Dbp'li Edremit Belediye Eş Başkanı Çetin Gözaltına Alındı (2) - Son Dakika
Güncel

Dbp'li Edremit Belediye Eş Başkanı Çetin Gözaltına Alındı (2)

Dbp\'li Edremit Belediye Eş Başkanı Çetin Gözaltına Alındı (2)

Protesto ETTİLER Van'ın Edremit İlçesi Belediye Eş Başkanı DBP'li Sevil Rojbin Çetin'in bu sabah makam odasında gözaltına alınması ardından DBP gözaltıları kınamak amaçıyla basın açıklaması düzenleyerek yürüyüş yaptı.

24.08.2015 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Protesto ETTİLER

Van'ın Edremit İlçesi Belediye Eş Başkanı DBP'li Sevil Rojbin Çetin'in bu sabah makam odasında gözaltına alınması ardından DBP gözaltıları kınamak amaçıyla basın açıklaması düzenleyerek yürüyüş yaptı. Edremit Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasına Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Bekir Kaya, Hatice Çoban, DBP'li İlçe Belediye eş başkanları, İl Başkanları ve partililer katıldı.

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya yapılan tutuklamaları kınadıklarını söyledi. Kaya, bugüne kadar çok sayıda Genelkurmay Başkanı, Başbakan'ın 'savaş politikasına' devam ettiğini öne sürerek, şöyle dedi:

"Hepsi tarihin çöplük sepetindeki yerlerini aldılar. Şu an ki Başbakan, Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı da bilsin ki onların sonu da bu olacaktır. Bu soykırımları birkaç yıl öncede yaşadık. Belediyelere, belediye başkanlarına, yöneticilere siyasi soykırım operasyonları yapıldı. Sonuç ne oldu? Desteğimiz 50 iken 70 oldu. Biz seçilirken bu halka bir söz verdik. Halkın talepleri bizim genel taleplerimizdir. Siz bu halkı tanımasanız, kültürünü tanımazsanız,dilini yasaklarsanız, ana dilde eğitimini yasaklarsanız bu halkın da sizin meşruiyetinizi sorgulama hakkı vardır. Bugün bu operasyonları yapanları kınıyoruz. ve arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz ve herkesi sağduyuya davet ediyoruz."

Basın açıklaması ardından toplanan grup Edremit İlçesi'nde yeni yapılan belediye binasına kadar yürüdükten sonra dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dbp'li Edremit Belediye Eş Başkanı Çetin Gözaltına Alındı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement