Demirtaş: Bu Zalim İktidara Karşı Direnmek Kutsaldır - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: Bu Zalim İktidara Karşı Direnmek Kutsaldır

Demirtaş grup toplantısında "AKP'ye güvenmiyoruz. O nedenle HDP'nin büyümesi lazım. Böylesine zalim bir iktidara karşı direnmek bile kutsaldır, bırakın kazanmayı" dedi.

03.03.2015 13:24  Güncelleme: 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "AKP'ye güvenmiyoruz. Neyine güveneceğiz senin? Bugüne kadar hangi demokrasi yasasını çıkardınız? Bu Hükümet bu ülkeye kalıcı barışı getiremez. Zihniyetleri buna uygun değil. O nedenle HDP'nin büyümesi lazım. Böylesine zalim bir iktidara karşı direnmek bile kutsaldır, bırakın kazanmayı" açıklamasında bulundu.

Grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş AK Parti'yi hedef aldı.

Demirtaş'ın konuşmasından satırbaşları:

" Yaşar Kemal'in bıraktığı miras, şerefle taşınacak bir emanettir. Yolun açık olsun Büyük Usta! Bugün TMMOB'un İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü. Her gün iş cinayetleri yaşanmasına rağmen, bu hükümet gereğini yapmıyor. Bir iş yerinde 10 işçi yaşamını yitirdiğinde işverenin hesap verme kaygısı yoksa, artık hiçbir işyerinde işçi güvenliği yoktur. Hükümet şu mesajı veriyor uluslararası para babalarına: Gel, Türkiye 'de işçi çok ucuz. Torunlar'da Hükümet "10 işçi ölür, biz hesap sormayız, fatura kesmeyiz" mesajı veriyor. Mesele bir iş yeri meselesi değil. O yaşamını yitiren işçiler 10 dakika oturma eylemi yapsaydı tutar önce onları coplar, sonra aylarca yıllarca hapsederlerdi. Türkiye'de bugün 3 milyon işsiz var. Bunların 1 milyonu üniversite mezunu, 15-16 yıl okul okumuş bu çocuklar.

ERDOĞAN'A ELEŞTİRİ

Ekonomi ciddi sinyal veriyor. Seçim öncesinde ciddi bir kriz çıkmaması için Cumhurbaşkanı Merkez Bankası'na talimatlar yağdırıyor. Seçimi kazanmak için ekonomiyi riske atmak, kendi bakanını azarlamak, Merkez Bankası Başkanı'nı hain ilan etmek dahil her şeyi yapabiliyor. Bize bu kadar yüklenmelerinin nedeni Halkların Demokratik Partisi'nin 400 milletvekili çıkarmalarına engel olacak tek güç olması. Düşünün ki bir de bu anlayış 400 milletvekili kazanmış, başkan olmuş... Düşünmeyin daha doğrusu! Çünkü böyle bir şey olmayacak.

"İŞİMİZ İKTİDARA GEÇMEK"

'Yeni yaşam'ı başkalarının ilkesizliği üzerinden kurmayacağız. Mücadelemiz bunun en büyük teminatıdır. Garanti halkın kendisidir. Bizim işimiz ana muhalefet görevi yürütmektir. AKP iktidarını denetlemek, mümkün olan ilk anda da onu indirip yerine geçmektir. Nasıl bir yangın yerinden çıkıp buralara geldiğimizi, nasıl bir emekçi yoksul kitlesiyle bu mücadeleyi yürüttüğümüzü biliyoruz. Proje partisi olarak gelmiş olanlar bir halk hareketinin onları süpürebileceğne ihtimal vermiyorlar. İşte biz o halk hareketiyiz. Bizim yeni muktedirlere, yeni saraylara ihtiyacımız yok. Türkiye'nin bütün renkleriyle bir emekçi iktidarına ihtiyacımız var.

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ'NE SERT SÖZLER

Bingöl "Üniversite"si rektörü akrabalarından oluşan bir şirket kurmuş orada. AKP İl Başkanı gibi çalışıyor. Rektörün kardeşinin Rektör Yardımcısı olmasına, 5 akrabasının yönetici olmasına YÖK olarak siz nasıl müsaade edersiniz? Sekiz gündür açlık grevinde olan Bingöl Üniversitesi öğrencileri düşman hukukuna mı tabidir, açıkça söyleyin bilelim.ektör Fırat Üniversitesi Fen Fakültesi'nden gelmiş, Bingöl Üniversitesi'nde Kürdoloji Bölümünün başına geçirilmiş.Bingöl Üniversitesi'nde sükunet istiyoruz. Üniversitelerde özgürlük ve demokrasinin hakim olmasını istiyoruz. Bu anlayışla ülkeye barış getirecek anlayış nasıl bağdaşabilir, soruyoruz.

"HÜKÜMET BARIŞ HAYALİ SATMAK İSTİYOR"

Ortak açıklamadan sonra, "Biz uzun süredir bu açıklama için uğraşıyoruz" dedik. Elbette ki bu ülkede kesinlikle silahlar susmalı ve silahlar bırakılmalı. Bu, en büyük arzumuzdur. Barış yürüyüşünde hükümetle anlaşamadığımız nokta şu: Onlar barış hayalini satmak istiyorlar, biz gerçek barışı halklarımıza armağan etmek istiyoruz. Tekrar edeyim: Biz sizin bu ülkeye demokrasi, özgürlük ve barış getireceğinize zerre kadar inanmıyoruz.

"ZALİM İKTİDARA DİRENMEK KUTSALDIR"

Açıklama benden dolayı gecikmişmiş. Açıklama 7 ay önce yapılacaktı, niye yapmadınız, yaptırmadınız? Neden? Yedi ay neden engellediniz, hükümet olarak bunun cevabını bir verin önce. Neden biliyor musunuz, seçime yakın yapmak istediler... Seçime üç ay kala bu deklarasyonu yayınlıyoruz da, Meclis'ten hangi yasa çıkacak? AKP'ye güvenmiyoruz, bu kısmı çıldırtıyormuş onları. Güvenmiyoruz, güvenmiyoruz, anlamıyor musun? Neyine güveneceğiz senin? Bugüne kadar hangi demokrasi yasasını çıkardınız? Türkiye halklarına barış konusunda ne verdiniz? Bu Hükümet bu ülkeye kalıcı barışı getiremez. Zihniyetleri buna uygun değil. O nedenle HDP'nin büyümesi lazım. Böylesine zalim bir iktidara karşı direnmek bile kutsaldır, bırakın kazanmayı.

"SİLAHLARI BİZ BIRAKTIRACAĞIZ"

Hükümet bizim için acil olan silahların bırakılması değil, seçim öncesi "öyleymiş gibi" yapılması diyor. Evet, PKK silahları bırakacak, ama biz bıraktıracağız. Meclis'e daha güçlü gireceğiz, biz başaracağız. Dağları biz, demokratik biz uzlaşıyla boşaltacağız. Devleti biz kurmuşuz, vergisini biz veriyoruz, omuzlarımızda biz taşıyoruz, o halde biz yöneteceğiz. İlla birini cezaevine koyacaksanız kendinizden başlayın. Asıl çocukları suça iten sizlersiniz. Adalet Bakanı Sayın Bozdağ, lütfen Şakran Cezaevi'ne bizzat gidin, durumu görün, sorunları çözün. 9 Mart seçmen olarak naklini yaptıracaklar için son gün. Öğrenci, mevsimlik işçi, turizm emekçisi kardeşlerim, naklinizi yaptırın.

Demirtaş: Bu Zalim İktidara Karşı Direnmek Kutsaldır
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Demirtaş: Bu Zalim İktidara Karşı Direnmek Kutsaldır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (156)

  • serdar: sende bu kafayla barajı zor geçersin 31 22 Yanıtla
  • MEHMET: Pkk sempatizanı görevlendirilmiş hainler nasılda toplu konulara gelmiş yalandan nickler alıp toplu beğeni yorum yapıyorlar. Hdp Pkk artık kürtlerin yakasını bırak barış huzur istemiyorsunuz sizlerin amacı farklı 36 13 Yanıtla
  • seher: HDP NIN MECLISE GIRMESI BILE YASAKLANMALI DAGA CIKIP OTLASINLAR.KANI BOZUK KIROOLAR 8 33 Yanıtla seher: ÇATLAYIN MAYMUNLAR CEVAP BILE YAZILMAZ SIZE INSAN YERINE KOYMUYORUM BIRER AHMAKSINIZ 5 12 T.A.K HACK TİM: BİZ SİZİN PARTİNİZİ GEÇTİĞİMİZ İÇİN KISKANIYORSUNUZ. . SİZ BARAJIN ALTINDA KALACAKSINIZ 11 1 seher: DIYAR AYAMIN ALTINDA FAZLA DOLANMA.BENI CEYDAYLA KARIŞTIRMA 4 6 T.A.K HACK TİM: SEHER GERÇEKTEN DOĞRU DİYORSUN SEN VE CEYDA AYNI DEĞİLSİNİZ. . . ÇÜNKÜ SEN HEP KÜFÜR HEP KÜFÜR YANİ NASIL BİR AİLEDE YAŞADIN ACABA . . SİZİN AİLEDE ŞİDDET VARMIYDI SEHER?BİRAZ HÜMANİST OL 7 3 seher: CEYDA BEN YAZMADIM DEDIMMMM SENI INANDIRAMAM AMA ŞUNUUU BILLLLLLLL BEN YAZMADIMMMMM 3 5 seher: CEYDA SACMALAMA BEN SENIN NIKINLE FELAN YAZMADIM BILMEDEN HAKARET ETME 0 5 T.A.K HACK TİM: BÖYLELERİ DE VAR DEMEKKİ 4 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.


Advertisement