enver Paşa da kimseyi dinlemiyordu. Savaşçı bir politika sürdürüyordu. Ve birkaç yıl içerisinde ne Enver Paşa kaldı, ne Osmanlı İmparatorluğu. Enver Paşa'nın o savaş sevdası imparatorluğunda dağılmasına yol açtı. Ve Osmanlı İmparatorluğu'ndan geriye Anadolu kaldı. Şimdi bir kez daha aynı tehlikeli anlayış hem içeride, hem dışarıda büyük bir kırıma, büyük bir savaşa, katliama imza atmaya çalışıyor, uğraşıyor. Ve HDP'yi suçlayarak, HDP'yi partimiz üzerinden kışkırtma yaratarak bu savaş psikolojisini topluma kabul ettirmeye ve bu savaşın zorunlu olduğuna toplumu ikna etmeye çalışıyor.

"SURİYE SAVAŞ BÜYÜTÜLMEK İSTENİYOR"

Başbakan Davutoğlu'nun verilmemiş bir hesap sahibi olduğunu öne süren Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: IŞİD barbarlığını, IŞİD tecavüz ordusunu büyüten besleyen, silah gönderen Davutoğlu, Suudi ve Katar ekibidir. Şimdi bu üçlü Suriye'de savaşı büyütmenin telaşı içindeler. Beslemeleri olan IŞİD, Nusra, Ahrar Şam gibi örgütler Suriye'de başarılı olamayınca şimdi doğrudan kendileri bizati devreye girmeye çalışıyorlar.

Artık beslemeleri olan o çeteler tasfiye olmaya başlayınca Suriye'de arzu ettikleri şekilde ilerleyemeyince, şimdi Suriye savaşını büyütmek için Suudilerle, Katar Emiri'yle neredeyse her gün görüşmeler yapıyorlar.

"TÜRKİYENİN EN BÜYÜK İTTİFAKI KÜRTLER OLMALI"

Biz şunu söyledik ve defalarca çağrı yaptık. Senin en büyük ittifakın Kürtler olmalıydı, Kürtler, sen Suudi'ye, Katar'a koştuğun kadar Kürtlere elini uzatsaydın Suriye'de, Türkiye'de, Irak'ta en büyük yoldaşın, candaşın, en büyük ittifakın olarak Kürtlerle iyi bir uzlaşma sağlasaydın, bundan daha büyük bir güç olamazdı senin için.

Demirtaş: Türkiye\'yi Savaşa Sokmak İstiyorlar

Son Dakika Güncel Demirtaş: Türkiye'yi Savaşa Sokmak İstiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (158)

  • ali: bir tane adam gibi adam var o da dimirtaş 77 19 Yanıtla
  • tamam : Pyd bitecek diye slho konuşti 73 22 Yanıtla
  • pazarcikli: Biz kürdüzde sen kimsin selo 26 63 Yanıtla
  • 1700 leş: Türkiye savaşmaz. Ezer... 66 23 Yanıtla
  • Seda: Çok değerli birisin başkan 40 48 Yanıtla
  • HACI DEDE : yusuf yusuf etmeye basladı selo savaş ıştemıyomus 59 19 Yanıtla
  • 55 : Senin kürt olduğundan bile şüphe duymak lazım onları da bu hale siz getirdiniz 17 59 Yanıtla
  • 05: senbi sus ermeni itiiiiiii 14 60 Yanıtla
  • dadaş: YPG YE VURDUKK HDPKKLILARDAN SES CIKTI :) 40 33 Yanıtla
  • öz sivaslı: paloya yerleşmiş ermeni sin 12 59 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement