Demirtaş: İnançlarımızı Yuhalatarak Oy Toplamaya Çalışıyorlar (2) - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: İnançlarımızı Yuhalatarak Oy Toplamaya Çalışıyorlar (2)

Demirtaş: İnançlarımızı Yuhalatarak Oy Toplamaya Çalışıyorlar (2)

demirtaş, MUŞ'TA 10 BİN KİŞİYE KONUŞTU Bitlis'ten Muş'a geçen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Belediye Meydanı'nda toplanan yaklaşık 10 bin kişiye hitap etti.

01.06.2015 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

demirtaş, MUŞ'TA 10 BİN KİŞİYE KONUŞTU

Bitlis'ten Muş'a geçen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Belediye Meydanı'nda toplanan yaklaşık 10 bin kişiye hitap etti. 'Serok Selahattin' sloganı üzerine Demirtaş, "Şimdi siz bana 'Selahattin' deyince birileri çıldırıyor, yapmayın öyle. Biliyorsunuz o bana 'Selahattin' demeyecek ama ne fayda, nafile. Yüz binler 'Selahattin' dedikten sonra sen söylesen ne olur söylemesen ne olur?" diye konuştu.

'UFAK ATIN RECEP, CİVCİVLER DE YESİN BİRAZ'

Muş'un Türkiye'nin 81 vilayet içinde en yoksul kenti olduğuna işaret eden Demirtaş, 13 yıllık AK iktidarı döneminde Muş'un kaderinin hala değişmediğini söyledi. Süt, yem, tütün fabrikasının kapatıldığını, sadece şeker fabrikasının kaldığını ifade eden Demirtaş, şöyle devam etti:

"Bakın Hazreti Peygamber'in yoldaşları Ebuzer diyor ki:  'Açken eli kılıcına gitmeyene şaşarım. Açken isyan etmeyip, köleliğe biat eden, insanlık onurunu yitirir.' Muş açlığa yoksulluğa mahkum edilmiş. 7 Haziran'da sizler isyanınızı göstermek istiyorsanız bunun yolu AKP'yi sandığa gömmektir. Muş'ta 3-0 yapmaktır. 'Sen beni işsiz, aç bırakıyorsan tarlama ekin ekemeyecek hale getiriyorsan, sana bir ders veriyorum' demeniz gerekir. Muş hazır mı burada tulum çıkarmaya, 3-0 yapmaya. HDP'nin zayıf olduğu yerde, AKP'nin kendini güçlü hissettiği her yer ve her zaman barış tehlikede olmuştur. Buraya bir hastane yaptılar. İçinde uzman doktoru, medikal cihazı var mı? Ameliyat yapılabiliyor mu?  Bütün hizmetleri göstermelik. BilLboardlara 'Muş'a havaalanını biz getirdik' yazmışlar. Bunlardan daha büyük yalancı var mı? 1992 yılından beri oraya yolcu uçağı inip kalkıyor. Bakın atmayın demiyorum da ufak atın. Ufak atın Recep, civcivler de yesin biraz."

'İKİNİZ BİRLİKTE CANLI YAYINA ÇIKALIM'

Selahattin Demirtaş, "AKP bize 'Terörist' diyebiliyor. Cumhurbaşkanı, Başbakan bana söyleyebiliyor. Ama o Şengal'de binlerce kadını kaçırıp tecavüz eden IŞİD barbarlarına 'Terörist' diyemiyorlar. Ama inşallah sizin sonunuzu biz getireceğiz. IŞİD barbarlarının sonunu da YPG- YPJ kardeşleri getirecek. Bir hafta sonra AKP'nin kibirli dilini bitireceğiz. Ülkenin her yerinde gerçek kardeşliği inşa edeceğiz. Ahmet Hoca kendine güveniyorsan 2 saat seninle canlı yayına çıkalım. Bütün memleket izlesin, hodri meydan. Eğer çekiniyorsan tek çıkmaya, Cumhurbaşkanı da beraber gelsin. İkiniz birlikte canlı yayında tartışalım. Gel meydanlarda söylediğin yalanları yüzüme karşı da söyle. Gel söyle de ki 'Ey Demirtaş sen Taksim'e Kabe'miz dedin.' Bir bakalım yüzün kızarıyor mu, kızarmıyor mu? Bir Müslümanın yapmaması gereken şeyler yalan iftira, kul hakkı yemek, hırsızlık. Bunlar sonuna kadar hepsini yapıyor."

'BEN ÇALDIĞIM HER ŞEYİ SÖYLÜYORUM, SEN DE  ÇALDIĞINI SÖYLÜYOR MUSUN?' Televizyon programında saz çalıp türkü söylemesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirmesi ile ilgili Selahattin Demirtaş, şunları söyledi:

"Bugün Cumhurbaşkanı ben saz çaldım türkü söyledim diye bana meydanlarda hakaret ediyor. Bir Cumhurbaşkanı eğer bu kadar seviyeyi düşürecek hale gelmişse o ülkenin Cumhurbaşkanından hayır gelmez artık. Ben çaldığım her şeyi söylüyorum. Sen de çaldığın her şeyi söylüyor musun? Benimle alay edeceğine hesabını ver hesabını. Sen çaldıklarınla halka kan susturdun artık. Keşke sen de sadece saz çalsaydın. Anladılar artık iktidar elden gidiyor güç kayboluyor."

'AKP FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ'

Selahattin Demirtaş, 7 Haziran seçimlerine az bir zaman kaldığını belirterek "HDP dışında verilmiş her oy IŞİD'e verilmiş bir oydur. Barajı aşamazsak böyle bir olumsuz sonuç çıkarsa bütün Türkiye'ye kan kusturacaklar. Bütün ülkeyi teslim alacaklar inanın. Barajı aşmak demek ülkede kalıcı kardeşliği tesis etmek demektir. AKP'nin çılgınca yokuş aşağı freni patlamış kamyon gibi giden AKP'yi durdurmak demektir. Biz Türkiye'yi felaketten kurtarıyoruz. Türküz, Kürtüz, Arabız, Lazız, Aleviyiz, Sunniyiz  ama insanız diyen insanlar büyük insanlığı savunanlar bir araya geldik ve çok şükür bugün büyük insani değerleri ayağa kaldırmayı başardık" dedi.

- Demirtaş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demirtaş: İnançlarımızı Yuhalatarak Oy Toplamaya Çalışıyorlar (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement