Demirtaş'tan IŞİD'e: Barbar İt Sürüsü - Son Dakika
Politika

Demirtaş'tan IŞİD'e: Barbar İt Sürüsü

HDP'nin Köşk adayı Demirtaş, Diyarbakır mitinginde son dönemlerde Irak'ta yaptığı eylemlerle gündeme gelen IŞİD'le ilgili "Barbar it sürüsüne boyun eğmeyelim" dedi

09.08.2014 07:56  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Irak'ta ilerleyişini sürdüren IŞİD'e Diyarbakır'dan sert çıktı.

"BARBAR İT SÜRÜSÜNE BOYUN MU EĞELİM?"

"Barbar it sürüsü" dediği IŞİD'e hükümetin, rehineleri bahane ederek ses çıkarmadığını iddia eden Demirtaş konuyla ilgili olarak şunları söyledi: " Erbil'e 40 kilometre uzaktalar. Halen dışişleri diyor ki, IŞİD'i aman kızdırmayın. Vahşetin bundan ötesi var mı? Elbette rehineler zarar görmesin, peki bu barbar it sürüsüne boyun mu eğelim? Her yerde IŞİD barbarlığına karşı direnişe davet ediyoruz. Ezidileri korumak bizimde boynumuzun borcudur. Gazze'den, Şengal'e kadar yer yer için direnişte olun. Sessiz kalmayalım. Türkiye hükümeti izleyebilir, halklar olarak biz seyirci kalmayalım. Bu barbarlık oraları bitirirlerse yarın her yerde vahşeti sergilerler. Şengal'i korumak kendi vicdanımızı korumak olduğunu anlamazsak kaybederiz. Adım adım bataklığa götürdüler."

"DEMOKRASİ BİZİM YENİ YAŞAM İLKELERİMİZLE OLUR"

Kendilerinin Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle tüm makyajları dağıttıklarını ifade eden Demirtaş, “Demokrasi bizim yeni yaşam ilkelerimizle olur. Kardeşlik senin anlattığın gibi olmaz. Kardeşlik, Türk’ün, Kürt’ün, Çerkez’in, Gürcü’nün, Arap’ın, Süryani’nin, Ermeni’nin, Alevi’nin bu topraklarda yaşayan herkesin korkmadan birbirinden kaygılanmadan devletin zulmünü görmeden kendi ana dili, kültürü, mezhebi, inancıyla eşitçe yaşamasıdır. Kardeşlik birilerini meydanlarda yuhalatmak değildir. Bunların bize layık gördüğü hak bu kadarmış” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ı kastederek "Kasımpaşalı biz Kenan Evren'i bile buralardan postaladık. Sen o günleri pek hatırlamazsın" diyen Demirtaş, "O günlerde senin öncülerin siyasi çizgin Kenan Evren’le dosttu. Asıl derin iş burada Diyarbakır zindanında gerçekleşiyordu. Bugünleri Mazlum Doğan 3 kibrit çöpüyle aydınlattı. Bu hakları bahşeden sen değilsin" ifadelerini kullandı.

"GELDİĞİMİZ NOKTA TARİHİ VE KRİTİK BİR NOKTADIR"

