Davutpaşa Patlamasında Ölenler 8. Yıldönümünde Anıldı - Son Dakika
Güncel

Davutpaşa Patlamasında Ölenler 8. Yıldönümünde Anıldı

Davutpaşa Patlamasında Ölenler 8. Yıldönümünde Anıldı

Haber-Kamera Erhan TEKTEN İstanbul DHA Zeytinburnu Davutpaşa'da 31 Ocak 2008 tarihinde 5 katlı bir iş merkezinde yaşanan patlamada yaşımını yitiren 21 kişi için 8'inci yıldönümünde anma töreni düzenlendi.

31.01.2016 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera Erhan TEKTEN İstanbul DHA

Zeytinburnu Davutpaşa'da 31 Ocak 2008 tarihinde 5 katlı bir iş merkezinde yaşanan patlamada yaşımını yitiren 21 kişi için 8'inci yıldönümünde anma töreni düzenlendi. Namık Kemal Caddesi girişinde bir araya gelen ölenlerin yakınları Davutpaşa'yı unutmadık unutturmayacağız yazılı bir pankart açtı. Grup, ölenlerin fotoğraflarının da bulunduğu pankart ve Sorumlular yargılansın adalet istiyoruz, Davutpaşa'yı unutmadık, unutturmayacağız yazılı dövizler eşliğinde yürüyüşe geçti. Çocukların da aralarında bulunduğu kırmızı karanfil taşıyan yaklaşık 50 kişi sık sık İş kazası değil cinayet,Davutpaşa'yı unutmadık, unutturmayacağız şeklinde sloganlar atarak patlamanın yaşandığı olay yerine gitti. Açıklamanın öncesinde grup üyeleri ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

ACIMIZ BİRLEŞTİRDİ BİZİ

Burada grup adına basın açıklamasını patlamada yaşamını yitiren Kadir Cesur'un (33) eşi 1 çocuk annesi Arzu Cesur okudu. Olayda yaşamını yitirenlerin isimlerini yaşlarıyla birlikte okuyarak açıklamaya başlayan Cesur, '8 yıldır her gün yüreklerimizde meydana geliyor aynı patlama. 8 yıldır her gün yüreklerimiz dağlanıyor, acıları taptaze. Acımız birleştirdi bizi. Bizler Davutpaşa patlamasında yakınlarını kaybedenlerin, yaralıların adalet arayan yakınlarıyız. Tam 8 yıldır adalet arayışımız sürüyor dedi.

PATLAMA ALANI PARK OLSUN

Cesur, patlamaya ilişkin verilen cezaları yeterli bulmadıklarını, Belediye Başkanı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürü hakkında verilen beraat kararını temyiz ettiklerini hatırlattı. Cesur, 'Bütün kaygımız ve mücadelemiz, ekmek mücadelesinin işçinin hayatına mal olmaması içindir. Çalışırken ölmemek içindir. İşçi sağlığı ve iş güvenliğinin sağlandığı, daha insani çalışma koşullarının yaratılması içindir. Denetim sorumluluğu olanların görevlerini gereği gibi yapması içindir. İstedik ki, bir daha Davutpaşa'lar olmasın, Başka yürekler, canlar yanmasın, İstedik ki, Davutpaşa unutulmasın. Unutturmamak için patlama alanının park yapılmasını İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi'nden talep ettik. Talep etmeye devam ediyoruz diye konuştu. Anma etkinliği, yapılan basın açıklamasının ardından olay yerine kırmızı karanfil bırakılmasının ardından son buldu. 31 Ocak 2008 tarihinde, bir maytap atölyesinde meydana gelen patlama sonucu 21 kişi hayatını kaybetmiş, 116 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutpaşa Patlamasında Ölenler 8. Yıldönümünde Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement