Demirtaş: Kardeşlik Hukukumuz Yok, Hesabı Sorulacak - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: Kardeşlik Hukukumuz Yok, Hesabı Sorulacak

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Sorumlusu HDP" diyen AKP'lilerle ilgili "Biz birlikte yaşamı savunan bir partiyiz. Ama o birlikte yaşamın içerisinde sizin gibi alçaklar yok" dedi.

10.10.2015 16:17  Güncelleme: 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da 86 kişinin hayatını kaybettiği, 186 kişinin de yaralandığı kanlı saldırı ile ilgili ikini kez açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çok sert sözler sarf etti.

"Bu devletimize ve milletimizin birliğine yapılmış bir saldırı filan değil. Devletimiz tarafından halkımıza yapılmış bir saldırıdır." diyen Demirtaş, "Sosyal medyadan izliyoruz. Partimizi hatta suçlayanlar var. Kendi kendimizi bombaladığımızı açıkça yazan AKP yöneticileri vardır. Ben onlara da şunu söylemek istiyorum. Biz birlikte yaşamı savunan bir partiyiz. Ama o birlikte yaşamın içerisinde sizin gibi alçaklar yoktur. Biz sizinle yaşayalım diye bir mücadele filan yürütmüyoruz onu da yanlış anlamayın." dedi.

Demirtaş'ın açıklamaları şöyle:

"İSTİFA ETMEDİKLERİNE GÖRE TABLODAN ÇOK MEMNUNLAR"

"Bizim bunlarından, sorumluların ortaya çıkarılacağına dair hiçbir beklentimiz yok. Adana, Mersin il binalarımız bombalandı. Diyarbakır mitingimiz bombalandı. Suruç katliamı yapıldı. Şu dakikaya kadar tek bir sorumlu ortaya çıkarılmış değil. Bir tek, bir tweet attı diye gece yarısı evini basıp o kişiyi bulabiliyorlar, tutuklayabiliyorlar. Saray'ın emriyle operasyonlar yapıyorlar. Tek bir cümlesinden dolayı insanları içeri atıyorlar. Fakat 150'ye yakın insanı biz seçim öncesi ve seçim sonrası saldırılarda katliamlarda, açıkça yapılan katliamlarda kaybettik; sorumlu ortada yok! Etkili bir soruşturma yok. Bununki de olmayacak. Ama bizim açımızdan karanlık, derin güçlerin, dış güçlerin yaptığı bir olay değil. Hiç değilse, örneğin bunların parmağı yoksa, hiç değilse önleyemedikleri için haysiyetli tek bir yönetici istifa etmez mi? Etmiyor. Etmediklerine göre ortaya çıkan tablodan çok memnunlar.

"DEVLETİMİZ TARAFINDAN HALKIMIZA YAPILMIŞ BİR SALDIRI"

Bu devletimize ve milletimizin birliğine yapılmış bir saldırı filan değil. Devletimiz tarafından halkımıza yapılmış bir saldırıdır.

"DÜNYA LİDERLERİNİN CUMHURBAŞKANI VEYA BAŞBAKANA TAZİYE DİLEKLERİNİ KABUL ETMİYORUZ"

Hiçbir dünya liderinin de Cumhurbaşkanı veya Başbakan'ı arayarak taziye dilekleri iletmesini biz kabul etmiyoruz. Taziye sahibi halkımızdır. Katledilenlerdir, ezilenlerdir. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ı değildir. Bunların hepsinin hesabı sorulacak.

"ÇETE LİDERİ GÜVEN İÇİNDE MİTİNG YAPABİLİYORSA..."

Bir çete liderinin çıkıp güven içinde, devlet olanağıyla miting yaparak kan akıtacağını ilan etmesi son derece başarılı bir miting olarak gerçekleşebiliyorsa ve bizler barış isteyenler olarak barış sesimizi bile haykıramıyorsak orada devlete ve milletimizin birliğine bir saldırı yoktur, devlet tarafından millete bir açık saldırı vardır. Bizim açımızdan nettir.

"ÜSTÜNÜ ÖRTMEYE ÇALIŞACAKLAR"

Başsavcılar araştıracaktır, yayın yasağı konulmuş, üstünü örtmeye çalışacaklardır.

