Demirtaş: Bayram'dan Sonra Kendisiyle İlgileneceğim - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: Bayram'dan Sonra Kendisiyle İlgileneceğim

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in "TRT'yi hedef alırsa yayını keseceğiz" sözlerine yanıt veren Demirtaş "Bayram'dan sonra kendisiyle ilgileneceğim" dedi.

28.07.2014 11:27  Güncelleme: 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'a TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in, "TRT'yi hedef alan bu ağır ithamlar canlı yayınlarda devam ederse yayını keseceğiz" sözlerinin anımsatılması üzerinde, "Bugün bayram. Onları Allah'a havale ediyorum. Bayram'dan sonra kendisiyle ilgileneceğim" dedi.

"BAYRAM TADINDA BİR BAYRAM YAŞATAMADIK"

Demirtaş, HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın'ın mezarı başındaki anmaya katıldı. Anma sonrası açıklamalarda bulunan Demirtaş, "Bugün ellerini barış için semalara açan bütün insanların bu vesileyle bayramlarını kutluyorum. Elbette biz uzun yıllardır bayramları bayram tadında sevincinde ve heyecanında karşılayamadık. Bugün de hem Ortadoğu'da Rojava başta olmak üzere Filistin'de Irak'ta Suriye'nin dört bir köşesinde kan gölü içerisinde vahşet ve barbalık içerisinde bir bayramını karşılıyoruz. Bayram bu topraklarda barışı, kardeşliği, adaleti geliştirsin diye bütün halklar ve inanlar tarafından ortak bir duyguyla karşılanmasına rağmen, maalesef ki hiçbir bayram topraklarımızda coğrafyamızda uzun yıllardır bu duyguların gelişmesine vesile olmadı. İnsanlar kendi içlerinde bu birlikteliğe hasret kalmasına rağmen devletlerin, hükümetlerin politikaları nedeniyle maalesef halklarımıza bayram tadında bir bayram yaşatamadık" dedi.

"KİM Kİ FAŞİZAN POLİTİKALAR DAYATIRSA BU TOPRAKLARDA KAYBEDECEK"

Her şeye rağmen umutlarını yitirmeden her günü bayram havasında geçirecek bir çalışma yürütmek zorunda olduklarını belirten Demirtaş, "Bugün eminin ki bu kardeşliği özleyen eşitlik ve adalet temelinde birliği özleyen herkes, Türküyle Kürdüyle, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sunisiyle herkes artık bizim bugün ortaya koyduğumuz yeni yaşam çağrımız ve tutumumuzla birlikte aynı heyecanı yaşıyor. Bu topraklarda acısı olmayan hiçbir halk yok. Gerek yakın tarihimize geçmişimize gerekse tarihimize baktığımızda zulüm görmemiş neredeyse hiçbir halk yok. Fakat halkların birbirine dönük düşmanlığını bir birbirine dönük kinini öfkesini büyüten dil büyüten siyaset bu topraklarda artık kaybedecek. Kim ki kimlikler, inançlar ve mezhepler arasına düşmanlık koyarak bir kimliği diğer kimliğe üstün tutma anlayışıyla ırkçılık yaparak faşizan politikalar dayatırsa bu topraklarda kaybedecek" diye konuştu.

"BAYRAMDAN SONRA TRT'YLE İLGİLENECEĞİM"

Bir gazetecinin "TRT Genel Müdürü sizin yayınları kesecekmiş" demesi üzerine Demirtaş, "Bugün bayram. Onları Allah'a havale ediyorum. Bayram'dan sonra kendisiyle ilgileneceğim" karşılığını verdi.

Demirtaş, mezarlıkta bulunan diğer aileleriyle tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı. Demirtaş, anmanın ardından seçim çalışmaları kapsamında Uludereli aileleri ziyaret etmek ve bayramlaşmak için Uludere'ye hareket etti.

Demirtaş: Bayram\'dan Sonra Kendisiyle İlgileneceğim
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Demirtaş: Bayram'dan Sonra Kendisiyle İlgileneceğim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Murat: Helal sana sn demirtaş 39 45 Yanıtla
  • Celal: TRT mi yahu bu tescilli AKP kanalı değilmi kimse seyretmiyorki kapatsalar daha iyi boşuna masraf 16 31 Yanıtla TRT SOYGUNU: O MASRAFI DA BİZDEN ALIYORLAR @CELAL KARDEŞİM. . ELEKTRİK FATURALARINDAKİ TRT PAYI BÖLÜMNE BAK HER FATURRADA 1, 5 - 2 TL BİZE YÜKLÜYORLAR. . 10 MİLYON ABONEDE 20 MİLYON. . ÜSTELİK HER AY. . OHHH PARAYA BAK, SUYUNDAN DA KOY. . BİTMEDİ, HER ÜRETİLEN TV, RADYO, TELSİZ GİBİ CİHAZLARDAN BANDROL ADINDA VERGİ. . CUUUP TRT YE. . HİÇ SEYRETMEDİĞİM KANALDAN ZORAKİ PARA ALIYORLAR BENDEN. . ÜSTELİK ŞİMDİ DE HÜKÜMETİN VUVUZELASI BU KANAL. . KISACASI KARDEŞİM BU MASRAFLAR SENDEN BENDEN. . 0 0
  • mami: bir tek sen gelirsin bunların hakkından yaşa başkan konuş gudubetliklerini vur yüzlerine 16 20 Yanıtla
  • tamer: adamsın be demırtaşşşşşşşşş 7 17 Yanıtla
  • hpg10: oyum demirtaşa anamın ak sütü gibi helal olsun 15 5 Yanıtla
  • sivridil: Oyum Ekmeleddin bey e fakat, demirtaş dik ve mert konusuyor, haksizliga boyun egmiyor, gelecek için yolu açık bir siyasetçi 13 2 Yanıtla
  • orjinal: ilgilen pkk kayla ilgilende saldırmasınlar gölgesinde kalma. tv ye gerek yokki her vatandaş oyunu nereye verecek belli. salonlardan çıkmıyorsunuz niye gelmiyorsunuz bana oy istemeye. 7 3 Yanıtla
  • ORJİNAL: İLGİLE İLGİLEN NA YAPACAKSIN. GELDE VATANDAŞLA BENİMLE İLGİLEN MÜHÜR BENDE. 3 6 Yanıtla
  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement