Davutoğlu, "Türkiye Markası" Tanıtım Töreninde Konuştu (2) - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu, "Türkiye Markası" Tanıtım Töreninde Konuştu (2)

Davutoğlu, "Türkiye Markası" Tanıtım Töreninde Konuştu (2)

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye markası lansmanı ve tanıtım filminin Çırağan Sarayı'ndaki gösterimine katıldı.

25.12.2015 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye markası lansmanı ve tanıtım filminin Çırağan Sarayı'ndaki gösterimine katıldı.

"Turkuvaz" rengi bir kravatla kürsüye çıkan Davutoğlu, "Biz Türkiye'yiz ve gücümüzün farkındayız" dedi. Türkiye markası kampanya filminin gösterimi için konuşmasına kısa bir süre ara veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, hem turizm sektörünü hem de bütün üreticileri ilgilendiren iki müjdeli haberi olduğunu söyledi. 2013'te 13 milyon olan turist sayısının 2014'te 14 milyona çıktığını hatırlatan Davutoğlu, "Turizmdeki bu performansımızı korumak ve ilaveten yeni desdinasyonlar açmak için sektörü daha ileri götürecek çalışmalar yapıyoruz" dedi.

RUSYA KRİZİ TURİZMİ ETKİLEMESİN DİYE

Rusya ile yaşanan sorunlar nedeniyle turizmin olumsuz etkilenmemesi için yeni tedbirler aldıklarını söyleyen Davutoğlu, "Rekabet gücümüzün korunması için 2015 yılının başında Şubat ayında bir takım tedbirler zaten almıştık. Bu tedbirlerden biri olarak Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) üyesi 8 ülkeden 400 binin üzerinde turist getiren seyahat acentalarının kredi garantilendirme fonu teminatıyla kredi kullanmaları sağlanarak, finansmana erişim imkanları getirilmişti. Bu uygulamayı kapsamını geliştirerek devam ettiriyoruz. Bu çerçevede turist getirilen ülke sayısını 27'ye çıkardık. Turizm sektörümüze hayırlı olsun. Yani sadece BDT'undaki 8 ülkeye verilen özel teşvikler, 27 ülkeye yaygınlaştırılıyor" diye konuştu.

TEŞVİKE DEVAM

Birçok ülkeden Alanya Gazipaşa, Antalya, Muğla Dalaman, Muğla Milas, Bodrum ve İzmir Adnan Menderes Havalimanlarına tarifesiz turistik uçak seferleriyle turist getiren acentelera destekleme ve fiyat endeksleme fonundan uçak başına 6 bin dolar destek verilmesini kararlaştırdıklarını açıklayan Başbakan Davutoğlu, "Bu doğrultuda Nisan-Mayıs 2015 döneminde 1983 adet uçuşa, toplam 173 bin TL ödeme yaptık. 2015 yılındaki bu desteğimizi 2016 yılında Nisan-Mayıs ayında gerçekleştirilecek uçuşlar için de genişleterek devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

PAZAR DARALMASINA KARŞI TEDBİR

Davutoğlu, " Antalya, Muğla ve İzmir Havalimanlarına turist getirecek uçaklara vereceğimiz destek, artık belli ülkelerden gelecek uçaklar için değil, çıkış noktası neresi olursa olsun, tüm dünyadan bütün ülkelerden gelecek uçaklar için uygulanacaktır. Bu kararla ülkemizin turizm alanındaki üstünlüğünü ve rekabet gücünü sürdürmesini amaçlıyoruz. Turist gelen ülkeleri bir sayı sınırlaması yapmadan genişletmek suretiyle ülkemiz turizminde olası pazar daralmaları karşısında da tedbirimizi almış bulunuyoruz" dedi.

VİZE YASALARI İÇİN DESTEK İSTEDİ

Türkiye AB ilişkilerinin en kritik ve sembolik değire en yüksek adımlarından birisinin vize konusunda atıldığını hatırlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu," İnşallah Avrupa'ya vize muafiyeti bu önümüzdeki Ekim ayında devreye girecek. Gerekli yasal düzenlemelerini sürdürüyoruz. Gelecek yıl Ekim ayında vize muafiyetinin sağlanması için çok sayıda yasal düzenlemeyi de meclisimize sevk ediyoruz. Buradan muhalefet liderlerine bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Vatandaşlarımızın Avrupa'ya serbestçe seyahat edebilmeleri için meclise sevk ettiğimiz gerekli yasaları biran önce çıkarmamız konusunda bize destek versinler" diye konuştu.

MUHALEFETE YÜKLENDİ

Konuşmasının son bölümünde muhalefet partilerine yüklenen Davutoğlu, "Sizler bütün vatandaşlarımızın Türkiye'yi daha ileri götürme noktasında bu çabaları sergilerken, birileriyse ülke ülke gezip Türkiye'yi şikayet etmek, Türkiye'nin tezlerini çürütmekle meşgul" dedi.

HDP'YE ELİŞTİRİ

Bazı partilerin Türkiye'yi yurtdışında olumsuz bir imajla tanıtabilmek için bazı tavırlar içine girdiğini söyleyen Davutoğlu, "Daha önce CHP, iyi ilişkiler sürdürdüğümüz dönemde Suriye ve Mısır'ı hatırlamazken kendi halklarının demokratik haklarına saygı göstermedikleri için ilişkilerimiz bozulduğunda bu ülke yönetimlerine heyetler gönderip dayanışma gösterilerinde bulunmuştu. Şimdi de HDP uçak krizinden sonra vakit kaybetmeksizin Rusya ile dayanışma göstermeye gitti. Moskova'dan bizi eleştirme cüretine kalkıştı. Rusya'nın tezlerini haklı bulduğunu, Türkiye'nin kendi egemenlik haklarının gereğini yerine getirmekle yanlış yaptığını söyledi. Muhalefetimiz maalesef hükümetimizin politikalarını milletimize eleştirmektense gidip muhalif olduğumuz ülkelerin başkentlerinde eleştiriyorlar. Onlar ne yaparlarsa, ne derse desinler, hava sahamızı, kara sınırlarımızı korumak bizim en tabi hakkımız ve en asli görevimizdir. ve hiçbir taviz vermeden de bunu yapmakta da kararlıyız" diye konuştu.

ÇOK SAYIDA ÜNLÜ İSİM KATILDI

Türkiye markası lansmanı ve tanıtım filminin gösterimi için Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıya çalışmaya destek veren kurum ve kuruluşların temsilcileri ile iş, siyaset ve spor dünyasından çok sayıda ünlü isim katıldı. Aralarında Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Ali Koç ve Mehmet Ali Yalçındağ'ın da olduğu çok sayıda ünlü isim toplantı sonunda çektirilen aile fotoğrafında yer aldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu, 'Türkiye Markası' Tanıtım Töreninde Konuştu (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement