Davutoğlu YAŞ'a İlk Kez Başkanlık Edecek - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu YAŞ'a İlk Kez Başkanlık Edecek

Davutoğlu YAŞ\'a İlk Kez Başkanlık Edecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ilk defa başkanlık edeceği, Yüksek Askeri Şura toplantısı yarın yapılacak.

26.11.2014 13:01  Güncelleme: 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ilk defa başkanlık edeceği, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı yarın yapılacak. Şura'nın olağan kış dönemi toplantısı Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Çakmak Salonunda gerçekleştirilecek. Daha önce TRT ve haber ajansları için akredite işlemi tamamlanan YAŞ toplantısından görüntü ve fotoğraf alınması ile ilgili değişiklik yapıldığı duyuruldu. Genelkurmay'dan bu sabah yapılan açıklamada YAŞ toplantısından sadece Başbakanlık görevlilerin görüntü ve fotoğraf çekeceği bildirildi.

Toplantı öncesi Davutoğlu başkanlığındaki Şura üyeleri, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Buradan karargaha geçecek Başbakan Davutoğlu ve beraberindekiler, Çakmak Salonu'nda YAŞ toplantısını gerçekleştirecek.

Şura toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) modernizasyonu, bölgedeki gelişmeler ve harbe hazırlık gibi konuların ele alınacağı öğrenildi. Şura kararlarının, toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulması, sonrasında ise kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. Başbakan Davutoğlu'nun ilk defa başkanlık edeceği toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele katılacak.

Daha önce TRT ve haber ajansları için akredite işlemi tamamlanan YAŞ toplantısından görüntü ve fotoğraf alınması ile ilgili değişiklik yapıldığı duyuruldu. Genelkurmay'dan bu sabah yapılan açıklamada YAŞ toplantısından sadece Başbakanlık görevlilerin görüntü ve fotoğraf çekeceği bildirildi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu YAŞ'a İlk Kez Başkanlık Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement