Demirtaş: Taksim Kabe'mizdir Sözünü Söylediğimi İspatlasınlar Bırakırım - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: Taksim Kabe'mizdir Sözünü Söylediğimi İspatlasınlar Bırakırım

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Taksim Kabe'mizdir' sözünü söylediğimi ispatlasınlar istifa ederim." dedi.

27.05.2015 21:55  Güncelleme: 22:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürekli gündeme getirdiği "Bunlar Taksim Kabe'mizdir diyor" eleştirisine "Taksim Kabe'mizdir' sözünü söylediğimi ispatlasınlar istifa ederim" diyerek yanıt verdi.

İşte Selahattin Demirtaş'ın konuşmalarından önemli satırbaşları:

"Taksim Kabe'mizdir" sözünü söylediğimi ispatlasınlar istifa ederim. Ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı alanen yalan kampanyası yürütüyor.

"KURAN'I SEÇİM MEYDANINDA DOLAŞTIRMASI HERKESİ RAHATSIZ ETTİ"

Kürtçe Kuran'ı seçim meydanında meydan meydan dolaştırması herkesi rahatsız etti. On bin adet basıldı. Dağıtımı yapılmadan bir adet alınıp Cumhurbaşkanına yetiştiriliyor.

Bizim gibi düşünmeyen inanmayan başka insanlara yapalan ayrıma haksızlığa neden sessiz kalıyoruz. Peygamberimiz Hz. Muhammed Medine'de tüm inançlar yönetime katılsın diye bir hukuk düzenledi. Ama sen meydanlarda insanları yuhalatıyorsun.

"DOMUZ ETİ YEMEDİM"

Domuz eti yemedim. Alıntı yaptıkları Alman gazetesinde öyle bir şey yazmıyor. Bana yapılanzher hakret temsil ettiğim siyasi görüşe de yapılmıştır.

''KIZ KARDEŞİM DE BAŞÖRTÜLÜ''

Bunlar iki yalanla HDP'yi karaladılar diye gruplar halinde AKP'ye geçecekleri yok insanların. Kız kardeşim de başörtülü. Çok mücadele ettim ama bunu seçimlerde kullanmadım. Türkiye'de laiklik din karşıtı bir noktaya getirildi. Kürt'üm Müslüman'ım solcuyum.

"BAŞKANLIK SEVDALISI MAHO AĞA"

Maho ağa başkanlık sevdalısı. Bilo da ona yaranabilmek için her şeyi yapıyor. Bilo'nun amacı Maho'nun Maho olarak kalması. Bu da başbakan figürüne uyuyor. Bir de Kibar Feyzo var.

"KOCAELİ'NDE ÇOK ŞAŞIRDIM"

Balıkesir mitingi çok coşkuluydu. Muğla'da mesela 5 bin kişi vardı ama oralardaki coşku heyecan inanılmazdı. Kocaeli'nde şaşırdım çok kalabalıktı, iş saatiydi ve kalabalıktı bu beni şaşırtmıştı. Hiç hayal kırıklığı yaşamadım. Türkiye'nin en kalabalık mitingini Kazlıçeşme'de yapacağız.

YALÇIN AKDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINA SERT TEPKİ

Sürecin aktörü olmasa bile demokrasiye inanan kimsenin bu ifadeleri kullanmaması lazım. Bir partinin baraj altında kalması demokrasimizi güçlendirmez. Türkiye'nin önemli bir partisinin çözüm sürecinin bir parçası olan partisinin parlamento dışında kalmasının Türkiye açısından yarar getirmeyeceğini herkes bilir. HDP'yi bir puanı düşürmek 9-10 puanı kendi hanelerine yazdırmak demektir. Bu ucuzluktur, ahlaksızlıktır.

"AKP'YLE HÜKÜMET KURMAYACAĞIZ"

Biz dışarıdan veya içeriden AKP'yle bir hükümet kurmayacağız. Biz de AKP'yle muhalefet yapalım diye seçimlere girelim demiyoruz. Bir sonraki seçimlerde iktidara hazırlanıyoruz.

BAŞBAKANIN ONA 'SELAHATTİN DEMEYECEĞİM' SÖZLERİ

Selahaddin Eyyubi bugün yaşasa HDP'li olurdu.

HAKKARİ HAVAALANI AÇILIŞI

Ben de Hakkari milletvekiliyim havaalanı açıldığı için çok mutlu oldum. Havaalanı iyi bir hizmettir, bizim rahatsız olduğumuz şudur; havaalanı, yol yaptım benden eşitlik adalet istemeyin' demek yanlıştır. Havaalanı yol yaparsın insanlar sana yine oy vermeyebilir. Bunlar 'Her yerde biz olacağız' diyorlar Hakkari de de sen olmayıver. Bana oy vermediniz nankörsünüz. Bu kibirli bir dil. 'En muhteşem benim niye bana oy vermiyorsunuz demenin siyasetin karşılığı olabilir mi? Hizmet senin görevin Hakkari, Van vergi vermiyor mu?

"OY İÇİN PKK BASKISI VAR" İDDİALARI

Olmuş olabilir diyorum. Kimse kimseyi tehdit etmesin orada bir sıkıntı var diyorsan dön kendine bak. Kaymakamlar köy koy dolaşıp oy çıkmazsa sana hizmet yok diyorlar.

YÜZDE 10 BARAJI

Barajı aşamazsak istifa ederim. Parti programımıza çok güveniyoruz.

NURETTİN DEMİRTAŞ'LA İLGİLİ İDDİALAR

( Nurettin Demirtaş'la ilgili polemikler yaşandı PKK saflarında olduğu söyleniyor) Seçim kampanyasına ailelerimizi karıştırmanın alemi yok. Abim ailesinin yanında değilse burada siyaset yapamıyorsa bizim değil sizin suçunuzdur. 15 yılını hapiste geçirdi. Yine tutup içeri attınız. Yetmedi 30-40 yıla yakın hapis cezasıyla yargıladınız. Siyasete katılmak istedi müsaade etmediler. 'Sana burada hayat hakkı yok' dediler. BM denetimindeki Mahmur kampında kaldı. IŞİD'in Şengal'de Mahmur'da katliamları oldu, ağabeyim de o sırada oralardaydı o direnişe katıldı. Uzun süredir görmediğim ağabeyim Erbil'de yaşıyor."

Demirtaş: Taksim Kabe\'mizdir Sözünü Söylediğimi İspatlasınlar Bırakırım
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Demirtaş: Taksim Kabe'mizdir Sözünü Söylediğimi İspatlasınlar Bırakırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (228)

  • HDPKK: Biz hainiz 93 189 Yanıtla
  • ASİ: SİZİN İÇİN KABE NE İSE BİZİM İÇİN TAKSİM ODUR DEMİEMİŞ HADİ ORDAN YALANCI 9 247 Yanıtla
  • M.satan63: Sen bir lidersin serol Selhatin 215 34 Yanıtla
  • hacı Şakir: Selahattin gerçekten iyi siyasetci pkk olmasa oyum onun du 31 188 Yanıtla
  • 1907: Oylar hdp ye 173 8 Yanıtla
  • Egit: Selahatin iyi saz çalıyor.peki Akp neyi iyi çalıyor 106 64 Yanıtla
  • Erkan: Büyük lidersin selatin bey 144 6 Yanıtla
  • Boşnak: SENİ SRVMEYEN KAHROLSUN SELO BAŞKAN DÜZGÜN ADAM ADAM GİBİ ADAM BİR CHP Lİ OLARAK SENİ TAKDİR EDİYORUM TÜRKİYENİN SENİN GİBİ YÜREKLİ SİYASEİLERE İHTİYACI VAR DOĞRU YOLDASIN İYİKİ VARSIN 103 12 Yanıtla
  • hakan: helal olsun be sayın demirtaş gerçekten hırsız heryerde hırsızdır.17 aralıktan sonra eve çelikkapı taktırdık 80 2 Yanıtla
  • HDPKK: Simdiye kadar yaptigimiz hainligin 1000 mislini daha yapacagimizdan emin olabilirsiniz.O yuzden huzur istiyorsan hdp ye oy verme 51 21 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Şanlıurfa'da motosiklet kazası: Sürücü hayatını kaybetti
    12:47 Şanlıurfa'da motosiklet kazası: Sürücü hayatını kaybetti

    Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, motosiklet sürücüsü ağaca çarparak hayatını kaybetti. Kazada ağır yaralanan sürücü, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Zonguldak'ta Ruhsatsız Maden Ocakları Kapatıldı
    12:45 Zonguldak'ta Ruhsatsız Maden Ocakları Kapatıldı

    Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız olarak faaliyet gösteren 4 maden ocağı, yapılan çalışmalar sonucunda kapatıldı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, ocaklarda el arabası, kürek ve 40 metre ray ele geçirildi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekipleri tarafından imha edilen ocaklar, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen malzemelerle birlikte orman sınırları içerisinde yer alıyordu.

