Demirtaş: Sorun Çözüldü, 30 Mayıs'ta Kazlıçeşme'de Olacağız - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: Sorun Çözüldü, 30 Mayıs'ta Kazlıçeşme'de Olacağız

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "İstanbul Kazlıçeşme'de 30 Mayıs'ta yapacağımız mitingle ilgili sorun çözüldü. Aynı gün saat 15:00'da Kazlıçeşme'de olacağız." dedi.

27.05.2015 10:48  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP'nin 30 Mayıs'ta Kazlıçeşme'de yapacağı mitinge, aynı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı Yenikapı'da yapılacak İstanbul'un Fethi'nin 562. yıl dönümü kutlamaları nedeniyle, izin çıkmamıştı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, bugün sorunun çözüldüğünü ve mitingin yapılacağını açıkladı.

"30 MAYIS'TA KAZLIÇEŞME'DEYİZ"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından ''İstanbul Kazlıçeşme'de 30 Mayıs'ta yapacağımız mitinge dair sorun çözüldü. Aynı gün saat 15:00'da Kazlıçeşme'de olacağız'' diye yazdı.

VALİLİKTEN YENİ AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Valiliği HDP'nin (Halkların Demokratik Partisi) 30 mayıs tarihinde Kazlıçeşme'de yapacağı mitingle ilgili bir açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada şöyle denildi, "Halkların Demokratik Partisi yetkililerince bu partinin 30 Mayıs 2015 tarihinde Zeytinburnu İlçemiz Kazlıçeşme Alanında yapmak istediği mitinge izin verildiği yönünde açıklamalar yapıldığı ve bu açıklamaların yazılı ve görsel basınımızda ve internet ortamında haber olarak yer aldığı anlaşılmaktadır.

YETKİ İL SEÇİM KURULUNDA

Valiliğimizce dün yapılan açıklamada da belirtildiği üzere 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde 28 Mayıs 2015 tarihinden itibaren seçimlere kadar olan son on günlük sürede her türlü açık hava toplantılarına izin verme ya da vermeme yetkisi Valiliğimizde olmayıp, müracaat mercii ve izin verme ? vermeme yetki ve takdiri tamamen İlçe Seçim Kurullarına aittir."

DÜNKÜ VALİLİK AÇIKLAMASI : KAZLIÇEŞME, YASA KAPSAMINDA BELİRLENEN GÖSTERİ ALANLARINDAN DEĞİLDİR

İstanbul Valiliği tarafından dün yapılan ve aynı konuya da değinilen "Fetih Kutlamaları" başlıklı açıklamada 30 Mayıs mitingi talebi ile ilgili olarak Valilik tarafından izin verilmesinin söz konusu olmadığının altı çizilmiş ve " Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu'nca da Kazlıçeşme'de miting yapılmasına izin verilmediği bilgisi edinilmiştir" denilmişti

İstanbul Valiliği'nin dün yaptığı açıklamanın HDP'nin Kazlıçeşme'de yapmayı planladığı mitingle ilgili bölümünde şöyle denilmişti, "Özellikle bazı parti yöneticileri tarafından yapılan açıklamalarda, 30 Mayıs 2015 tarihi için Kazlıçeşme alanında miting yapmak amacıyla Emniyet Müdürlüğümüze bildirimde bulundukları ve Valiliğimiz ile de bu konu hakkında görüşme yaparak izin aldıkları yönündeki açıklamaları basında yer almaktadır. Öncelikle kamuoyumuzun bilgisine sunmak isteriz ki, Kazlıçeşme Alanı 2911 sayılı yasa kapsamında belirlenen gösteri alanlarından değildir.

BAHSEDİLEN TARİHTE YETKİ VALİLİĞİMİZDE DEĞİL İLÇE SEÇİM KURULLARINDADIR

İkinci ve daha önemli husus ise seçimlere 10 gün kala her türlü açık hava toplantıları ve gösteri yürüyüşlerine izin verme ve yer tahsis etme yetkisinin İlçe Seçim Kurularında olduğu ve Valiliğimizin bahsedilen tarihte yetkisinin olmadığı ve bu sebeple valilikten izin alındığı yönündeki açıklamaların doğruyu yansıtmadığıdır.

SEÇİM KURULU'NCA DA KAZLIÇEŞME'DE MİTİNG YAPILMASINA İZİN VERİLMEDİĞİ BİLGİSİ EDİNİLMİŞTİR

Kaldı ki Halkların Demokratik Partisi İl yöneticileri 15 Mayıs 2015 tarihinde saat 15.30'da Valilik ziyaretinde bulunmuş ve kendilerine Fetih Kutlamaları ile ilgili süreç anlatılmış, miting alanı talepleri konusundaki yetkinin İlçe Seçim Kurulu'nda olduğu ve buraya müracaat edilmesi gerektiği bilgisi verilmiştir. Kamuoyuna yansıtılan 30 Mayıs mitingi talebi ile ilgili olarak izin verilmesi bu nedenle söz konusu bile olmamıştır. Ayrıca Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu'nca da Kazlıçeşme'de miting yapılmasına izin verilmediği bilgisi edinilmiştir."

VALİLİĞİN DÜN YAPTIĞI AÇIKLAMA İSE ŞÖYLEYDİ

İstanbul Valiliği HDP'nin 30 Mayıs tarihinde Kazlıçeşme'de yapmak istediği mitinge izin verilmeyeceğini dün yazılı olarak açıklamıştı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şöyle denilmişti:

"İstanbul'un Fethi'nin 562. yıl dönümü kutlamaları, Ulusal Ve Resmi Bayramlar İle Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri Ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören Ve Kutlamalar Yönetmeliği çerçevesinde oluşturulan ve Kamu Kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinden müteşekkil 'İl Kutlama Komitesi' tarafından belirlenen program doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Bu yıl yapılacak olan kutlama etkinliklerinin en görkemlisinin, Yenikapı Sahil Alanı'nda icrası düşünülen Fetih Şöleni Gösterisi'nin olması planlanmış ve bu programa Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız başta olmak üzere Devlet Protokolü, Türkiye Büyük Millet Meclisinde yer alan tüm Siyasi Parti Liderleri ve yöneticileri, Adli Yargı Üst düzey Temsilcileri , Askeri Protokol Temsilcileri, Mülki ve Mahalli İdare Temsilcileri, Yabancı Misyon Şefleri, Ruhani Liderler, Sivil Toplum Kuruluşları ve halkımız davet edilmiştir.

Ancak son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerden ve bazı siyasi parti yetkililerinin açıklamalarından tamamen mevzuat çerçevesinde hareket edilerek tertiplenen ve bu çerçevede kalınmasına özen gösterdiğimiz İstanbul'un Fethi kutlamaları kapsamında gerçekleştirilecek olan Fetih Şöleni'nin siyasi polemik konusu yapılmaya çalışılması bu açıklamanın yapılmasını zaruri hale getirmiştir.

Seçimlerin son 10 günü alanların tahsis yetkisinin ilçe seçim kurullarında olması sebebiyle, Valiliğimizce 27/04/2015 ve 05/05/2015 tarihlerindeki yazılarımızla Fatih İlçe Seçim Kuruluna başvurularak 29-30 Mayıs 2015 tarihlerinde Yenikapı Toplantı ve Gösteri Alanının Fetih Kutlamaları için tahsisi talep edilmiş ve Fatih ilçe Seçim Kurulunun 06/05/2015 tarihli kararı ile bu tahsis yapılmıştır. Ayrıca Yüksek Seçim Kurulu'ndan görüş istenmiş ve olumlu görüş alınmış, vaki itirazlar da Yüksek Seçim Kurulu'nca reddedilerek alanın Fetih kutlamalarına tahsisi uygun bulunmuştur."

HDP'NİN MİTİNGİ

Valilik açıklamasında, HDP'nin aynı gün saat 16.00'da Kazlıçeşme Meydanı'nda yapılacağı ilan edilen mitingine işaret edilerek, şöyle denildi:

"Özellikle bazı parti yöneticileri tarafından yapılan açıklamalarda, 30 Mayıs 2015 tarihi için Kazlıçeşme alanında miting yapmak amacıyla Emniyet Müdürlüğümüze bildirimde bulundukları ve Valiliğimiz ile de bu konu hakkında görüşme yaparak izin aldıkları yönündeki açıklamaları basında yer almaktadır.

