Demirtaş: Ateşkes Çağrısını Tek Taraflı Yapmıyorum - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: Ateşkes Çağrısını Tek Taraflı Yapmıyorum

Demirtaş, "Ben çağrımı tek taraflı yapmıyorum. PKK silahları susturmalı elini tetikten çekmelidir. Hükümet de operasyonların durduğunu ifade etmelidir" dedi.

02.08.2015 11:33  Güncelleme: 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Demirtaş, "Ben çağrımı tek taraflı yapmıyorum. PKK silahları susturmalı elini tetikten çekmelidir. Hükümet de operasyonların durduğunu ifade etmelidir' dedi. Demirtaş, "Birileri çarpıtacak ama ben devlet silah bıraksın demiyorum. Devlet tabi ki kendini koruyacak. Ama elini tetikten çekmek başka bir şeydir" diye konuştu.

İşte Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları:

"RESMİ BİR SORUŞTURMA YOK"

"Varsa hakkında soruşturma açılacak parti AKP'dir. Roboski'yi, Gezi'yi yapan onlardır, 134 çocuğu katleden onlardır. Her gün silah gönderen onlardır. IŞİD'i destekleyen onlardır. Yoksa ben partimiz kapatılacak gibi bir şey ifade etmedim. Birileri heveslenmiş durumda. Yargıtay nezdinde partimiz için başlatılmış resmi bir soruşturması yoktur. Ama anladık ki AKP çevreleri soruşturmayı başlatmış. Baskı yapıyorlar.

"MUHATAP ALMAYAYIM"

Demirtaş, kendisini olayları saptırma ve yalan söyleme konusunda 2015'in şampiyonu ilan eden Burhan Kuzu'nun açıklamalarıyla ilgili "Muhattap almayayım yüksek müsadenizle" cevabını verdi.

Soru: Operasyonların durdurulması çağrınız samimiyetsiz bulunuyor. İlk önce şehit haberleri gelmeye başlandı denildi. Şehit haberleri neden hala gelmeye devam ediyor?

Kandil ile görüşemedik, biliyorsunuz bir müzakere yasası var. Taraflarla görüşme yapan kişilerin bu konuda yasal güvencesi var. Biz bu yasa çerçevesinde görüşmelerimizi yaptık. Ama bu koşullarda, Kandil'de sivil insanların bombalandığı yere biz heyetimizi nasıl gönderelim?

"BEN ÇAĞRIYI TEK TARAFLI YAPMIYORUM"

Ben çağrıyı tek taraflı falan yapmıyorum. Anında PKK silahları susturmalı, ellerini tetikten çekmelidir. Hükümet de operasyonları durdurduğunu ifade etmelidir.

"DEVLET SİLAH BIRAKSIN DEMİYORUM"

Şimdi çarpıtacak birileri ama… Ben devlet silah bıraksın demiyorum, devlet silah bırakır mı? Devlet kendini koruyacak. Elini tetikten çekmek başka bir şeydir. Bu çağrı aynı zamanda, acil olarak PKK'yadır.

Tabi ki ölümler geldi. Her gün çözüm aramak zorlaşır. Hükümetin de buna bir şekilde hizmet eden politikalardan vazgeçmesi lazım. Bir yandan biz silahları durdurmaya çalışıyoruz, bir yandan da hükümet partimizi kapatmak dokunulmazlıkları kaldırmakla baskı altına almak istiyor.

Soru: Her gün şehit haberleri geliyor. Bu operasyonların devam edeceğini söylüyorlar. Ne zaman biter bu saldırılar PKK tarafından?

"BAŞBAKAN ÇIKIP DİYECEK Kİ…"

Bütün Türkiye toplumu sesini yükseltirse herkes cevap vermek zorunda kalır. Ben her gün iki veya üç defa açıklama yapıyorum. Sayın başbakan da iki üç defa konuşuyor. Bu mudur barış anlayışı. Çıkıp diyecek ki bize silah sıkmayana biz de sıkmayız diyecek.
"Kandil'i dümdüz edinceye kadar..." Bu söylemler çok geride kaldı artık. Ölen insanlar hepsi bizim evladımız. Cenazesini omuzlarımızda taşıdığımız her cenazenin yükü en başta hükümetin yüküdür.

"TÜRKİYE BUNA SESSİZ KALMAYACAKTIR"

Ama bu şekilde yani Türkiye'yi hem savaşa sürükleyip hem sorumluluğunu HDP'ye atarak ucuz hesap yaparlarsa Türkiye buna sessiz kalmayacaktır.

Soru: Sosyal medyada çok eleştiriliyor. Sırrı Süreyya Önder'in oğlunun düğününe katıldınız. Her gün şehit haberleri gelirken düğündeki eğlenceniz eleştiriliyor.

"EĞLENDİĞİMİZE DAİR TEK BİR GÖRÜNTÜ GÖSTERSİNLER…"

Sırrı beyin tek evladı var. Ve uzun süredir bu mevzulardan dolayı ertelendi. Biz de oraya eğlenmeye gitmedik. Nikah şahitliği yaptık. Allah mesut bahtiyar etsin. Orada eğlendiğimize dair tek bir görüntü göstersinler biz de özür dileyelim."

Demirtaş: Ateşkes Çağrısını Tek Taraflı Yapmıyorum

Son Dakika Güncel Demirtaş: Ateşkes Çağrısını Tek Taraflı Yapmıyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (193)

  • Otobüs şoförü. ......: Seni sanki Dinliyor lar Ermeni tohumlari...... 53 32 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Keşke tayip te bunun sarf ettiğ çabanın çeyreğini göstere bilse ... 39 36 Yanıtla
  • TURAN: NİYE ORADA SİZ DEN ÖLENLERMİ VAR YOKSA.? PKK İLE SAVAŞIYORUZ SANA NE.! 47 26 Yanıtla
  • ALi: Ulan siz ve yandaşlarınız olmasa bu ülke cennet herkese,soyunuz kurusun emi... 42 28 Yanıtla
  • ülke m: Türkiye yi kurtarırsa da Demirtaş kurtarır digerleri faso fiso 21 45 Yanıtla
  • Atilla: Bıçak kemiğe dayandı hain köpeklerin sonu gelene kadar savaşa devam 39 24 Yanıtla
  • Sevdalı: YALANCI HAİN SANA DAHA KİMSE İNANMAZ ! 46 14 Yanıtla
  • Ido: Niye tek tarafli yspsana mesela pkkye yap. Yapamazsin dimi yemezler seni yöneten onlar.Hiç eleman patrona işi birak dermi. 38 21 Yanıtla
  • vatan: Büyüksun Demirtaş yoluna can kurban 17 42 Yanıtla
  • zelo: Seni sevmeyen ölsün büyük lider Demirtaş 19 37 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
    19:27 Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan bir geri dönüşüm fabrikasının bahçesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, yaklaşık 1 saat süren müdahalenin ardından yangını kontrol altına aldı. Yangın sonucunda fabrikada hasar meydana geldi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti
    19:25 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üyesi Adam Smith ve beraberindeki üyeleri Ankara'da kabul etti. Bakan Fidan'ın kabulüne ilişkin paylaşım, Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapıldı. Görüşmede, Bakan Fidan'ın ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Rogers, Kıdemli Üyesi Smith ve beraberindeki üyelerle Ankara'da bir araya geldiği belirtildi.

  • Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
    19:24 Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi

    Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin'in Haynan Adası'nda düzenlenen Boao Asya Forumu'nda Türkiye-Çin ilişkileri, Yeniden Asya Girişimi ve Asya'daki bağlantılık projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor
    19:23 Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor

    6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Ebrar Sitesi B Blok'ta 109 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkeme, tutuksuz sanık Mehmet Akif Özgüler'in adli kontrol kararını kaldırdı. Sanıklar, binanın yasalara uygun olarak yapıldığını savundu. Duruşma 13 Haziran'a ertelendi.

  • Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı
    19:19 Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı

    Edirne'de jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen terörle mücadele çalışmaları kapsamında 8 FETÖ ve 5 PKK-KCK üyesi olmak üzere toplam 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında yasal işlemler başlatıldı.

  • THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı
    19:17 THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı

    Türk Hava Yolları (THY), Mitiga Uluslararası Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirerek Trablus'a yeniden uçmaya başladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, törende yaptığı konuşmada, Libya'ya tekrar sefer başlatmanın mutluluğunu dile getirdi ve Afrika'yı kültürlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, THY misafirleri için özel fiyatlarla seyahat imkanı sunulacak ve Trablus seferleri haftada 3 gün icra edilecek.

  • Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    19:11 Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Manisa'nın Salihli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından durdurulan 2 şüphelinin üzerinde yapılan aramada toplam 198 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler tutuklandı.

  • Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı
    19:08 Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Mısır uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca, 1 organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir araç da ele geçirildi. Yakalanan göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi.


Advertisement