Gelinen noktanın tarihi ve kritik bir nokta olduğunu belirten Demirtaş şöyle devam etti:
"Kırılma aşamasına geldik. Tekçiliği dayatan faşizan siyasete karşı bütün halkların kardeşliği üzerine inşa edilmiş barış siyasetinin ortaya çıktığı kırılmayı yaşıyoruz. Artık sizin uzattığınız barış eli havada kalmıyor. AKP’nin elini tutması önemli değil. Artık Sivas, Antalya, İzmir tutuyor. Önemli olan budur. Öyle bir Türkiye öyle bir gelecek yaratalım ki yeni yaşamda kimliklerimiz biri birine düşman olmasın. Bu meydanda Alevi, Sünni, başı açık, kapalı insanlar var. Bu meydanda Türk kardeşlerim var. Bak Rizeli kardeşim var pankart açmış. İşte yeni yaşamın Türkiye’si böyle olacak. Kendi canımızla kanımızla kurduğumuz devlette, mezarlarımız yan yana o halde mezarlar nasıl yan yana duruyorsa biz de yan yana duracağız. O halde devlette nasıl Çanakkale şehitliğinde Türk’ü, Kürt’ü, Alevi’si Sünni’si yan yana yatıyorsa devlet de Çanakkale gibi olacak. Sadece senin devletin olamaz. Bizim de devletimiz olacak. Kürt’ün de devleti olacaksa anadiline hakaret etmeyecek. Şimdi zannediyor musunuz Türk'ün de devletidir, hayır Recep Tayyip Erdoğan'ın devletidir, bir kişinin devletidir. İstediğini bakan, milletvekili, yargıç, savcı yapar. Kim ki onun kafasına göre değilse ya içeri atar ya ülkeyi terk et der, ya da sokaklarda meydanlarda yuhalatır. Çünkü devleti sahibi olarak görüyor. Bu devleti malı gibi görüyor. O yüzden halife gibi davranıyor. Kendini halife gibi gördüğü için iş adamlarından para toplayıp havuza atmak helaldir diyor. Yeni yaşamın Cumhurbaşkanı paraya tenezzül etmemeli. Yeni yaşamda tüm kimlikleri inançları aynı anda hissedip sahipleneceğiz."

Demirtaş\'tan IŞİD\'e: Barbar İt Sürüsü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Demirtaş'tan IŞİD'e: Barbar İt Sürüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (48)

  • MARDİNLİ: VAYY AĞZINA YÜREĞİNE SAĞLIK . BAŞBAKANIN SÖLEMEDİKLERİNİ SEN BÖYLE SÖLE HELAL VALLA 21 51 Yanıtla Tavukçu: Esasen devlet işid yöntemi kulanacak bu molotofcuları teröristleri uyuşturucu satıcılarını fuhuş yapanları hepsini çok değil birkaç kişinin beynine sıkacak bak terör falan kalıyormu şu sıktıkca suyunu çıkarıyor bunlar 0 0
  • orjinal: SELO. İŞİD İT SÜRÜSÜDE:PKK NE SÜRÜSÜ::::. mitinklerinde türkiye bayragı nerde safınızı niyetinizi belli ediyorsunuz cumhur olacak kişi bayragı dalgalandıracaksın ondan sonra oy isteyeceksin tabi türkiye bayragını dalgalandırmana izin verirlerse . . . . . . . . . . . . . . . . . . sürü varya 55 16 Yanıtla
  • CİMBOMBOM: AZ BİLE DEMİŞSİN HELAL YANİ 20 47 Yanıtla
  • hakan emre: demir taş biz kimlerin it sürüsü olduğunu çok iyi biliyoruz. kimlerin de it çobanı olacağınıda iyi biliyoruz. sen o nefesini boşa tüketme biz yıllardır itlerle uğraşıyoruz TÜRKİYE MİZDE ancak İŞİD cellat bizim gibi af çıkarmaz iti köpeyi sürüye yaklaştırmaz görelim da 3 5 çapulcu ne yapacak işid karşısında. 41 25 Yanıtla
  • orjinal: selo türkiyenin bayragı nerde. neden dalgalndıramıyorsunuz türkiyenin bayragını, israil babanızmı yoksa dedeniz abd. mi izin vermiyor onlardanmı korkuyorsunuz. 12 51 Yanıtla
  • Brk: Siz ne siniz it sürüsü takım elbise giymekle meclise girmek le adam mı oldunuz ayna ya bak sonra konuş yediğiniz naneleri unuttular çabuk . 40 21 Yanıtla
  • meltem: aynı şeyleri bende sizin için düşünüyorum 39 22 Yanıtla
  • DADADA: ABDNİN ARKASINA SAKLANMAKLA ASIL İT SÜRÜSÜ SİZZİNİZ CEHENNEM ODUNLARI SİZİ 33 25 Yanıtla ali kaya: dada, dana oğlu dana, it sürüsü senin baban ve işit tir. alçak dazlak kafalı. sen kendini müslüman mi zannediyorsun(!). . 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Osmaniyeli Restoran İşletmecileri, Cafe ve Restoran Boykotuna Tepki Gösterdi
    13:03 Osmaniyeli Restoran İşletmecileri, Cafe ve Restoran Boykotuna Tepki Gösterdi

    Osmaniyeli restoran işletmecileri, Türkiye çapında 20-21 Nisan tarihlerinde yapılan cafe ve restoran boykotuna tepki gösterdi. İşletmeciler, yüksek maliyetler ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle fiyatları artırmak veya işletmeleri kapatmak dışında başka bir seçenekleri olmadığını belirtti. Üretimin olmadığı sürece işletmelerin batmaya mahkum olduğunu ifade eden esnaflar, üretimin artmasıyla birlikte fiyatların düşeceğini ve vatandaşların daha uygun fiyatlarla yemek yiyebileceğini dile getirdi.

  • AK Parti Milletvekili Akçadağ'da depremin izlerini silmeye kararlı
    13:02 AK Parti Milletvekili Akçadağ'da depremin izlerini silmeye kararlı

    AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Akçadağ ilçesinde depremin izlerini silmek için çalıştıklarını ve hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini söyledi.

  • Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu: 'Belediyeyi borçsuz devraldık'
    12:59 Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu: 'Belediyeyi borçsuz devraldık'

    Ankara'da CHP'den Etimesgut Belediye Başkanı seçilen Erdal Beşikçioğlu, AKP'li önceki başkan Enver Demirel'den belediyeyi borçsuz bir şekilde devraldıklarını söyledi. Beşikçioğlu, 'Bu manada şanslı belediyelerden biriyiz' dedi.

  • Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti 36. Yılını Kutluyor
    12:56 Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti 36. Yılını Kutluyor

    Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti'nin 36. kuruluş yıldönümü kutlandı. Başkan Serkan Gürtürk, gazetecilerin kent kalkınmasında önemli rol oynadığını belirtti.

  • Malkara Belediye Başkanı Tekirdağ Valisi'ni ziyaret etti
    12:54 Malkara Belediye Başkanı Tekirdağ Valisi'ni ziyaret etti

    Malkara Belediye Başkanı Nergiz Karaağaçlı Öztürk, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ü ziyaret etti. Vali Soytürk, Öztürk'e yeni görevinin hayırlı olmasını temenni ederek başarı diledi. Ayrıca, Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Şarköy ilçesinde bir hayvancılık işletmesini ziyaret ederek üretim politikaları ve desteklemeler hakkında bilgi verdi.

  • Domaniç Belediyesi Borçsuz Devredildi
    12:54 Domaniç Belediyesi Borçsuz Devredildi

    Domaniç önceki MHP'li Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, belediyeyi borçsuz ve hatta paralı devrettiğini ifade etti. CHP'li Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal da teşekkürlerini iletti.

  • İçişleri Bakanı, Atatürk ve Erdoğan'a hakaret iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı
    12:42 İçişleri Bakanı, Atatürk ve Erdoğan'a hakaret iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Sur Belediyesi'nde mazbata töreninde Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret edildiği iddiaları üzerine Mülkiye Müfettişi görevlendirildiğini açıkladı.

  • İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi
    12:38 İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi

    İranlılar, ülkenin geçen hafta İsrail hedeflerine yönelik misilleme saldırılarına desteklerini ifade etmek üzere ülke çapında yürüyüşler düzenledi. Tahran'da göstericiler İsrail ve ABD karşıtı sloganlar içeren pankartlar taşıyarak saldırılara desteklerini ifade etti. Benzer mitingler diğer şehirlerde de düzenlendi ve katılımcılar İran'ın insansız hava aracı ve füze saldırılarını 'meşru savunma' olarak nitelendirdi.

  • Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere: Tabloyu tam netleştiremedik
    12:38 Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere: Tabloyu tam netleştiremedik

    Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı öncesi belediyenin çalışmalarını ve incelemelerini açıkladı. Tutdere, önümüzdeki hafta ayrıntılı bir şekilde kamuoyuna açıklama yapacaklarını belirtti.


Advertisement