Davutoğlu: Üniversiteye Dönmek Kaçmak Olurdu - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Üniversiteye Dönmek Kaçmak Olurdu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2007'de neden üniversiteye dönmediği sorusuna, "Dönemezdim, kaçmak olurdu." yanıtını verdi.

01.09.2014 07:05  Güncelleme: 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Davutoğlu, 2007’de neden üniversiteye dönmediği sorusuna şu yanıtı verdi: 367 garabeti baş gösterdi. Dağlıca baskını oldu. Ak Parti’yi kapatma davası açıldı. Üniversiteye dönemezdim, kaçmak olurdu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Davutoğlu'na, 'Artık buraya kadar danışman olarak geldin. Bundan sonra sizi çok daha farklı görevler bekleyecek. Bugüne kadar teorisyendiniz. Bundan sonra bu işin pratiğini de yaparak ülkemize, milletimize çok daha faydalı olacaksınız' demişti.

NEDEN POLİTİKA?

Milliyet'ten Serpil Çevikcan Yeni Başbakan'a bu sözleri hatırlattı. '2007 seçimleri yaklaşırken niye danışmanlık görevinizden sonra üniversiteye dönmediniz de, politikayı seçtiniz' diye sordu.

"BEN ÜNİVERSİTEYE DÖNMEYİ ÇOK ARZU EDİYORDUM AMA..."

Şöyle dedi:

"Doğru. Ben o dönem üniversiteye dönmeyi çok arzu ediyordum. Bunu da beyan etmiştim. Ancak o kararı vereceğim dönemde, Türkiye'de hukuka uygun olmayan gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 garabeti baş gösterdi. Dağlıca baskını oldu, içimiz yandı. Sonra 2008'in başında AK Parti'yi kapatma davası açıldı. Milli iradeye büyük bir müdahale vardı. Bu durumda üniversiteye dönemezdim. Bırakıp kaçmak olurdu. Yapamazdım. Bu davanın içinde kalmam gerekiyordu. Öyle yaptım."

Sohbetimiz sırasında, hükümet programını sorduğumuzda, Genel Başkan seçildiği kongredeki konuşmasına atıf yaptı. Programa yoğun bir mesai harcadıklarını söyledikten sonra kurultay konuşmasının da aslında ders niteliğinde olduğunu belirtti.

"FIRSAT BULDUKÇA DERS VERMEK İSTİYORUM"

Hocalıktan kopamayacağını söyleyerek, "Fırsat buldukça ders vermek istiyorum." dedi.

Zaten, yazılmamak kaydıyla yaptığı önemli değerlendirmelerde de, hocalık alışkanlığıyla, 1,2,3,4 diye analitik sıralamalar yapmaktan kendisini alıkoyamadı. (Kaynak: Milliyet)

Davutoğlu: Üniversiteye Dönmek Kaçmak Olurdu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Üniversiteye Dönmek Kaçmak Olurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • İYİKİ: İYİKİ DÖNMEDİNİZ!ŞİMDİ TÜRKİYE BAŞBAKANISINIZ. 3 1 Yanıtla
  • 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı
    13:59 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı

    135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Guangzhou'da başladı. Fuar için 215 ülkeden yaklaşık 149.000 alıcı ön kayıt yaptırdı. Yabancı alıcıların fuara ilgisi arttı ve 74.000 sergi standında 29.000'den fazla katılımcı bekleniyor.

  • TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı
    13:59 TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı

    Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü. TMO, stoklarında bulunan kabuklu fındıkların bir kısmını belirli fiyatlarla satışa çıkardı. Fındık sanayicileri, TMO'nun bu kararının gelecek sezonun fiyatlarını belirleyeceğini ifade etti.

  • Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
    13:58 Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinde yurt genelinde meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Yerlikaya, trafikte denetim yoğunluğunun artmasıyla kazaların azaldığını vurguladı. Aşırı hız, kavşak ve geçitlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak, arkadan çarpma ve dönüş kurallarına uymamak en önemli kazaya sebepleri olarak belirlendi.

  • Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı
    13:57 Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı

    Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir öğretmenin yakalandığını duyurdu. Şahıs gözaltına alındıktan sonra cezaevine teslim edildi. Terör örgütleriyle mücadele kararlılıkla sürdürülecektir.

  • Direksiyon başında rahatsızlanan kadın kaza yaptı, yoğun bakıma alındı
    13:55 Direksiyon başında rahatsızlanan kadın kaza yaptı, yoğun bakıma alındı

    Tekirdağ Çorlu'da direksiyon başında rahatsızlanan bir kadın, trafik kazası geçirdi. Hastaneye kaldırılan kadının sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Kaza sonucunda park halindeki bir otomobile çarpan kadın, ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı
    13:54 Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı

    Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan bir fabrikanın depo olarak kullanılan ambar kısmında çıkan yangın panik yarattı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma işlemlerini tamamladı.


Advertisement