Demirtaş "HDP ile AK Parti Anlaştı" Sözlerine Sert Çıktı - Son Dakika
Güncel

Demirtaş "HDP ile AK Parti Anlaştı" Sözlerine Sert Çıktı

Selahattin Demirtaş, AK Parti ile anlaşma yapıldığı sözlerine tepki göstererek, "Biz oylarımızı satacak kadar alçak mıyız ya. Barajları yıkacağız." dedi.

21.12.2014 15:20  Güncelleme: 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti ile anlaşma yapıldığı sözlerine tepki göstererek, "Biz oylarımızı satacak kadar alçak mıyız ya. Biz, partimizle seçime gireceğiz barajı da yıkacağız. Bunlar partimizi yıpratmak için ortaya atılmış iftiralardır. Biz ne AK Parti ile ne CHP ile pazarlık yapmayız" diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin İzmir İl Olağan Kongresi'ne katıldı. İzmir Kültürpark Fuar Alanı'nda düzenlenen kongrede, salona Abdullah Öcalan posterleri ve bayrakları asıldı.

"BARAJI YIKACAĞIZ"

Türkiye'de HDP'nin artık hükümet olma zamanı geldiğini dile getiren ve seçim barajını eleştiren Demirtaş, "Seçim dönemine girdiğimizde açıklayacağımız ekonomi politikaları göreceksiniz. Türkiye'de yoksul kalmayacak şekilde ekonomik programla halkın karşısına çıkacağız. Artık Türkiye'yi HDP'nin yönetme zamanı geldi. Artık bizim için yüzde 10 barajı sıkıntı değil, barajları tarumar edeceğiz" şeklinde konuştu.

Demirtaş, 'HDP AK Parti ile anlaştı, HDP barajın altında kalacak ve 30-40 milletvekilini AK Parti'ye verecek' denildiğini belirterek "Böyle pazarlık alçaklıktır. Elinde küçük delil olmadan partimize iftira atmak ucuzluktur. Biz oylarımızı satacak kadar alçak mıyız ya. Biz, partimizle seçime gireceğiz barajı da yıkacağız. Bunlar partimizi yıpratmak için ortaya atılmış iftiralardır. Biz, ne AK Parti ile ne CHP ile pazarlık yapmayız" dedi.

"İNSANLAR YATACAK GECEKONDU BULAMIYOR"

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı eleştiren Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti:

"İtibarlı olmamız lazım, diyor. Sarayı itibar ve şan şöhret olarak görüyor. Sokaktaki gerçekler ne olacak peki. Köylerin yarısında tezek yakılıyor. Yakacak odun yok. İnsanlar yaşayacak gecekondu bulamıyor. Çadır bulamayanlar var, sefil yaşayan aileler var. Bu mudur durum yoksa senin sarayındaki mi durum. Eğer sen kendi itibarını düşünüp 'şanım artsın' diyorsan yanılıyorsun. Şan şöhret sarayla artmaz tam tersine azalır. Görgüsüzlüktür bu görgüsüzlük. Şu an bütün dünya liderleri senin için 'görgüsüz' diyor. Bütün dünyaya şanını şöhretini yaydın ama görgüsüzlüğünle. Ünlü oldun ama görgüsüzlükle. Biz 1 odalı dedik kendisi çıktı bin 100 odalı dedi. İşte bu mantık bu kafa yoksulun, açın halinden anlayamaz. Her biri bin TL'lik altın kaplamalı bardaklardan su içenler, ayda 800 TL'ye çalışanın halinden anlayamaz. Onlar bu ülkenin omuzunda yüke dönüştüler. Bizim vergilerimizle kendilerine saltanat kuruyorlar."

Birilerine halife olacaksın diye gaz verildiğini anlatan Selahattin Demirtaş, şöyle konuştu: 'O da inanmış buna. Bize de gaz veriyorlar ama biz sürekli polisin gazını yiyoruz. Onların gazına benzemiyor bizim gaz. HDP hükümet olacak. Onlar sarayda rahat edemeyecek."

"BUNLARDA PARA BİZ DE İMAN VAR BAKALIM KİM GÜÇLÜ ÇIKACAK"

Genel seçimlerde herkesi şaşırtacak sonuçların ortaya çıkacağını savunan Demirtaş, "Bilboardları kapladılar, bütün özel kanalları kapattı, radyoları kapattılar. Bizi, yüzde 1'de bırakabilmek için elinden ne geliyorsa yaptılar. Bunlar da para var biz de ise iman ve irade. Bakalım kiminki güçlü çıkacak. Bunu yarıştıracağız işte" diye konuştu.

"MEZAR TAŞLARI YAN YANADIR"

Halkın içinden çıkmış olanların devleti yönetemeyeceği önyargısı olduğunu belirten Selahattin Demirtaş, "Sanki devlet gökten zembille inmiş, sanki onu özel insanlar yönetir. Biz bu kandırmacaya son vereceğiz. Devleti halk yönetir. Nasıl ki Çanakkale'de göğüs göğüse çarpıştınız, nasıl ki Kürtler ile Türklerin mezar taşları yan yanadır, nasıl ki orada Çanakkale'yi sahiplendiyse bu halk, devletinde sahibi olmalıdır. Eğer vatan ortaksa, bu ülkeyi de birlikte yönetmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Demirtaş "HDP ile AK Parti Anlaştı" Sözlerine Sert Çıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Demirtaş 'HDP ile AK Parti Anlaştı' Sözlerine Sert Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • Dadaş : Çok başarılı demirtaş ben Oyumu sana verecem 45 8 Yanıtla
  • bir kürt anasının feryadıı..: Yasinim'in katili Demirtaş'tır FAKİRLERE kurban eti dağıtırken PKK'lılarca linç edilerek öldürülen Diyarbakır Gaffar Okan Anadolu Lisesi 3. sınıf öğrencisi Yasin Börü'nün (16) gözü yaşlı annesi Hatice Börü, yaşadığı tarifsiz acıya rağmen bir yaşındaki kızı Meryem ve lise birinci sınıfa giden oğlu Furkan için dik duracağını belirterek, 'Benim iki elim her iki dünyada Selahattin Demirtaş'ın yakasında olacaktır. Oğlumun katili HDP'liler ve Selahattin Demirtaş'tır. Onun yargılanmasını istiyorum. Akan kanın sorumlusu odur. Ben ağlamayacağım onları sevindirmeyeceğim. Yasinim temiz, efendi, anne babasına saygılı başarılı bir çocuktu. Bir gün olsun oğlumdan bir şikayet almadım. Oğlumun hiç kimseye zararı yoktu. Oğlum eline taş sopa alarak kimseye saldırmadı. Kimse yardımlarına gitmedi ne polis nede asker. Çocuklarımız öldürüldükten saatler sonra geldiler' dedi. Arkadaşlarımın cesedini gördüm 'Aşağı indiğimizde binanın önünde arkadaşlarımın cansız bedenlerini gördüm 23 26 Yanıtla
  • mülayim can: aç sılho kendini buğday ambarında sanmış 9 39 Yanıtla
  • reis: Sayın Demirtaş hayırdır barajları aşarız hayırdır nerden oylar pkknin gücü ile zoru ile Keleş ile tehdit ile ancak yüzde yüzde altı veya yedi alırsın sen Kürtlerin yüzde otuzunu ancak temsil ediyorsun ne kendini kandır nede boş heveslere kapıl nezaman pkk bitti ozaman budediklerine inanırım yani ölme eşeğim yaz gelsin misali 8 39 Yanıtla
  • AHMET KAYAR: Offf xesteyim bu adama yaaa lan seni veren allaha bin şükür selocan allah seni başmızdan eksik etmesin 27 16 Yanıtla
  • 80 MİLYON OYUM OLSUN BİR TANESİNİ YİNE VERMEM: 80 MİLYON OYUM OLSUN BİR TANESİNİ YİNE VERMEM. ::: DEMİRTAŞ A VE PARTİSİNE KESİNLİKLE OY VERMEM ARKADAŞ. HİÇ MÜMKÜNATI YOKTUR Kİ 80 MİLYON OYUM OLSUN BİR TANESİNİ YİNE VERMEM. BENİM KARARIMI KİMSE DEĞİŞTİREMEZ. . . BEN DE MAHO İSEM BÜTÜN ETRAFIMI BU ADAMA VERDİRMİYECEĞİMDİR. 14 25 Yanıtla
  • malatyalı44: Yürü be başkan yaradana kurban 25 13 Yanıtla
  • Misafir: Alcaksin tabi hemde önde gideni alçak şerefsiz 7 31 Yanıtla
  • malazgirtli: Çalıştığım için kongreye gidip Başkanımı göremedim. Allah sana uzun ömür versin. Cesur, yüreği temiz, yakışıklı, büyük adam DEMİRTAŞ.. 30 7 Yanıtla
  • emin kondakci: bu devleti ve milleti ALLAH sizlerin yönetiminden k0rusun. TÜRK milletini terörist pkk yı mağdur iln edersiiniz 14 23 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Xiaomi SU7 Elektrikli Otomobilinin Satışları Beklentileri Aştı
    13:10 Xiaomi SU7 Elektrikli Otomobilinin Satışları Beklentileri Aştı

