Başbakan Davutoğlu: Yeni Hükümeti Öğleden Sonra Takdim Edeceğim - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu: Yeni Hükümeti Öğleden Sonra Takdim Edeceğim

Davutoğlu, partisinin il başkanları toplantısında geçici hükümeti öğleden sonra Erdoğan'a takdim edeceğini söyledi. Türkiye'de ilk defa bir seçim hükümeti kuruluyor.

28.08.2015 11:49  Güncelleme: 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geçici hükümeti kurma görevini alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında yeni hükümeti öğleden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim edeceğini söyledi.

45 gün süren koaliyon sürecinden bir sonuç çıkmamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ile görüşerek seçim kararı aldı ve geçici hükümeti kurma görevini Ahmet Davutoğlu'na verdi. Türkiye tarihinde ilk defa bir seçim hükümeti kurulacak ve ülke 1 Kasım'da sandık başına gidecek.

"HÜKÜMETİ ÖĞLEDEN SONRA..."

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin toplantısında, "Yeni hükümeti bugün öğleden sonra takdim edeceğim. Bir anlamda erken seçime gidiş startının en somut adımları da atılmış olacak." ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ GEÇMİŞİN ÜZERİNE YÜKSELEN AYDINLIKTIR"

Davutoğlu toplantıda, "Yeni hükümeti bugün öğleden sonra takdim edeceğim. Hiç buluşmamış olan Balkan Kavimleri ile Ortadoğu Kavimleri bizim üzerimizden buluştu. Bunun adı adalet davasıydı. Acılar yaşadık, baskılar gördük. Kuran-ı Kerim okunduğu için mahkeme mahkeme süründürenleri gördük. Nice zulüm gördük, AK Parti geçmişin üzerine yükselen aydınlıktır." dedi.

İşte Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı açıklamalardan satır başları:

"ENGELLERİ BİR BİR AŞTIK"

"Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde AK Parti ile istiklal ruhu harekete geçti. AK Parti olarak önümüze çıkan engelleri birer birer aşmaya devam edeceğiz.

"2002 İLE BUGÜNÜ KIYASLASINLAR"

Biz büyük bir özgürlük hamlesi başlattık. Önce yasakları zulümleri kaldırdık, AK Parti özgürlük hareketidir. Özgürlük havasını teneffüs etmeyenlerin onurluluk hissetmesi mümkün değil. Bizi otoriterleşmeyle özdeşleştirmeye çalışanlar 2002 Türkiye'si ile bugünü kıyaslasınlar.

"İSTİKLAL RUHU HAREKETE GEÇTİ"

28 Şubat bizim değerlerimize açılan kültürel savaşın son halkasıydı. 2001 krizi diz çökülmesi için ortaya çıkarılan krizdi. Ve AK Parti hareketi Afyon'dan Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde harekete geçti. İstiklal ruhu harekete geçti.

"TÜRKİYE AYAĞA KALKTI, BİRİLERİ RAHATSIZ OLDU"

AK Parti özgürlük hareketinin sözcüsü, dile getiricisi ve öncüsü olmaya devam edecektir. Türkiye ayağa kalkmaya başladı, yürekleri birleştirdik, uyuyan dev uyandı, birileri bundan rahatsız oldu.

"ZİHNİMİZ AK YOLUMUZ AK YOLUMUZ BERRAK"

Bizi savaşla özdeşleştirmeye çalışanlar kara propaganda ile her şeyin üzerini örteceğini sanıyorlar. 2013'den bu yana yaşananlara bakın arkasında neler var? Türkiye'nin yükselişinden sonra fetret devri yaşatmak, hızımızı kesmek. Zannettiler ki Ak Parti kadroları diz çöker. Çökmedik, çökmeyeceğiz. Zihnimiz ak yüreğimiz ak yolumuz berrak.

"MEYDANI ÇAKALLARA BIRAKMAYIZ"

Halkımız CHP ve MHP'nin bu süreçte nasıl bir tavır takındıklarını iyi biliyor. 1 Kasım'a da giderken sanki 4 yıllık hükümet gibi çalışacağız. Milletimiz bu anlamda rahat etsin. Puslu havalarda meydana çıkarım diye hesap yapan çakallar varsa hiç heves etmesinler biz meydanı çakallara bırakmayız.