  • Van'ın değişmeyen damak tadı: Çörek
    12:44 Van'ın değişmeyen damak tadı: Çörek

    Van'da 1939 yılından itibaren üretilen ve dört mevsim tüketilen çörek, Ramazan ayında da vazgeçilmezler arasında yerini aldı. Küçük Yıldız isimli iş yerinde üretilen çöreği almak isteyen vatandaşlar ise uzun kuyruklar oluşturdu. Van çöreği, tereyağı, süt, sıvı yağ, şeker, maya, tuz ve unun karıştırılmasıyla yapılan bir lezzet olarak biliniyor. Küçük Yıldız çöreği, kalitesi ve tarihiyle Van kahvaltısının vazgeçilmezi haline gelmiştir.

  • Denizli'de 48 Yıl Hapis Cezası Bulunan Firari Hükümlü Yakalandı
    12:43 Denizli'de 48 Yıl Hapis Cezası Bulunan Firari Hükümlü Yakalandı

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde çeşitli suçlardan hakkında 48 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, İncilipınar Parkı çevresinde kimlik kontrolü yapmak isteyen polisler tarafından yakalandı. Şahsın 17 farklı suçtan arandığı belirlendi ve emniyet işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

  • Cumhur İttifakı ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayları İftar Yemeğinde Buluştu
    12:43 Cumhur İttifakı ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayları İftar Yemeğinde Buluştu

    Cumhur İttifakı Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, Çepni Mahallesi tarafından düzenlenen iftarda bir araya geldi. İftar yemeğine yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

  • Denizli'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı
    12:41 Denizli'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı

    Denizli'de İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, bir şüpheli tutuklandı. Ekipler, yabancı uyruklu A.D'nin üzerinde yaptıkları aramada 836 gram reçine esrar ele geçirdi. Zanlı, adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

  • Samsun'da Para Karşılığı Barbut Oynayan 7 Kişiye Cezai İşlem
    12:40 Samsun'da Para Karşılığı Barbut Oynayan 7 Kişiye Cezai İşlem

    Samsun'da bir kafede para karşılığı barbut (kumar) oynandığı ihbarı üzerine yapılan operasyonda 7 kişi suçüstü yakalandı. Olayda kullanılan para ve kumar malzemelerine el konulurken, her bir kişiye 6 bin 425 TL para cezası kesildi. İş yeri sorumlusu hakkında ise yasal işlem başlatıldı.

  • İstanbul'da Kuaförlük Yapan Kadın, Köyde Hayvan Yetiştiriciliği ve Seracılıkla Huzur Buluyor
    12:39 İstanbul'da Kuaförlük Yapan Kadın, Köyde Hayvan Yetiştiriciliği ve Seracılıkla Huzur Buluyor

    İstanbul'da uzun yıllar kuaförlük yapan Nuray Onsekiz, stresli şehir hayatından kurtulmak için Düzce'deki köyüne yerleşti. Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve seracılıkla uğraşan Onsekiz, aradığı huzuru doğada bulduğunu söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığından aldığı desteklerle işini sürdüren Onsekiz, çiftçilik yapmanın gerekliliğine dikkat çekerek, köylerdeki çiftçilere üretmeyi bırakmamaları çağrısında bulundu.

  • Diyarbakır'da tarihi çeşmelerin restorasyonu tamamlandı
    12:39 Diyarbakır'da tarihi çeşmelerin restorasyonu tamamlandı

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmasıyla 3 tarihi çeşmeden yeniden su akmaya başladı. İmar ve şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda tarihi çeşmelerin özgün yapıları korunarak restore edildi. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi de çalışmalar kapsamında su bağlantılarını gerçekleştirdi. Elazığ Caddesi'nde bulunan Kurtoğlu Çeşmesi'nin restorasyon çalışmaları ise devam ediyor.


Advertisement