Davutpaşa Davası'nda Aileler 'Adalet' İstedi - Son Dakika
Güncel

Davutpaşa Davası'nda Aileler 'Adalet' İstedi

Davutpaşa patlamasına ilişkin karar duruşmasında aileler 'adalet' taleplerini dile getirdi.

14.07.2014 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Davutpaşa patlamasına ilişkin karar duruşmasında aileler 'adalet' taleplerini dile getirdi. Patlamada kardeşi Heybetullah Güleç'i kaybeden Hakkı Güleç "Sevdiklerimizi geri getiremeyeceğiz. Davutpaşa davası bir emsal, diğer iş davalarına da örnek olsun" dedi.

31 Ocak 2008 yılında 21 işçinin hayatını kaybettiği Davutpaşa patlaması ile ilgili davanın karar duruşmasında aileler açıklama yaptı. Sabah saatlerinde başlayan 10 sanıklı davaya öğle saatlerinde ara verildi.

AİLELERİN TEK BEKLEDİĞİ ADALET

Öğle arasında Bakırköy Adalet Sarayı bahçesinde bir araya gelen aileler adalet taleplerini dile getirerek basın açıklaması yaptı. Aileler adına konuşan avukat Gökhan Küçük 6 yıl önce meydana gelen patlamanın olduğu yerin Topkapı Sanayi bölgesi olarak adlandırıldığını söyleyerek "Yaklaşık 170 tane sanayi kuruluşunun, 10 bin tane irili ufaklı işletmenin olduğu bir yer. Dolayısıyla mevcut risk belirli. Bir idareci, belediye, belediye başkanı olarak mevcut statejik planlamanız içinde bu bölgedeki riskleri telafi etmek ve önlemekle yükümlüsünüz. Dolayısıyla gerek iddia makamının gerek savcının Zeytinburnu Belediye Başkanı'nın kusursuz olduğu yönündeki mütalaasına bu açılardan itiraz ettik" dedi. Ailelerin tek beklentisinin 'adalet' olduğunu vurgulayan Avukat Küçük, geçtiğimiz cumartesi günü yine Zeytinburnu'nda bir ambalaj atölyesinde meydana gelen patlamayı hatırlattı. Küçük şöyle konuştu: "Bu Türkiye'deki mevcut işleyişin, mevcut denetimsizliğin göstergesi. Davutpaşa'daki patlamanın olduğu yerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi sorumlu. Oraya hizmet götürenler bundan sorumlu".

"SEVDİKLERİMİZİ GERİ GETİREMEYECEĞİZ "

"Davutpaşa'yı unutmadık, unutturmayacağız" yazılı pankart açan aileler adına Hakkı Güleç söz aldı. 2008 yılından bu yana adalet mücadelesi verdiklerini belirten Güleç "Sevdiklerimizi geri getiremeyeceğiz. Ama bu ülkede iş cinayetlerine son vermek için bu adalet mücadelesini çok önemsedik. Davutpaşa davası bir emsal, diğer iş davalarına da örnek olsun. Bu ülkede caydırıcı cezalar olmadığı sürece işçiler ölmeye devam ediyor" dedi. Bu davanın diğer davalara ışık tutmasını istediklerini ifade eden Güleç "Kesinlikle Zeytinburnu Belediye Başkanı'nın bu davadan beraatını kabul etmiyoruz. Bilirkişi raporunda sorumlu bunan bütün sanıkların eksiksiz bir şekilde yargılanmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

CEZALAR CAYDIRICI OLMADIĞI SÜRECE BU CİNAYETLER DEVAM EDECEKTİR

Ailelere destek amacıyla davayı takip eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise şöyle konuştu:

"Türkiye'de iş cinayetleri kaza değil, bilinçli işlenen, devam eden cinayetlerdir. Sadece geçen yıl 1200 işçi yaşamını yitirdi. Her yıl 2 binden fazla işçi iş göremez hale geliyor. Bunun nedeni sistemdir. İşvereni koruyan, iş güvenliğinden yoksun, sigortasız, taşeronla çalışılan ortamdır. Cezalar caydırıcı olmadığı sürece, kurumlar etkin bir şekilde çalışmadığı sürece bu cinayetler devam edecektir" dedi. Açıklamanın ardından CHP milletvekili Tanrıkulu, CHP'li Belediye Meclis üyeleri ve aileler karar duruşması için mahkeme salonuna geçti. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutpaşa Davası'nda Aileler 'Adalet' İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bahamalar bayraklı kruvaziyer Bodrum'a geldi
    11:43 Bahamalar bayraklı kruvaziyer Bodrum'a geldi

    Kuşadası Limanı'ndan gelen Bahamalar bayraklı 'Star Legend' isimli kruvaziyer, Muğla'nın Bodrum ilçesine ulaştı. Gemide bulunan 180 yolcu ve 199 personel, pasaport işlemlerinin ardından turistik ilçeyi gezdi. Turistler, Paşatarlası ve Kumbahçe sahilinde alışveriş yaparken bazıları da sahilde güneşlendi. Geminin akşam saatlerinde Rodos Limanı'na hareket edeceği belirtildi.

  • TCMB'nin Nisan Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi Sonuçları Açıklandı
    11:43 TCMB'nin Nisan Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi Sonuçları Açıklandı

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nisan ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarına göre, yıl sonu enflasyon beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 44,19 iken bu anket döneminde yüzde 44,16'ya, dolar/TL beklentisi ise 40,53'den 40,01 TL'ye geriledi. TCMB'nin politika faizine ilişkin cari ay ve 3 ay sonrası için beklenti yüzde 50 oldu.

  • Seferihisar'da Teos Marina'nın Kapasitesinin Artırılmasına Karşı Protesto
    11:43 Seferihisar'da Teos Marina'nın Kapasitesinin Artırılmasına Karşı Protesto

    Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in çağrısıyla Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına karşı düzenlenen eylemde, vatandaşlar marinanın rant uğruna talan edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

  • Kemer'de Sky To Sea Dağ Bisikleti Yarışı Hazırlıkları Tamamlandı
    11:42 Kemer'de Sky To Sea Dağ Bisikleti Yarışı Hazırlıkları Tamamlandı

    Kemer'de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı. Kemer Kaymakamlığı'nın destekleriyle Kemer Belediyesi ana sponsorluğunda 20-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışlara Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan 85 sporcu katılacak.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüştü
    11:41 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüştü

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Strazburg'daki temasları sırasında eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü. Çipras, Özel'i Atina'ya davet etti ve Avrupa'da ve Ege'nin iki yakasında ilericilerin, sol değerler için bir arada olması gerektiğini belirtti. Özel ise Türkiye'nin soluyla Yunanistan'ın solunun barışı ve iyi ilişkileri savunması gerektiğini vurguladı. Çipras, Özel'i Atina'ya davet etti ve ilericilerin, sol değerler için bir arada olması gerektiğini ifade etti.

  • Samsun'un Yakakent ilçesinde silah ve mermi ele geçirildi
    11:38 Samsun'un Yakakent ilçesinde silah ve mermi ele geçirildi

    Samsun'un Yakakent ilçesinde bir ikamette yapılan operasyonda, 2 adet silah ve mermiler ele geçirildi. Ruhsatsız tabanca, tabanca şarjörü, 195 tabanca fişeği, kurusıkı tabanca ve 25 kurusıkı tabanca fişeği bulunan olayla ilgili bir kişi hakkında adli işlem başlatıldı.


Advertisement