"4 YILLIK HÜKÜMET GİBİ ÇALIŞACAĞIZ"

Üçüncü mesajı şuydu halkımızın. Partilerle buluşun konuşun, birlikte hükümet etmenin yolarına bakın. Bakınız sayın Cumhurbaşkanımız erken seçim kararı alana kadar, benim ağzımdan erken seçim istiyoruz diye bir söz çıkmadı. Çünkü biz halka görev veremeyiz. Halka sen yanlış yaptın, hatanı düzelt, benim kadrimi kıymetimi bilemedin, tekrar sandığa gel demedik. Bizi tek başına iktidar yapan halk nasıl doğru yapmışsa, 2015'te tek parti olamamamızla ilgili milli irade doğru yapmıştır. En başından itibaren AK Parti aslında seçime oynuyordu da, hatta bu terör operasyonlarını seçim için yaptılar diyen vicdansızlar var ya, arşivlere baksınlar.

"BAHÇELİ GAYET ÖFKELİ BİR YÜZ İFADESİYLE..."

Bahçeli şunlar şunlar hükümet kursun ama biz hükümette yokuz diye, gayet öfkeli biR yüz ifadesiyle… Ve dedi ki üç gün sonra 15 Kasım'da seçime hazır olun dedi. Aynı günlerde CHP'nin bütün niyeti bir blok siyaseti kurmaktı. Blok, yüzde 60'lık blok. Blok lafının kendisi bile kaba, böyle karşınızda duran bir blok. Biz onlar blok desin, biz bloklara bile yürek katmaya geldik yürek.

"PARTİLERİN TUTUMLARINA BAKIN"

Gelin tek tek partilerin tutumlarına bakalım. CHP blok dedi, blok siyaseti takip edeceğim dedi. Yüzde 60'ı, bizden de yüzde bir aldı, güzel. Ama daha önündeki tabloyu bile okumaktan aciz olanlar ülkeyi yönetebilir mi? Beklediler ki biz telaşa kapılıp, ürkeceğiz, korkacağız. Yahu biz ne bloklar gördük, yedi düvelin blokuna direnmişiz biz. Davos'ta, Mavi Marmara'da BM'de gür sesle haykıran bizdik. Ne oldu? blokları iki haftada çöktü. Bu beton kalıp blok ya, en ufak bir depreme dayanamadı.

"CHP HATASINI FARK ETMEDİ"

Daha sonra CHP'nin hatasını fark ettiğine inanıyorum. Bizim uzlaşmacı dilimizi benimsemeye başladı. İstikşafi görüşmeler başlattık. Seviyeli görüşmelerdi. Teşekkürü bir kez daha borç biliyorum. Oturup konuşmaya ihtiyacımız var. tam bu çerçevede devam ederken, bu sefer koalisyon kurma imkanı olmayınca, seçim hükümeti için tavsiyede bulunduk. Buna da onlar hayır dediler ve o çerçevede de görüşmelerden bir hükümet çıkarma imkanı olmadı.

"BLOK RUHU TEKRAR HORTLADI"

Ama son günlerde bakıyoruz ki, cumhurbaşkanımızın erken seçim kararı almasından yana, CHP'de blok ruhu tekrar hortladı. Bana görev verilmesinden sonra kurulacak kabineye bakan vermeyeceklerini söylediler. Öyle bir dille söylediler ki, barışçı dili terk ettikleri kanaatine kapıldık. Telefonları kapatırız dediler, bunu yapanlar ahlaksız teklife evet demiş olur dediler. Halbuki biz ne kapımızı, ne telefonlarımızı kapattık, ne de gönlümüzü kapattık.

"DÖRT OPSİYONA BİRER BİRER HAYIR DEDİLER"

MHP… Bu sefer en başından belirlediği politikayı değişik söylemlerle sürdürdü. Terörle mücadele gibi milletin bekasının söz konusu olduğu bir ortamda, türkiye'yi hükümetsiz bırakmak için her türlü çabayı gösterdi. Kendisiyle son görüşmemizde, tekrar söylüyorum ki hiç kimse farklı yere çekmesin. Bugün sayın Türkeş'e saldıranlar, hakaret edenler, onu devlet adamlığı karşısında manevi linçe maruz bırakanlar, Bahçeli'yle görüşmemizde dört opsiyona birer birer hayır dediğini unutmasınlar.