"KENDİ KENDİMİZİ BOMBALADIĞIMIZI YAZAN AKP YÖNETİCİLERİ VAR"

Türkiye kamuoyunda vicdanını, onurunu yitirmemiş her insan bu acıyı yüreğinde hissetmiştir. Sevinenler de vardır, sosyal medyadan izliyoruz. Partimizi hatta suçlayanlar var. Kendi kendimizi bombaladığımızı açıkça yazan AKP yöneticileri vardır. Ben onlara da şunu söylemek istiyorum. Biz birlikte yaşamı savunan bir partiyiz. Ama o birlikte yaşamın içerisinde sizin gibi alçaklar yoktur. Biz sizinle yaşayalım diye bir mücadele filan yürütmüyoruz onu da yanlış anlamayın. Biz hepimiz kardeşiz derken sizin alçaklık duygularınızla birlikte, sizinle kardeşiz filan demek istemiyoruz.

Dolayısıyla biz bu ülkedeki onurlu, haysiyetli, ezilen emekçi ve bu ülkenin bütün toplumsal kesimleriyle, bu kimlikleri taşıyan kesimleriyle bir arada yaşayacağız diyoruz. Katillerle, saçından ayak tırnağına kadar kana bulaşmış olanla ne kardeşlik olur ne de birlikte yaşam olur. Bunlarla ancak mücadele edilir. Bu günler de böyle atlatılacak.

Gerek partimiz, gerek mitingi düzenleyen, destek olan, gönlü Ankara'da Sıhhiye'de olan ve o barış meydanında atan her kardeşimiz her yurttaşımız bizim açımızdan bu faşizme karşı birlikte onur mücadelesi yürüteceğimiz ve birlikte bir gelecek inşa edeceğimiz kardeşimizdir.

"YARGI ÖNÜNE ÇIKACAKSINIZ, ELLERİNİZE O KELEPÇELER TAKILACAK"

Geri kalanlar buna sevinen, bundan beslenenlerle bir kardeşlik hukukumuz yoktur. Olmaz da. Kan dökeceğiz diye meydanlarda dolaşıp devletin beslediği çetelerle kardeşlik hukukumuz yoktur. Bunun da böyle bilinmesi lazım. Hesabı sorulacak. Yargı önüne çıkacaksınız, emin olun. İstihbaratçı mısınız, Başbakan mısınız, vali misiniz, savcı mısınız bilemeyiz. Ama bu olayın önlenmemesi ve bu olayın, katliamların sorumlularının açığa çıkmaması konusundaki her sorumluluğunuzdan dolayı yargılanacaksınız. O günler gelecek, inşallah hep birlikte göreceğiz. Ellerinize o kelepçeler takılacak. Hesabını, bedelini ödeyene kadar da cezaevinden çıkamayacaksınız. Hepimize geçmiş olsun, hepimizin başı sağolsun.

Demirtaş: Kardeşlik Hukukumuz Yok, Hesabı Sorulacak

Son Dakika Güncel Demirtaş: Kardeşlik Hukukumuz Yok, Hesabı Sorulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (116)

  • Can adiyaman: Vallahi senden sorulacak bu kadar ölum kin senin kadar insan kanini seven wampir varmi acaba 44 178 Yanıtla
  • ccc: diyarbakırdaki şehidimize Allah rahmet eylesin 99 32 Yanıtla
  • ardahanlı kürt: Size yemin ediyorum bu patlama oyunu hdp pkk oyunu aynı d bakır oyunu gibi patlat bombayı yükselt oyunu uyanın kürt kardeşlerim 102 28 Yanıtla
  • guzel muşum: uc bes oy icin bizi oldurme hdp benim icin bitti 40 86 Yanıtla
  • mgokmen1979: d.bakirdaki polis kardesimize allah rahmet etsin 90 27 Yanıtla
  • ...........trabzonlu pısıco: ınslah bır ıç savas cıkarda senın kafana ben sıkarımmm................... 64 34 Yanıtla
  • HARKAİL: ölüm bunların hakkı HDP PKK bitmedikce bu olaylar normal.HDP ye oy verenlerinde ocakları sönsün 69 29 Yanıtla
  • oltaya ilk atlayan balık Selo: Selo Lan kendinizden olanlara bombalı saldırı yapılıp kayıplarınız olunca kuyruğuna basılmış kedi gibi ciyaklıyorsun ama gerilla diyerek onore ettiğin alçakların önde gidenleri olan sizin eli silahlı canileriniz tonlarca bombayla askerlerimizin polislerimizin onlarcasını katlederken hiç böyle zıplayıp terörist canilerinize lanetler yağdırmıyorsun.Tersine gerilla ifadelerin ile haklı ve doğru olarak niteliyorsun. Hem biraz kendini kaybedip devleti dangalakça ve alçakça gözü dönmüş şekilde suçlayıp fail ilan edeceğine suriyede kapıştığınız işide baksan da konuşsan daha isabetli olur kötü niyetli akılsız adam. Bahane arar gibi Türkiye ve Türk devleti düşmanlığı yapmayı bırak. Bu eylem vahşet ise Güngören, Mavi çarşı, Anafartalar çarşısı, Kumrular daki bombalı katliamları yapan sizin pkk nin vahşetlerine de dürüst ol da adam gibi cevap ver. O yapılanların bu sizinkilere yapılandan farkı varmı? 84 14 Yanıtla
  • reşo: işin gücün tehdit başka bir şey bilmezmisin lan 71 26 Yanıtla
  • KÜRT KIZI DİYARBAKIR: YAŞASIN TAYYİP YAŞASIN AKP HER BİJİ TAYYİP ALLAHÜ ekber ALLAHÜ ekber 75 18 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rüzgar Elektrik Santrali ve Hidroelektrik Santral için acele kamulaştırma kararı
    10:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rüzgar Elektrik Santrali ve Hidroelektrik Santral için acele kamulaştırma kararı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye'nin birçok noktasında Rüzgar Elektrik Santrali (RES) ve Hidroelektrik Santral (HES) yapımı için acele kamulaştırma kararı verildi. İzmir ve Yalova'da bulunan bazı alanlar, teknoloji geliştirme bölgesi olarak belirlendi. Şırnak, Kütahya, Van, Kırıkkale, Tekirdağ, Bitlis, İzmir, Manisa, Elazığ, Karaman, Sivas, Yozgat ve Diyarbakır'da da çeşitli alanlarda acele kamulaştırma kararları alındı.

  • 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor
    10:38 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor

    Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleriyle 21-28 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (Tour of Türkiye) heyecanı başladı. Turun 3 etabı Muğla'da gerçekleşecek.

  • Aydın'da fabrikada çalışan işçilere kadın yönelik şiddet konusunda bilgilendirme yapıldı
    10:36 Aydın'da fabrikada çalışan işçilere kadın yönelik şiddet konusunda bilgilendirme yapıldı

    Aydın'ın Çine ilçesinde bulunan bir fıstık fabrikasını ziyaret eden jandarma ekipleri, fabrikada çalışan kadın ve erkeklerle bir araya gelerek 6284 Sayılı Kanun, KADES Uygulaması, Elektronik Kelepçe gibi konularda bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi. Ayrıca kadınların telefonlarına KADES uygulaması indirilerek, uygulamanın tanıtımı yapıldı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı, kadınların huzuru ve güveni için sosyal sorumluluk faaliyetlerine devam edeceğini belirtti.

  • 150 Yıllık Tarihi Konak Restore Edildi
    10:35 150 Yıllık Tarihi Konak Restore Edildi

    Rize'nin Güneysu ilçesinde bulunan 150 yıllık Topçuoğlu Konağı, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla ziyaretçilere açıldı. Konak, aslına uygun bir şekilde restore edilerek turizme kazandırıldı.

  • OMÜ Vezirköprü MYO Ormancılık Bölümü öğrencileri arazi gezisinde
    10:34 OMÜ Vezirköprü MYO Ormancılık Bölümü öğrencileri arazi gezisinde

    OMÜ Vezirköprü MYO Ormancılık Bölümü ikinci sınıf öğrencileri, arazi tatbikatı uygulamaları dersi kapsamında Vezirköprü ormanlarında arazi gezisi gerçekleştirdi. Gezi sırasında öğrencilere orman yangınları, zararlılarla mücadele, tohum bahçesi ve yangın emniyeti hakkında bilgi verildi. Ayrıca gözetleme kulesi ve orman depoları da ziyaret edildi.

  • Samsun'da Narkotik Operasyonunda Gözaltına Alınan Şüpheliler Serbest Bırakıldı
    10:33 Samsun'da Narkotik Operasyonunda Gözaltına Alınan Şüpheliler Serbest Bırakıldı

    Samsun'un Alaçam ilçesinde yapılan Narkotik Vaka Analiz Sistemi (NARVAS) uygulamasında gözaltına alınan 2 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Polis ekipleri, gerçekleştirdikleri asayiş ve trafik uygulamasında bir araçta ve araçta bulunanların üzerinde 250 gram sentetik uyuşturucu ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Altınova'da Marketlerde Fiyat Denetimi Yapıldı
    10:32 Altınova'da Marketlerde Fiyat Denetimi Yapıldı

    Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği, Altınova'da faaliyet gösteren marketlerde temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatını kontrol etti ve denetimlerde bulundu.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:32 CHP Genel Başkanı Özgür Özel Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer parti yöneticileriyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel ve heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Ayrıca, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladılar.


Advertisement