    Xiaomi, rekabetçi fiyatıyla dikkat çeken SU7 elektrikli otomobilinin satış rakamlarının beklentilerin üstünde olduğunu açıkladı. Başlangıç fiyatı 29 bin 870 dolar olan araç, üç farklı versiyonla sunuluyor ve 700 km ile 830 km arasında menzil sunuyor.

  • Apple, macOS 15 ile hesap makinesinde büyük değişikliklere gidiyor
    13:10 Apple, macOS 15 ile hesap makinesinde büyük değişikliklere gidiyor

    Apple, macOS 15 ile birlikte hesap makinesinde büyük bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Hesap makinesi yeni işlevler kazanacak ve iOS uygulamasına benzer bir tasarıma sahip olacak. Yeni özellikler arasında gelişmiş birim dönüştürme sistemi ve matematik notları bulunacak.

  • vivo Y200i: Uygun Fiyatlı Orta Seviye Akıllı Telefon
    13:10 vivo Y200i: Uygun Fiyatlı Orta Seviye Akıllı Telefon

    vivo, Y200i isimli yeni uygun fiyatlı orta seviye akıllı telefonunu piyasaya sürdü. Arka tarafında dairesel bir kamera kurulumuna yer veren cihaz, düz ekranıyla da dikkat çekiyor. Yeni Y200i'nin özellikleri arasında 120Hz yenileme hızına sahip 6,72 inç FHD+ ekran, Snapdragon 4 Gen 2 işlemci, 12GB RAM, 512GB dahili depolama alanı, 50 Megapiksel ana kamera, 2 Megapiksel derinlik sensörü ve 8 Megapiksel selfie kamera bulunuyor. Ayrıca cihaz, 6000mAh batarya, hızlı şarj desteği, IP64 toz ve suya dayanıklılık sertifikası, fiziksel parmak izi tarayıcı ve Android 14 tabanlı OriginOS 4 işletim sistemiyle geliyor. vivo Y200i, üç renk seçeneğiyle satışa sunulacak ve fiyatları 220 dolardan başlayıp 275 dolara kadar çıkacak.

  • Fallout'un Orijinal Yaratıcısı Tim Cain, Fallout Dizisinin İlk Sezonunu Olumlu Buldu
    13:09 Fallout'un Orijinal Yaratıcısı Tim Cain, Fallout Dizisinin İlk Sezonunu Olumlu Buldu

    Fallout'un orijinal yaratıcısı Tim Cain, Prime Video'nun Fallout dizisi ilk sezonunu olumlu bir şekilde değerlendirdi. Cain, dizinin Fallout evrenini başarılı bir şekilde yansıttığını ve karakter çeşitliliğinin diziyi daha ilginç hale getirdiğini belirtti. Ayrıca, dizinin ikinci sezonunun onaylandığını ve hayranların beklentilerini paylaşmalarını istedi.

  • Yapay Zeka ile Birlikte Veri Çalan Kötü Amaçlı Yazılımların Sayısı Yüzde 600 Arttı
    13:09 Yapay Zeka ile Birlikte Veri Çalan Kötü Amaçlı Yazılımların Sayısı Yüzde 600 Arttı

    Yapay zekanın gelişmesiyle birlikte siber dolandırıcılık tehlikesi daha da arttı. Yapılan yeni araştırmalar ise son yıllarda virüs bulaşan cihaz sayısında yüzde 600'dan fazla büyüme olduğunu gösteriyor. Hatta sadece 2023'te 10 milyondan fazla cihaza veri çalan kötü amaçlı yazılımlar bulaştı. Siber güvenlik firması Kaspersky'nin yeni raporu, veri çalan kötü amaçlı yazılımların son üç yılda yüzde 600 artış gösterdiğini ortaya koydu. Buna göre Kaspersky, internetin giderek daha tehlikeli hale geldiğini ifade etti. Rapor, son 5 yılda dünya çapında 443 binden fazla web sitesinin dark web'de dolaşan hesaplara sahip olduğunu ortaya koydu. Siber güvenlik uzmanları ise yapay zeka ile birlikte tehlikenin daha da arttığını ifade ediyor.

  • Google, PaLM API'ı kapatıyor ve ücretli Gemini API'lara geçiyor
    13:09 Google, PaLM API'ı kapatıyor ve ücretli Gemini API'lara geçiyor

    Google, güçlü yapay zeka modellerine ücretsiz erişim dönemini sonlandırıyor. PaLM API'a ücretsiz erişimi kapatma kararıyla birlikte, kullanıcıları ücretli Gemini API'lara yönlendireceğini duyurdu. Bu karar, birçok geliştirici ve küçük şirket için olumsuz bir haber olarak değerlendiriliyor.

  • ASKİ, Ankara Çayı'nda Temizlik Çalışması Yürütüyor
    13:07 ASKİ, Ankara Çayı'nda Temizlik Çalışması Yürütüyor

    ASKİ Genel Müdürlüğü, çevre kirliliğinin önlenmesi ve düzenli akışın sağlanması amacıyla Ankara Çayı'nda temizlik çalışması yürütüyor. 3 aydır süren çalışmalarda 170 bin ton malzeme temizlendi.

  • Malatya'da uyuşturucu operasyonunda çok sayıda madde ele geçirildi, 7 kişi tutuklandı
    13:04 Malatya'da uyuşturucu operasyonunda çok sayıda madde ele geçirildi, 7 kişi tutuklandı

    Malatya'da yapılan operasyonda, sokaklarda uyuşturucu madde satışı yapan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonda, 2 bin 951 adet sentetik ecza hap, 1 kilo 137 gram Skunk maddesi, 12 parça halinde 166,27 gram Metamfetamin maddesi, 8 parça halinde 138.22 gram Sentetik Kannabinoid maddesi ve 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Operasyon sonucunda gözaltına alınan 8 şüpheliden 7'si tutuklandı.

  • Osmaniyeli Restoran İşletmecileri, Cafe ve Restoran Boykotuna Tepki Gösterdi
    13:03 Osmaniyeli Restoran İşletmecileri, Cafe ve Restoran Boykotuna Tepki Gösterdi

    Osmaniyeli restoran işletmecileri, Türkiye çapında 20-21 Nisan tarihlerinde yapılan cafe ve restoran boykotuna tepki gösterdi. İşletmeciler, yüksek maliyetler ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle fiyatları artırmak veya işletmeleri kapatmak dışında başka bir seçenekleri olmadığını belirtti. Üretimin olmadığı sürece işletmelerin batmaya mahkum olduğunu ifade eden esnaflar, üretimin artmasıyla birlikte fiyatların düşeceğini ve vatandaşların daha uygun fiyatlarla yemek yiyebileceğini dile getirdi.


Advertisement