"EE NE İSTİYORSUN MÜBAREK?"

"Sizinle koalisyon kurmayız, sizinle seçim hükümeti kurmayız, azınlık hükümetinize destek vermeyiz. Erken seçim kararı alırsanız oy vermeyiz" dedi. E ne istiyorsun mübarek? Ne istiyorsun Allah aşkına. Mehmetçik dağda bayırda mücadele verirken, sen Ankara'da hayır hayır hayır diyorsun."

Başbakan Davutoğlu: Yeni Hükümeti Öğleden Sonra Takdim Edeceğim

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu: Yeni Hükümeti Öğleden Sonra Takdim Edeceğim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (76)

  • vatandaş: Bu sefer tek başına istikrar için terörden kökten kurtulmak için paralelden kurtulmak için iktidar inşaallah yürü be AKP ... 20 33 Yanıtla
  • Uzun Adam RTE: RTE DİKTATÖR DİYENLER; ÜLKESİNE, VATANINA SAHİP ÇIKANLARA DİKTATÖR DENİLİYORSA... "ADAM" ECDADINA SAHİP ÇIKIYOR 19 19 Yanıtla : Sen ne içiyon olum . 2 4
  • seni başkanı yapacagiz inadinaa : başkan yaoacagiZ 10 25 Yanıtla
  • AK ALANYALI: DEMEKKİ VATANINI SEVEN İNSANLAR VARMIŞKİ HÜKÜMET KURULACAK... 22 13 Yanıtla
  • ALLAH'tan korkun birazcık: ALLAH yardımcınız olsun.1 kasımda 315 millet vekili olacak AK PARTİ 12 20 Yanıtla süleyman: hahahaaa makarnacı..kömürün geldi herhal eve 0 0
  • CcC: Tayyep den izin almış mı? 22 9 Yanıtla
  • Tata: Allah yar ve yardımcınız olsun iç ve diş oyunların hepsı ak partının iktidardan düşmesi içindir inşallah bu şer odakları avuçlarını yalar yüce mevlam hakettikleri cezayı verir 20 11 Yanıtla
  • ben bjk: 2 ay da bekleriz sonra kıçınıza tekme akp bu ülkeyi soyup sogana çevirdi her türlü yalan dolan yapiyorsun nasıl geldiyseniz öyle gideceksiniz 19 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İsrail Savunma Bakanı Hizbullah'a Karşı Saldırıları Artıracaklarını Belirtti
    18:40 İsrail Savunma Bakanı Hizbullah'a Karşı Saldırıları Artıracaklarını Belirtti

    İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hizbullah'a karşı saldırılarını artıracaklarını açıkladı. Gallant, İsrail'in Hizbullah'a karşı savunma pozisyonunun takibe dönüşeceğini ve örgütün faaliyet gösterdiği her yere ulaşacaklarını belirtti. Ayrıca, İsrail ordusunun Hizbullah'a karşı harekatı genişleteceğini ve kuzeydeki saldırı oranını artıracağını ifade etti.

  • Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi açıklaması
    18:39 Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi açıklaması

    Erzurum Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesi yapılan açıklamada, seçim çalışmalarının sona erdiği tarihten itibaren propaganda malzemelerinin kaldırılması gerektiğini ve sandık bölgelerine araç girişine izin verilmeyeceğini duyurdu.

  • BIST 100 Endeksi Günü Yükselişle Tamamladı
    18:39 BIST 100 Endeksi Günü Yükselişle Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,69 değer kazanarak 9.142,40 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,38, holding endeksi yüzde 0,16 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 4,47 ile bilişim, en çok kaybettiren yüzde 1,23 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu. ABD'de kişisel tüketim harcamaları şubatta yüzde 0,8 artış kaydetti. Fed'in faiz indirimine ilişkin belirsizlikler devam ediyor.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nail Kaplı Eşek Üstünde Seçim Çalışması Yapıyor
    18:39 Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nail Kaplı Eşek Üstünde Seçim Çalışması Yapıyor

    Aydın'da Anavatan Partisi'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nail Kaplı, çeyrek asırlık aracıyla sokak sokak dolaşarak projelerini açıklıyor. Kaplı'nın eşekli şehir turu ise vatandaşlar tarafından gülümsetici bulunuyor.


Advertisement