"KAZLIÇEŞME GÖSTERİ ALANI DEĞİL"

Öncelikle kamuoyumuzun bilgisine sunmak isteriz ki, Kazlıçeşme Alanı 2911 sayılı yasa kapsamında belirlenen gösteri alanlarından değildir. İkinci ve daha önemli husus ise seçimlere 10 gün kala her türlü açık hava toplantıları ve gösteri yürüyüşlerine izin verme ve yer tahsis etme yetkisinin İlçe Seçim Kurularında olduğu ve Valiliğimizin bahsedilen tarihte yetkisinin olmadığı ve bu sebeple valilikten izin alındığı yönündeki açıklamaların doğruyu yansıtmadığıdır. Kaldı ki Halkların Demokratik Partisi İl yöneticileri 15 Mayıs 2015 tarihinde saat 15.30'da Valilik ziyaretinde bulunmuş ve kendilerine Fetih Kutlamaları ile ilgili süreç anlatılmış, miting alanı talepleri konusundaki yetkinin İlçe Seçim Kurulu'nda olduğu ve buraya müracaat edilmesi gerektiği bilgisi verilmiştir. Kamuoyuna yansıtılan 30 Mayıs mitingi talebi ile ilgili olarak izin verilmesi bu nedenle söz konusu bile olmamıştır. Ayrıca Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu'nca da Kazlıçeşme'de miting yapılmasına izin verilmediği bilgisi edinilmiştir.

"HALKIMIZI FETİH GÜNÜ'NE DAVET EDİYORUZ"

Tarihimizin övünç sayfalarından birisi olan Fetih Günü'nü, anlam ve önemine yakışır bir şekilde milletçe coşku ve heyecanla kutlamak üzere tüm halkımızı davet ediyoruz."

Demirtaş: Sorun Çözüldü, 30 Mayıs\'ta Kazlıçeşme\'de Olacağız
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Demirtaş: Sorun Çözüldü, 30 Mayıs'ta Kazlıçeşme'de Olacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (157)

  • hdp: Selo başkan harikasın rte komalik ettin yeminle yakında bakır köye gonderirsin gelene gidene sen kimsin diyormuş bu hayra alamet değil kafayı yemiş bakır köye gönder selo. HDP HDP 112 4 Yanıtla
  • HALK BARIŞ İSTİYORRR: HIRSZLARA OY YOK BARIŞA EVET DİYEN HERKES HDP DEMELİ 76 6 Yanıtla
  • HALK BARIŞ İSTİYORRRRR: DİYARBAKIR HDP BU SEFER TAM YÜKÜN ARKADANDA TARİHİ OY GELCEK DİYARBAKIRDAN REKOR GELECEEK OYLAR BARIŞIN SEMBOLU DİYARBAKIR HALKINA SELAM OLSUN HER YER KIPIR KIPIR OY VERİN HDP YE AKP GİTSİN 70 2 Yanıtla
  • HDP GELSENDE TÜRKİYENİN UMUDU HDP NİN YANINA: BARIŞ VAR HDP VAR HIRSIZLAR VAR AKP VAR 63 5 Yanıtla
  • GÜNEYDOĞU HALKI BARIŞ İSTİYOR: GÜNEYDOĞU HALKI BARIŞ İSTİYOR. KÜRT SORUNU YOKTUR DİYEN AKP ZİNİYETİNE OY YOK ESKİDEN VAR DEDİNİZ OYUMUZU VERDİK ŞİMDİ YOK DİYORSUNUZ SANIRIM PRALARI DOLDURDUNUZ ARTIK KÜRT HALKINDAN BİR İSTEĞİNİZ KALMADI BİZLERİ ENAYİ GİBİ KUALANDI AKP FAŞİSTLER HEM BU DÜNYADA HEM ÖBÜR DÜNYADA AKP CAN VEREMİYECEK DESTEK OLANALAR HIRSILIK YAPANLAR DEMOKRASİ HIRSIZLARI 61 4 Yanıtla
  • DEMOKRASİ İSTİYORUZ: HALK DEMOKRASİ İSTİYORUZ. 60 3 Yanıtla
  • demokrasi var gelsende hdp ye: oylar hdp ye 55 4 Yanıtla
  • demokrasi var gelsende hdp ye: cok heyecanlıyım yüreğim pır pır bu halk sizinle hdp meclise hdp barışa 52 5 Yanıtla
  • T.A.K HACK TİM: HDP YE OY VER ÇÜNKÜ 10 DAN SONRA RANT ŞEBEKESİNE DUR DİYEBİLİRİZ. . , 52 5 Yanıtla
  • istanbul seninle selo başkan: herbiji 51 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement