Demirtaş: AKP İktidarı İçin Silah Kullanıyor - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: AKP İktidarı İçin Silah Kullanıyor

CNN'e konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'da yapılan saldırıdan hükümeti sorumlu tutarak AKP'nin "iktidar için silahı kullandığını" iddia etti.

12.10.2015 23:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CNN International'a konuk olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'da 97 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili hükümeti eleştirdi. "IŞİD'e karşı etkili bir mücadele yürütülmedi. IŞİD'in büyümesine göz yumuldu" diyen Demirtaş IŞİD'in, devlet desteği olmadan bu tür saldırıları gerçekleştiremeyeceğini öne sürdü. Demirtaş, AKP'nin "iktidar için silahı kullandığını" da savundu.

"KANLI VE BARBARCA BİR SALDIRI"

CNN International'a konuk olarak Ankara saldırısı ile ilgili konuşan Demirtaş, saldırının Türkiye tarihinin en kanlı ve en barbarca saldırılarından biri olduğunu vurguladı. Saldırıdan hükümeti sorumlu tuttuklarını belirten Demirtaş, önleyici güvenlik tedbirlerinin alınmamasının bu sorumluluğu artırdığını söyledi. Demirtaş, AKP'nin "iktidar için silahı kullandığını" da savundu.

DEMİRTAŞ ÖLÜ SAYISINI DEĞİŞTİRDİ

Öte yandan dün yaptığı açıklamada 128 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Demirtaş, CNN'deki konuşmasında bu sayıyı değiştirerek 98 kişinin öldüğünü söyledi. Demirtaş, "Şimdiye kadar 98 arkadaşımızı yaşamını yitirdi, 100'den fazla kişi de yaralandı. Henüz kendilerini patlatan canlı bombaların kimliğiyle ilgili bir açıklama yapılmadı. Son altı ayda çok sayıda saldırıyla karşı karşıya kaldık. Bu saldırıyı IŞİD'in yapmış olabileceğine dair işaretler var ancak devlet içinden de IŞİD'i destekleyen kişilerin olduğunu düşünüyoruz" dedi.

"IŞİD'İN BÜYÜMESİNE GÖZ YUMULDU"

Bunun üzerine "Yani saldırıdan hükümeti de sorumlu tutuyorsunuz?" diye sorulan Demirtaş: "Tabii ki sorumlu tutuyoruz. IŞİD'e karşı etkili bir mücadele yürütülmedi. IŞİD'in büyümesine göz yumuldu. Türkiye içinde de IŞİD militanlarının biliniyor olmasına rağmen hiçbir tutuklama yapılmadı. Ankara, MİT'in de bulunduğu koca bir şehir olmasına rağmen gerekli güvenlik önlemleri alınmadı."

"IŞİD, DEVLET DESTEĞİ OLMADAN BÖYLE BİR SALDIRI GERÇEKLEŞTİREMEZ"

IŞİD'in Türkiye'de devlet desteği olmadan böyle bir saldırı gerçekleştiremeyeceğini savunan Demirtaş şöyle devam etti: " Diyarbakır'da da yüzlerce kişini ölümü hedeflenmişti ve oradaki canlı bomba saldırıdan kısa bir süre önce gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. Bu gelişmeler, devlet içinde IŞİD'e destek veren kesimlerin olduğunu düşündürüyor. Sonuç olarak hükümet bu olaydan da tamamıyla sorumludur."

Demirtaş: AKP İktidarı İçin Silah Kullanıyor

Son Dakika Güncel Demirtaş: AKP İktidarı İçin Silah Kullanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (365)

  • halk uyanışta: hdp ye oy yok tek çare akp. 157 83 Yanıtla
  • kürt: demirtaşa ve onun seçmenine laf diyenin allah belasını versin biz kürdüz ve bu olanları burunlarından fitil fitil getiricez. 14 129 Yanıtla
  • siirtli: sana diyecek okadar sözüm varki o kelimeler ağzıma yakışmıyor sen niye orda değildin veya senin arkadaşların ni orda değiller kim yaptı ise kimin ondan çıkarı varsa allah aynısını çocuklarında ona göstersin 98 42 Yanıtla
    İsmail: Kanln bozuk senin 2 4
  • pkk lılar yorum atmasın: SANA OY ATANINDA ALLH BELASINI VERSİN 83 54 Yanıtla
  • Genç Osman: Adam haklı gibi ya.. 3 131 Yanıtla
  • izmirli: Yasta bile konusuyorsan sende var seytanlik 86 46 Yanıtla
  • 46: hdp inadına hdp hdp 38 93 Yanıtla
  • Sloooo: Oy için her şeyi yapar selo 85 35 Yanıtla
  • uzman jandarma: sıra sana da gelecek selo yargilanacaksin 89 31 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement